به گزارش اکوپارس به نقل از فائو (مترجم: معصومه صالحی وزیری) زنجیره های محصولات غذایی شامل بخش های مرتبط با تولید محصولات غذایی کشاورزی هستند – به عبارتی زنجیره ای از بخش های تولید تا فرآوری، تجارت، توزیع و مصرف میباشد. که بیان کننده معنای واقعی “ از مزرعه تا چنگال” است.
در هر مرحله اززنجیره تامین مواد غذایی، می توان شیوه های فعلی را نیز تنظیم کرد، بطوریکه انرژی کمتری مصرف شود و هوشمندترنیزباشد.
اغلب این دستاوردهای کارآمد، از طریق اصلاح روشهای فعلی کشاورزی و فرآوری با هزینه کم یا بدون هزینه حاصل می شود.
این مراحل شامل استفاده از موتورهای کم مصرف تر، استفاده از کودهای دقیق و کود کمپوست، نظارت بر آبیاری، اتخاذ روش های کشاورزی بدون مزرعه و استفاده از گونه های زراعی و نژادهای حیوانی وابسته به ورودی کمتر است.
همینطور پس از برداشت مواد غذایی، بهبود حمل و نقل و زیرساخت ها، عایق بندی بهتر وسایل ذخیره سازی مواد غذایی، ساده سازی در بسته بندی و کاهش ضایعات مواد غذایی، و همچنین دستگاه های پخت و پز کارآمدتر، امکان کاهش مصرف انرژی اضافی در بخش مواد غذایی را فراهم می کنند.