true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
گرچه بسياري معتقدند كه سرمايهگذاري ايرانيها در خارج از كشور، به روند سرمايهگذاريها در داخل ضربه خواهد زد، واقعيت آن است كه ما هماكنون در يك دهكده جهاني زندگي ميكنيم، به اين معني كه بدون تعامل و تجارت با ديگر كشورها، نميتوانيم اهداف اقتصادي خود را پيش ببريم.
همين اواخر نيز تبليغات گستردهاي در رسانههاي تصويري درباره مزاياي سرمايهگذاري در قبرس و بخصوص سرمايهگذاري در بخش مسكن اين كشور انجام شدهاست كه سيل عظيمي از سرمايهگذاران را كه اغلب نیز ايراني هستند، به سوي خود كشانده است. بسياري نيز بر اين باورند که سرمايهگذاري در بخشهاي مختلف و در كشورهاي مختلف، نه تنها براي خود سرمايهگذار سود دارد، بلكه ميتواند از نظر صدور خدمات فني و مهندسي و نيز آوردن تكنولوژيهاي جديد به داخل، مؤثر باشد.
از سوي ديگر، از آنجا كه سرمايهگذاري و تجارت همواره براي عدهاي جذاب بوده و هست، بسياري از تجار و سرمايهگذاران بر اين باورند که آن دسته از افراد كه به تازگي ميخواهند به عرصه تجارت قدم بگذارند، بهتر است ابتدا از كشورهاي همسايه، آسيايي و نزديك شروع كنند. اين شيوه، هم هزينههاي حمل و نقل كالا را براي تجار تا حد بسيار زيادي کم میکند و هم از ريسك سرمايهگذاري میكاهد و اجازه ميدهد تا سرمايهگذار بتواند شناخت بهتري از فضاي كسب و كاري كه قرار است در آن فعاليت كند، به دست آورد.
شم اقتصادي لازم است
حميد حسيني، عضو هيات عامل اتاق ايران، معتقد است: همچنان كه طي سالهاي گذشته، تركيه، امارات و بسياري از كشورهاي همسايه توانستهاند موقيعيت خوبي براي سرمايهگذاري ديگر كشورها فراهم كنند، بسياري ديگر از كشورها در همسايگي ايران قرار دارند كه ميتوانند روابط تجاري خوبي براي دو كشور ايجاد كنند. حسيني ميگويد: سرمايهگذار اگر تنها كمي از شم اقتصادي خود استفاده كند، ميتواند راهش را پيدا كند و به راحتي ميتواند تشخيص دهد كه كدام كشورها سود بيشتري در بر دارند. حسيني ميگويد: حسن تجارت با كشورهاي همسايه آن است كه اين كشورها از نظر فرهنگي، ذخاير استراتژيك و موقعيت اقتصادي دارای وضعیتی يكسان هستند و به همين دليل نيز سرمایهگذاران به راحتي ميتوانند از قوانين تجاري آن كشورها پیروی كنند.
گرجستان؛ فقط گردشگري؟
با آوردن نام برخي از كشورها، در ابتدا تنها جنبه توريستي آنها به ذهن ميآيد؛ اين در حالي است كه بسياري از اين كشورها كه اتفاقا از همسايگان هم هستند، ميتوانند مامني براي سرمايهگذاري و تجارت كشورهاي همسايهشان باشند.گرجستان نيز از آن دسته كشورهايي است كه در چند سال گذشته توانسته است به مامني براي سرمايهگذاران و به خصوص ايرانيها تبديل شود.
اين كشور پتانسيلهاي بسيار زیادی براي سرمايهگذاري در مواردی مانند ساخت هتلها و مراکز گردشگری، هتل آپارتمان و واحدهاي مسكوني دارد كه اتفاقا مورد اقبال بسياري از ايرانيها قرار گرفته است.
محمد عباسي، يكي از سرمايهگذاران در گرجستان با اشاره به ديگر زمينههايي كه ميتوان روي آنها سرمايهگذاريهاي پرسود انجام داد، به «كسب و كار» ميگويد: از زمینههای جذاب برای ایرانیان میتوانم به انرژی، سرمایهگذاری در مناطق آزاد تجاری گرجستان و اخیرا نيز بخش صنعت و کشاورزی در اين كشور اشاره کنم. عباسي در ادامه با اشاره به اينكه گرجستان از چند سال گذشته تا كنون، روابط تجاري خود را در زمینه واردات نفت و فراوردههاي نفتي، از ايران آغاز كرده است، توضيح ميدهد: در زمینه صادرات، گرجستان به ایران نیز میتوان به چوب، کود و مواد غذایی اشاره کرد كه ميتواند سرمايهگذاري پرسودي براي آن دسته از علاقهمندان كه دوست دارند به گرجستان سفر كنند و تجارت خود را در اين كشور گسترش دهند، باشد. اين سرمايهگذار براي ديگر سرمايهگذاراني كه به تازگي تصميم دارند به عرصه تجارت در گرجستان وارد شوند، پيشنهاد ميكند که سرمایهگذاران در زمینه واردات از گرجستان فعالیت کنند؛ چون گرجستان محصولات کشاورزی بسیار مرغوبی دارد؛ همینطور، آب معدنی و فرآوردههای لبنی نیز از محصولاتی است که ایران میتواند روی آنها سرمایهگذاری کند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=4671
true
true