×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

هم اكنون ايالات متحده آمريكا با استفاده از فناوري هاي جديد و توليد گاز از ذخاير نامتعارف نه تنها واردات محموله هاي ال.ان.جي و گاز طبيعي را متوقف كرده بلكه به زودي به يكي از كشورهاي صادركننده گاز جهان تبديل مي شود.

۳ ماموريت بزرگ ايران در GECF
 با كسب دبيركلي مجمع كشورهاي صادركننده گاز (GECF) در پانزدهمين نشست وزيران كشورهاي عضو كه در آبان ماه امسال به ميزباني تهران برگزار شد، اين مجمع با مديريت ايراني به يك برند جهاني تبديل خواهد شد. در اين رهگذر، سه چالش عمده پيش روي مجمع وجود دارد كه ايجاد هماهنگي و انسجام در ديدگاه كشورهاي توليدكننده و صادركننده گاز به منظور ايجاد يك رقابت سالم و جلوگيري از تخريب پذيري يكديگر يكي از چالش هاي پيش روي اين مجمع بين المللي است و بايد با يك هماهنگي بيشتر، امكان تامين امنيت عرضه و تقاضاي انرژي در بلندمدت فراهم شود.
دومين چالش پيش روي اين مجمع بين المللي گاز تامين عرضه و تقاضاي انرژي در بلندمدت است، به طوري كه كشورهاي توليدكننده گاز براي افزايش ظرفيت توليد گاز سالانه چندين ميليارد دلار سرمايه گذاري مي كنند و در صورتي اين سرمايه گذاري ها توجيه اقتصادي دارد كه در بلندمدت امنيت تقاضاي گاز فراهم شده باشد.
در اين راستا، يكي از ماموريت هاي ايران به عنوان دبيركل جديد مجمع كشورهاي صادركننده گاز، ايجاد امنيت بلندمدت در عرضه و تقاضاي گاز خواهد بود كه به اين منظور، ايران قصد دارد مكانيزمي را تعريف كند تا ارتباط و گفت وگوي بيشتر بين توليدكنندگان و مصرف كنندگان گاز فراهم شود. هم اكنون بسياري از كشورهاي صادركننده گاز به دنبال امضاي قراردادهاي تك محموله يا كوتاه مدت هستند كه يكي از دلايل وقوع اين مساله عدم وجود امنيت، تقاضاي گاز در بلندمدت است.
وجود ذخاير نامتعارف گاز و برداشت گاز از ذخاير شيل گس به عنوان يكي ديگر از چالش هاي مجمع كشورهاي صادركننده گاز است؛ هم اكنون ايالات متحده آمريكا با استفاده از فناوري هاي جديد و توليد گاز از ذخاير نامتعارف نه تنها واردات محموله هاي ال.ان.جي و گاز طبيعي را متوقف كرده بلكه به زودي به يكي از كشورهاي صادركننده گاز جهان تبديل مي شود.
در اين خصوص نيز يكي از ماموريت هاي ايران به عنوان دبيرکل اين مجمع، مديريت چالش هاي صادركنندگان گاز همچون ورود ذخاير نامتعارف به بازار جهاني انرژي است؛ در طول چند سال گذشته مجمع كشورهاي صادركننده گاز در مرحله تاسيس دبيرخانه و عضوگيري بوده است و در نظر است در مرحله جديد يك سازماندهي قوي در سطح اين مجمع بين المللي گاز به وجود آوريم. در جريان برگزاري دو نشست سران كشورهاي صادركننده گاز در دوحه و مسكو، در اين اجلاس ها سران كشورهاي صادركننده گاز خواستار تامين منافع كشورهاي توليدكننده و صادركننده گاز در بازار انرژی شده اند.
اگرچه ايران در اين مجمع بين المللي گاز به دنبال ايجاد يك تيپ قراردادي مشخص براي صادرات گاز در كشورهاي مختلف گازخيز نيست، اما قصد داريم فضايي را ايجاد كنيم كه هماهنگي كامل بين توليدكنندگان، صادركنندگان و مصرف كنندگان گاز در نقاط مختلف جهان فراهم شود. يكي از راهكارهاي ايجاد هماهنگي بين مصرف كنندگان و توليدكنندگان گاز را گفت وگوي دائم و تبادل نظر بين اين دو گروه مي دانيم و اميدواريم مجمع كشورهاي صادركننده گاز با مديريت ايراني به اين هدف بزرگ دست يابد.
در اين بين ايران براساس گزارش موسسات معتبر بين المللي همچون بريتيش پتروليوم عنوان بزرگترين دارنده ذخاير متعارف گاز طبيعي در جهان را يدك مي كشد، علاوه بر در اختيار داشتن ذخاير عظيم گاز طبيعي، جزو كشورهاي مبتكر و تاسيس كننده مجمع كشورهاي صادركننده گاز «جي.اي.سي.اف» بوده و در حوزه توليد گاز هم پيش بيني مي شود تا دو سال آينده با بهره برداري از طرح هاي بالادستي به ويژه پارس جنوبي ظرفيت توليد و صادرات گاز ايران افزايش يابد. همچنين پيش بيني مي شود تا دو سال آينده ايران بخشي از بازار جهاني گاز را در اختيار بگيرد؛ در شرايط فعلي براي ايران مطمئن ترين بازار براي فروش گاز، كشورهاي آسيايي به ويژه كشورهاي جنوب شرق آسيا هستند. از ديگر برنامه هاي مهم ايران به عنوان دبيركل جديد مجمع كشورهاي صادركننده گاز، تبديل GECF به يك برند جهاني است؛ بايد با ايجاد يك اعتبار بيشتر بين كشورهاي صادركننده و مصرف كننده گاز و انجام يك كار كارشناسي، دبيرخانه مجمع كشورهاي صادركننده گاز به يك برند و مرجع جهاني تبديل شود و حتي كشورهاي نوظهور گازي جهان همچون كشورهاي آفريقايي تمايل به پيوستن به اين مجمع را داشته باشند. بايد منافع مشترك توليدكنندگان و مصرف كنندگان گاز تامين شود، زيرا بازار نفت بازاري متفاوت از گاز بوده و انسجام بين كشورهاي توليدكننده و مصرف كننده گاز منافع همه را فراهم می كند. 
 
محمدحسين عادلي
 
دبيركل مجمع كشورهاي صادركننده گاز «جي.اي.سي.اف»

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false