true
مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران به دنبال رفع گلوگاهها و مشکلات حوزه معدن است، سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران تصریح کرد: مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران به دنبال رفع گلوگاهها و مشکلات حوزه معدن است بدین منظور با گردآوری نیروهای فنی و کارشناسان متخصص برای عارضه یابی در حوزه کنسانتره و گندله وارد عمل شده است.
به گزارش پایگاه خبری پارسی پرس به نقل از ایراسین: مرتضیهاشمپور سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران گفت: مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در واقع یکی از مجموعههای علمی و پژوهشی کشور است که به عنوان یک اندیشکده در عرصه معدن و صنایع معدنی مشغول به فعالیت است.
هاشمپور اظهار کرد: آزمایشگاههای بسیار تخصصی و تجهیزات مدرن در مرکز تحقیقات وجود دارد که نمونههای اکتشافی، معدنی و… برای آزمایشات کانی شناسی و شیمیایی دریافت میشود و کار خدماتی بسیار حرفه ای انجام میگیرد.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران تصریح کرد: آموزش حرفه ای برای تکنسینهای واحد فرآوری و پژوهشهای معدن و صنایع معدنی نیز ار جمله ماموریتهای این مرکز محسوب میشود.
توسعه فناوری از اقدامات مهم مرکز تحقیقات فوری مواد معدنی ایران
وی عنوان کرد: توسعه فناوری از اقدامات بسیار مهم مرکز تحقیقات محسوب میشود که با ظرفیتهای نرم افزاری و سخت افزاری نوین که در راستای بومیسازی تکنولوژی و بروزرسانی معادن اقدامات خوبی انجام میشود.
هاشمپور با اشاره به چشم انداز و استراتژی این مرکز، افزود: ما درنظر داریم از مرکز خدماتی صرف خارج شویم و نه تنها رقیب بخش خصوصی نباشیم بلکه پشتیبان بخش خصوصی باشیم.
وی افزود: به عنوان ماموریت اصلی مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در نظر داریم؛ عناصر کمیاب، نادر و استراتژی خاک را شناسایی نماییم تا به ظرفیتهای معدن و صنایع معدنی کشور اضافه کنیم.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران یکی از مشکلات حوزه معدن را پیشتازی صنایع معدنی از معادن دانست و افزود: برخی از تولیدات صنایع معدنی بیشتر از مصرف کشور است بدین معنا که؛ مصرف فولاد در کشور ۲۰ میلیون تن است اما ظرفیت سازی بیش از ۲برابر است لذا باید برای تامین مواد اولیه اقدامات بنیادی و پایه ای انجام گیرد و اکتشافات موثری صورت پذیرد.
هاشمپور ادامه داد: چشم انداز ۵۵میلیون تنی فولاد برنامه ریزی شده که حدود بیش از ۱۶۰میلیون تن سنگ آهن نیاز دارد که باید این ظرفیت را برای بخش فولاد تولید کنیم.
دهه آینده، ظرفیت ذخایر قطعی معادن کشور به پایان میرسد
وی با اشاره به اینکه در یک دهه آینده، ظرفیت ذخایر قطعی معادن کشور به پایان میرسد، افزود: با این شرایط مجبور به واردات مواد معدنی هستیم که برای حل این معضل، دو راه حل وجود دارد؛ یکی اکتشافات عمیق که بتوانیم از ظرفیتهای معدنی کشور در حوزه سنگ آهن باخبر شویم و راه حل دوم و مهم اینکه صدها میلیون تن مواد معدنی کم عیار که به انها باطلههای معدنی نیز گفته میشود را پر عیار کنیم و به زنجیره تامین و فولاد تحویل دهیم.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران تصریح کرد: مرکز تحقیقات مواد معدنی ایران به دنبال رفع گلوگاهها و مشکلات حوزه معدن است بدین منظور با گردآوری نیروهای فنی و کارشناسان متخصص برای عارضه یابی در حوزه کنسانتره و گندله وارد عمل شده است.
هاشمپور خاطرنشان کرد: برای تحقیق و توسعه در کارخانههای فولادی آمادگی لازم داریم تا راندمان تولید، ظرفیت و بهرهوری را در راستای قیمت تمام شده محصول افزایش دهیم و در زمینه ذخیره انرژی و مصرف بهینه آب پیشنهاداتی مدنظر است تا به ظرفیت فولاد کشور اضافه شود.
وی عنوان کرد: تولید ۵۰ میلیون تن کنسانتره در سال جاری پیش بینی شده که درصورت عارضه یابی موثر، به این ظرفیت افزوده میشود.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران با اشاره به تجاری سازی محصولات، گفت: بدین منظور با همکاری دولت و دانشگاه، پیشنهادات و ایدهها؛ تجاری سازی و وارد عرصه معدن کشور میشود.
هاشمپور اظهار کرد: به دنبال تعامل با سازمان استاندارد هستیم که در استانداردسازی حوزه معدنی و صنایع معدنی اقدامات موثری صورت پذیرد.
وی گفت: مواد معدنی از طریق گمرک وارد کشور میشوند که انتظار میرود؛ اقدامات تست و تایید این مواد به مرکز ما سپرده شود تا بدین صورت از چرخه صادرات و واردات مطلع شویم و خدمات ماندگاری ارائه دهیم.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران بیان کرد: محور کانونی تحقیقات؛ شناسایی ظرفیتهای نرم افزاری و سخت افزاری است تا با مدیریت صحیح در این زمینه، رقابت ناسالم حذف شود و با استفاده از بانک اطلاعاتی، ماموریتها و برنامههای استراتژیک طبق برنامه انجام شود.
هاشمپور با اشاره به منطقه خواف سنگان، گفت: یکی از مناطقی که زنجیره فولاد در آن وجود دارد منطقه خواف سنگان است که مذاکراتی با فولاد سنگان انجام شده و در مراحل عقد قرارداد هستیم و قرار است از یک زاویه و دریچه ای متفاوت آغاز به فعالیت کنیم که امیدواریم تا دهه فجر این مهم نهایی شود. همچنین با شرکت سرمایهگذاری بانک پارسیان برای عارضه یابی فرایند و پردازش زنجیره فولاد مذاکراتی جهت همکاری صورت گرفته است.
وی با اشاره به اینکه فولاد مبارکه برندی معتبر در حجم سرمایهگذاری و تولید در خاورمیانه است، افزود: با این شرکت جهت بازیابی سربارهها وارد مذاکره شدیم تا درآینده شاهد اقدامات عملیاتی خوبی باشیم.
سرپرست مرکز تحقیقات فرآوری مواد معدنی ایران در پایان گفت: مرکز تحقیقات جز مراجع ذیصلاح برای صدور گواهینامههای زیست محیطی است. همچنین تحقیقات و اقداماتی برای رفع آلودگیهایی که منابع انسانی در کارخانهها با آن درگیر هستند نیز انجام شده که شرکت فولاد مبارکه هم در این زمینه همکاری موثری داشته است.
true
true
https://parsipress.ir/?p=102572
true
true