true
نمایندگان مجلس امروز جلسه داشتند و موضوع مدیریت پسماندها را با حضور مسئولان دولتی و و فوریت بررسی تفکیک وزارت راه و شهرسازی بررسی کردند.
به گزارش پارسی پرس به نقل از خبرگزاری تسنیم، شصت و یکمین جلسه علنی مجلس به ریاست قالیباف و با حضور 209 تن از نمایندگان برگزار شد که بررسی گزارش کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست در مورد وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب خصوصاً در استانهای ساحلی و کلان شهرها، گزارش کمیسیون اصل (90) قانون اساسی در مورد طرحهای فاقد مجوز زیست محیطی و همچنین بررسی تقاضای یک فوریت طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی در دستورکار نمایندگان در جلسه علنی امروز قرار داشت.
در ابتدای این جلسه سمیه رفیعی سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس گزارش کمیسیون متبوعش درباره وضعیت مدیریت پسماندها در کشور با رویکرد رسیدن به شرایط مناسب خصوصاً در استانهای ساحلی و کلان شهرها را قرائت کرد.
پس از آن شیما انصاری رئیس سازمان محیط زیست که در جلسه علنی مجلس حضور داشت در گزارش خود بر ضرورت تصویب پیشنویس اصلاحیه قانون مدیریت پسماند و درخواست همکاری مجلس در تسریع، تصویب و حمایت از سیاستها تاکید کرد.
وی اظهار کرد: سالانه قریب به 21 میلیون تن پسماند عادی، 150 هزار تن پسماند عفونی بیمارستانی، 35 میلیون تن پسماند صنعتی، 170 میلیون تن پسماند کشاورزی، هشت میلیون تن پسماند خطرناک و ویژه و 150 میلیون تن نخالههای ساختمانی تولید میشود. میزان پردازش زباله در کشور 7.4 درصد در مقایسه با متوسط جهانی که 13.5 درصد هست میباشد.
بنابراین گزارش، در ادامه این جلسه رئیس سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، پیشنهاد اعمال اجبار برای زباله سوزی کارخانجات سیمان را مطرح کرد و با اشاره به اینکه «از 88 کارخانه سیمان کشور 48 کارخانه قابلیت زبالهسوزی بهعنوان سوخت جایگزین را دارند»، گفت: امروز انتظار این است که ما با یک برنامه سهماهه، تاکید و اجبار کنیم که 50 درصد سوخت مصرفی این کارخانجات زباله باشد؛ با این تصمیم هم مشکل ناترازی در بخش گاز آنها مرتفع میشود و هم مشکل زبالههای کشور حل و فصل میشود.
*واکنش نمایندگان به وضعیت پاسماندها
پس از قرائت گزارش سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس و مسئولان دولتی درباره مدیریت پسماندها برخی از نمایندگان نسبت به این گزارش واکنش نشان دادند از جمله اینکه بابایی نماینده ساری خواستار این شد که برای مدیریت پسماندها از تجربیات کشورهای پیشرفته استفاده شود رنجبرزاده نماینده اسدآباد هم نسبت به گزارش انصاری انتقاد داشت و عنوان کرد که گزارش سازمان محیط زیست مورد انتظار مجلس نبود همچنین نماینده ایران شهر از روشهای سنتی مدیریت پسماند در سیستان و بلوچستان انتقاد کرد.
به گزارش تسنیم، نماینده بجنورد در مجلس نیز درباره گزارش کمیسیون کشاورزی در خصوص مدیریت پسماندها گفت: امروز زباله به عنوان طلای کثیف می تواند به عنوان بهترین منابع شهرداریها تبدیل شود اما به دلیل ضعف مدیریت و نظارت مورد توجه قرار نگرفته است در پایان تذکرات قادری نماینده شیراز نیز از عملکرد این سازمان انتقاد کرد و گفت سازمان محیطزیست تبدیل به حیاط خلوت دولتها شده است.
* روزانه 58 هزار تن تولید زباله داریم
در ادامه این جلسه، محمدباقر قالیباف درباره وضعیت مدیریت پسماندها بیان کرد: موضوعات متعدد و پیچیدهای داریم که بعضاً سه دهه هست که این موضوعات را یا نتوانستیم حل کنیم و یا نخواستیم حل کنیم. بعضی از مسائل پیچیده هستند و ابعاد گوناگون دارند ولی مسائل بسیار سادهای که هیچگونه مشکل پولی یا کمبود تکنولوژی در آن نداریم، هنوز حل نشده است. موضوع پسماند یکی از این موضوعات است. روزانه 58 هزار تن تولید زباله داریم و عوارض زیست محیطی، عوارض آلودگی خاک، آلودگی آب و آلودگی هوا ریشه در حوزه پسماندها دارد.
بنابراین گزارش، در بخش دیگری از این جلسه علی کشوری سخنگوی کمیسیون اصل نودم قانون اساسی مجلس گزارش کمیسیون متبوعش درباره طرحهای فاقد مجوز زیست محیطی، را قرات کرد و گفت: متعاقب شکایت واصله به کمیسیون اصل نودم قانون اساسی، فهرستی از طرح های تملک دارایی سرمایه ای دو وزارتخانه نیرو و راه و شهرسازی که فاقد مجوزهای زیست محیطی مرتبط و قانونی بودند دریافت گردید و مشخص شد علی رغم این فقدان، به این طرح ها در جداول قانونی بودجه سنواتی اعتبارات تخصیص داده شده است. کمیسیون این موضوع را از باب نقض قوانین و مقررات و همچنین اصلاح طرز کار غلط، در دستور کار قرار داد و به بررسی و رسیدگی بدان پرداخت.
*ماموریت قالیباف به کمیسیون اصل 90 درباره مدیریت پسماندها
در ادامه این جلسه و بعد از قرائت گزارش کمیسیون اصل 90 قالیباف رئیس مجلس همچنین با اشاره به گزارش کمیسیون اصل90 قانون اساسی درباره «طرحهای فاقد مجوز زیست محیطی» گفت: معاونت نظارت مجلس و کمیسیون اصل 90 کمیتهای را جهت نظارت بر تعهداتی که قانون بر دوش هر کسی گذاشته شده است، تشکیل دهند تا انشاءالله بتوانیم در این دوره مجلس بحث پسماند را با پیگیری به یک نتیجه قطعی برسانیم.
دستورکار بعدی نمایندگان در این جلسه بررسی فوریت بررسی تفکیک وزارت راه و شهرسازی بود که در نهایت نمایندگان با اکثریت آرا با یک فوریت بررسی طرح تفکیک وزارت راه و شهرسازی موافقت کردند.
*کلیات طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت تصویب شد
در بخش دیگری از جلسه علنی امروز، نمایندگان پس از بررسی گزارش کمیسیون بهداشت و درمان درباره طرح تنقیح و تدوین قانون جامع سلامت با اکثریت آرا با تصویب کلیات این طرح موافقت کردند.
*اعلام وصول سوال از وزیر نفت
همچنین در پایان این جلسه محمد رشیدی عضو هیأت رئیسه مجلس، الحاق موادی به قانون تامین مالی تولید و زیرساختها مصوب 1403، طرح گریز نظام بانکی حل و فصل مسئله بانکهای ناسالم، طرح اصلاح قانون مدیریت پسماندها و سوال ملی محمد منان رئیسی نماینده مردم قم، کهک و جعفرآباد و تعداد دیگری از نمایندگان مجلس از وزیر نفت در خصوص اهمال و بیتوجهی نسبت به ذخیره سازی به موقع سوخت مایع نیروگاهها را اعلام وصول کرد.
به گزارش شهرمردم به نقل از تسنیم، در انتهای این نشست حمیدرضا حاجیبابایی نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه علنی را بر عهده داشت زنگ پایان نشست را به صدا درآورد و گفت جلسه بعدی فردا چهارشنبه برگزار میشود.
true
true
https://parsipress.ir/?p=115050
true
true