true
رئیس شورای ثبت آثار تاریخی و فرهنگی آذربایجانشرقی از کشف 95 قبر کلان سنگی با قدمت 5 هزار سال در تپه زردخانه شهرستان اهر خبر داد.
متن تراب محمدی گفت: این تپه با قدمت پیش از تاریخ و اشکانی، در پنجمین همایش ملی شورای سیاستگذاری ثبت میراث فرهنگی در استان البرز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
وی افزود: با توجه به اهمیت مطالعه ادوار مختلف در این منطقه و مطالعه استقرارها وسفالهای این ناحیه، ثبت این اثر به عنوان اثری ملی جهت حفظ و نگهداری اثر و مطالعه آن در منطقه ضروری به نظر میرسید.
محمدی با بیان اینکه به دلیل سهولت در عملیات بررسی و کاوش و به دلیل وسعت زیاد منطقه مورد مطالعه، محوطه به سه تپه مجزا از هم تقسیمبندی شد، افزود: طی این بررسی، 14 قبر کلان سنگی در پشتههای اطراف محوطه زردخانه، 22 قبر کلان سنگی در اطراف تپه سوم و تعداد 59 عدد قبر کلان سنگی نیز در اطراف تپه نخست شناسایی شد که بازه زمانی از دوره مفرغ و آهن را در برمیگیرند.
وی تصریح کرد: در مجموع، تعداد 95 قبر کلان سنگی در داخل این محوطه شناسایی شد که برخی از آنها بر اثر فعالیتهای عتیقه جویانه و کشاورزی تخریب و از بین رفتهاند، البته از این میان، تعدادی گور سالم و دست نخورده نیز شناسایی و ثبت شده که امیدواریم حفاری و کاوشهای آینده در آنها بتواند اطلاعات بسیار سودمندی را در اختیار باستان شناسان قرار دهد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان تصریح کرد: تپه زردخانه در نزدیکی روستایی با همین نام است که در دهستان ورگهان، بخش مرکزی شهرستان اهر واقع شده است.
محمدی خاطرنشان کرد: براساس تحقیقات اولیه و مشاهدات سطحی، این تپه متعلق به چند دوره تاریخی است که به گفته کارشناسان اطلاعات بسیاری از ادوار مختلف دارد.
وی با اشاره به فراوانی تپههای تاریخی موجود در استان به خصوص شهرستان اهر، یادآور شد: سال گذشته و در چهارمین همایش ملی ثبت آثار نیز 10 تپه و محوطه تاریخی آذربایجانشرقی در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید که همگی متعلق به شهرستان اهر هستند.
وی یادآور شد: تپه زرد خانه اهر با 258 متر مربع مساحت یکی از 15 اثری است که در پنجمین همایش ملی شورای سیاست گذاری ثبت میراث فرهنگی در استان البرز در فهرست آثار ملی کشور به ثبت رسید.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2144
true
true