×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true
کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران گفت: یکی از نیازهای اساسی کشور، تهیه و تدوین سند چشم‌انداز بلندمدت صنعت ساختمان است تا سیاست‌های کلی بخش مسکن مطابق آن پیگیری و دنبال شود.

به گزارش پارسی پرس: داود بیگی‌نژاد افزود: مجموعه اتفاقاتی که در صنعت ساختمان کشور حادث می‌شود، باید تولید بیشتر و متعادل کردن بازار مسکن را به دنبال داشته باشد.

وی بیان‌داشت: طولانی بودن نتیجه بخشی تولید مسکن در کشور سبب می‌شود تا بازار دچار تلاطم شود و در سال‌های گذشته نیز شاهدیم با وجود نیاز جامعه به مسکن، اما تولید مسکن همچنان دچار مشکلاتی است.

این مقام صنفی معتقد است که سند یاد شده باید بین‌نسلی بوده و با توجه به نظرات کارشناسان مختلف به‌ویژه جامعه‌شناسان، به اقتضای نسل‌ها اقدام به ساخت و تولید مسکن کنیم.

وی گفت: امروز شاهد افول متولدین دهه‌های ۵۰ و ۶۰ در مقوله مولدسازی اقتصادی و پیری تدریجی جمعیت هستیم. در این زمینه باید به سمت و سویی برویم تا احداث ساختمان‌ها بر مبنای آسایش و راحتی افراد مد نظر باشد.

بیگی‌نژاد معتقد است وقتی سند چشم‌انداز ساختمان را داشته باشیم و با نیازهای جامعه آشنا باشیم و بدانیم در کدام منطقه یا استان زاد و ولد بیشتر یا کمتر بوده، افراد به چه متراژ و ابعادی از ساختمان علاقه نشان می‌دهند، در کدام مناطق جمعیت جوان کشورمان بیشتر حضور دارند و …،‌ نگرشی عمیق در موضوع مسکن پیدا خواهیم کرد.

وی خاطرنشان‌کرد: از آنجایی که در موضوع مسکن نمی‌توان در کوتاه‌مدت به نتیجه رسید، سند چشم‌انداز ما نیز باید بلندمدت طراحی شود و طوری باشد کسانی که می‌خواهند در این عرصه ورود کرده یا سرمایه‌گذاری کنند، از چشم‌انداز و سیاست‌ها به خوبی مطلع باشند و بر مبنای آن تصمیم‌گیری کنند.

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اظهار داشت: امروز و به ویژه در تهران، رکود عمیقی در بخش مسکن شاهدیم و تعداد قراردادهایی که در بخش خرید و فروش در ماه‌های گذشته منعقد شده، متناسب با نیاز این جامعه نیست.

پروانه‌های ساختمانی صادره تکافوی نیاز تهران را نمی‌دهد

وی گفت: امروز تعداد پروانه‌های ساختمانی صادر شده در تهران کفاف نیازهای پایتخت را نمی‌دهد.

بیگی‌نژاد خاطرنشان کرد: در بررسی دقیق این موضوع، یکی از نکاتی که باید مد نظر قرار بگیرد کنار گذاشته شدن قانون پیش فروش مسکن است.

وی افزود: این قانون که در ابتدای دهه ۹۰ مصوب شده بود، طبق قوانین پیشگیرانه و تنبیهی کنار گذاشته شد اما امروز همین مساله سبب شده تا عده‌ای نتوانند به این حوزه ورود کرده، به جلب سرمایه پرداخته یا فروش داشته باشند.

نائب رئیس اول اتحادیه مشاوران املاک تهران اضافه‌کرد: از طرف دیگر، خروجی طرح تفصیلی با این پروانه‌های ساختمانی که بالای ۱۰۰ متر مربع است، به اندازه نیاز شهر و متراژ ۵۰ تا ۷۰ متر مربعی که در اکثر مناطق مورد درخواست است، نیست و چنین خروجی، تصویری از رفع نیازهای مردم به ما ارائه نخواهد داد.

وی، دلیل کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی را افت تعداد قرادادها عنوان کرد و افزود:‌ زمانی که قشر مشاوران املاک از بحث فروش و پیش فروش مسکن کنار گذاشته می‌شود و همچنین از دسترسی به آمار سامانه املاک و مستغلات باز می‌ماند، به همان میزان جلب نقدینگی و دریافت پول از ناحیه فروش آپارتمان کم می‌شود و سازندگان برای شروع پروژه‌های جدید و تولید آپارتمان دچار مشکل می‌شوند.

مجموع مساحت زیربنا در پروانه‌های احداث ساختمان‌ صادر شده از سوی شهرداری‌ تهران در بهار ۱۴۰۳ بیش از ۲۰۶۱ هزار مترمربع بوده است که نسبت به فصل گذشته ۲۶.۲ درصد کاهش و نسبت به فصل مشابه سال گذشته ۲۳.۲ درصد افزایش داشته است. متوسط مساحت زیربنای این دسته از پروانه‌ها در دوره‌ مورد بررسی یک‌هزار و ۲۵۵ مترمربع بوده است.

true
true
کاهش صدور پروانه‌های ساختمانی
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false