true
جويندگان مشاغل حوزه فناوري اطلاعات (IT) بسيار اميدوارند که بتوانند در اين عرصه به فرصت هاي شغلي خوبي دست يابند و براي اين اميد، دلايل موجهي دارند.
درحقيقت با توسعه روزافزون اين بخش، شرکت هاي فناوري هر روز اجتماعي تر و تجاري محورتر مي شوند و همزمان، توجه بيشتري به فضاهاي رايانش ابري مي کنند. اداره آمار کار آمريکا در بررسي هاي انجام شده مربوط به بازتاب رشد ماهانه بازار IT نشان داد که تنها در ماه مي ۱۰ هزار حرفه مرتبط با فناوري اطلاعات ايجاد شده است.
در اين راستا، سايت Dice.com در رصدي که در ماه ژوئن ۲۰۱۲ در خصوص مشاغل IT انجام داد دريافت که ۶۵ درصد از مديران کاريابي اظهار داشته اند که در نيمه دوم سال ۲۰۱۱ نسبت به شش ماهه قبل از آن استخدام بيشتري در بخش مشاغل IT داشته اند. در اينجا اين سوال مطرح مي شود که چه مشاغلي از پتانسيل رشد بالاتري در اين حوزه برخوردارند؟ به منظور پاسخگويي به اين پرسش، مجله تخصصي آمريکايي InfoWorld برپايه ارزيابي نظرسنجي هايي که سايت هايي چون Dice و Modis در خصوص استخدام در مشاغل مربوط به فناوري اطلاعات انجام داده اند به معرفي ۶شغل جديد IT که از جذابيت بالايي برخوردارند پرداخت.
۱. معمار کسب و کار (Business architect): اينکه در عصر ارتباطات، فناوري اطلاعات و کسب و کار تداعي گر دو مفهوم مجزا هستند تصوري کاملا اشتباه است. درحقيقت، شرکت هاي اين بخش کاملاً با اهداف تجاري و رونق کسب و کار در بازار پا به عرصه وجود گذاشته اند. به منظور ادغام دو فرآيند فناوري و تجارت، شغل نوظهوري با عنوان «معماري کسب و کار» ايجاد شد. وظيفه يک معمار کسب و کار، آگاه کردن مديران از ضرورت انتخاب هاي هوشمندانه تجاري و فناورانه با هدف توسعه شرکت در بازار پررقابت فناوري اطلاعات است.
۲. دانشمند داده ها (Data scientist): دنياي امروز، دنياي داده هاست که در آن مفهومي با عنوان «اَبَر داده ها» (Big data) شکل گرفته است. «اَبَر داده ها» به حجم انبوهي از اطلاعات غيرساختاري يا نيمه ساختاري گفته مي شود که از طريق کليک ها در وب، سيستم هاي لاگين و ساير فعاليت هاي حادثه محور شکل مي گيرند و فرصتي بزرگ را براي ايجاد مشاغل جديد به وجود مي آورند. از جنبه تجاري، دانشمند داده ها مي تواند با آشکار کردن الگوهاي پنهان در داده هاي غيرساختاري شده اي چون رفتار مصرف کننده يا چرخه بازار، فرصت هاي درآمدزاي قابل توجهي را ارائه کنند.
۳. معمار رسانه هاي اجتماعي (Social media architect): ابزارها و خدمات وب اجتماعي، نه تنها وارد سطوح بسياري از ادارات پستي در بخش ارتباطات IT شده اند بلکه تا طبقه آخر همکاري هاي تجاري، گردش کار وابسته به شراکت و حتي حمايت همه جانبه از مصرف کننده نيز بالا رفته اند. به طوري که، همگام با رشد پيچيدگي کسب و کار اجتماعي، نياز شرکت ها به متخصصاني که توانايي مديريت تمام اين فعاليت ها را داشته باشند تا حد قابل توجهي افزايش يافته است.
۴. کارشناس فناوري موبايل (Mobile technology expert): به گفته «استوارت تان»، معاون امنيت و مديريت خطرات انفورماتيک در موسسه Accretive Solutions، امروزه، موبايل به بزرگ ترين فاکتور چالش در بازار فناوري اطلاعات تبديل شده است. به طوري که، ساخت برنامه هاي جانبي موبايل، معماري صحيح استراتژي هاي مرتبط با خدمات، امنيت و دستگاه هاي موبايل از جمله بزرگ ترين مفاهيم پيش روي شرکت هاي فعال در بخش فناوري اطلاعات به شمار مي روند. در اين ميان، اگر صاحبان شرکت ها در توسعه و مديريت، از طريق دستگاه هاي برپايه سکوهاي «بلک بري»، «اندرويد» و iOS تجربيات IT مهمي را داشته باشند حضور يک کارشناس فناوري موبايل را در استفاده بهينه از اين ابزارها با هدف ارتقاي سازماندهي تجهيزات فناورانه شرکت ضروري مي دانند.
۵. سازنده موبايل شرکتي يا نسخه اينترپرايز (Enterprisemobile developer): از زماني که توسعه برنامه هاي جانبي موبايل سال به سال روندي رو به توسعه گرفته است سايت هايي که به دسته بندي مشاغل مرتبط با IT مي پردازند شاهد رشد خالقان برنامه هاي جانبي نسخه اينترپرايز يا شرکتي بوده اند. «آليس هيل»، مدير سايت مشاغل فناوري اطلاعات Dice.com در اين خصوص توضيح مي دهد: «شرکت ها به دنبال راه هايي براي توسعه داده پردازي موبايل، توسعه برنامه هاي جانبي و يک امنيت قابل قبول هستند.» در بعضي سازمان ها، مهارت هاي برنامه نويسي منوط به سکويي است که برنامه نويس از آن استفاده مي کند. براي مثال، زبان برنامه نويسي Objective-C ويژه «آي فون»، جاوا، اندرويد يا بلک بري به صورت مجزا نوشته مي شود. اما به برکت HTML۵ حرکتي رو به رشد در بخش توسعه وب موبايل نيز در کنار سکوهاي موبايل آغاز شده است. بنابراين، با رشد سکوهاي موبايل و همزمان با افزايش سطح توجه شرکت ها به برنامه هاي جانبي موبايل، سازنده موبايل شرکتي نيز توانسته به يک کارشناس حرفه اي خوش اقبال در بخش فناوري اطلاعات تبديل شود.
۶. معمار ابري (Cloud architect): اگر از مديران IT سوال کنيد که آيا در «ابرها» سير مي کنند؟ و آنها به شما پاسخ دهند: آري، بي شک منظورشان چيزي جز «مرکز داده ها» نيست. بررسي هاي InfoWorld نشان مي دهد که «معماران ابري» از اقبال بالايي براي يافتن شغل مورد علاقه خود در شرکت هاي فناوري اطلاعات برخوردارند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=3496
true
true