×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

کارگروهی برای اجرای طرح احداث بادشکن‌ها در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود، یک محقق و پژوهشگر حوزه منابع طبیعی با بیان اینکه باید کارگروهی برای اجرای طرح احداث بادشکن‌ها در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل شود، گفت: علی رغم تأکید مقام معظم رهبری بر حمایت از تولید، اما مسئولان وزارت جهاد کشاورزی از اجرای طرح بادشکن‌ها حمایت نمی‌کنند، این در حالی است که این طرح  می‌تواند باعث افزایش ۷۰ تا ۱۰۰درصدی تولید و کاهش ۵۰درصدی مصرف آب شود.

به گزارش پایگاه خبری پارسی پرس به نقل از تیتر یک آنلاین، وحیدرضا شادفر اظهار داشت: بیش از ۸۰مورد معضل زیست محیطی اعم از خشکسالی، کم آبی، سیل، فرونشست زمین، فرسایش خاک و… وجود دارد که اگر دولت برای آنها سرمایه گذاری عظیمی کند، ۲۵ تا ۳۰سال زمان می‌برد تا این مشکلات حل شود، اما اکنون طرحی ساده با عنوان احداث بادشکن وجود دارد که ۸۰معضل زیست محیطی را رفع می‌کند.

۲۷سال است که توسط مسئولان پاسکاری می‌شویم

شادفر افزود: ۳۳دلیل علمی، فنی و کاربردی وجود دارد که بادشکن می‌تواند باعث افزایش راندمان تولید شود، اما ما ۲۷سال است که پیگیر اجرای این طرح در کشور هستیم و همچنان در راهروهای وزارت جهاد کشاورزی و سازمانهای تابعه پاسکاری می‌شویم.

مدیرعامل کشت و صنعت گلفام دشت فردوس گفت: وضعیت ۵۰۰دشت کشور بحرانی است و معیشت روستاییان ساکن برخی از این دشتها با کشاورزی و دامداری می‌گذرد، اما کم آبی زندگی آنان را مختل کرده و تنها راه چاره ایجاد بادشکن‌ها در اطراف اراضی کشاورزی و باغ‌ها است.

این  پژوهشگر حوزه منابع طبیعی ادامه داد: در دومین گزارش ملی محیط زیست ایران آمده که سالانه ۱۴۲هزار هکتار جنگل در کشور از بین می‌رود که با ایجاد بادشکن‌ها می‌توان جلوی بخش اعظم این خسارت را گرفت.

ضرورت تشکیل کارگروهی با حضور ۱۰وزارتخانه

وی گفت: باید کارگروهی با حضور ۱۰وزارتخانه در وزارت جهاد کشاورزی تشکیل تا طرح ایجاد بادشکن‌ها محقق و ۸۰معضل زیست محیطی با این طرح رفع شود، اما مسئولان همکاری نمی‌کنند. این در حالی است که تنها خواسته ما از دولت حمایت و فرهنگ سازی است، زیرا مردم خود برای این کار هزینه می‌کنند.

شادفر تصریح کرد: هر معدنکاری باید تعهد بدهد که ۲۵درصد مساحت عرصه محل فعالیت را درختکاری کند، اما ۹۹درصد معدنکاران از این امر استنکاف می‌کنند، چون معتقدند ایجاد فضای سبز و نگهداری آن هزینه بر است، اما معتقدم اگر سازمان جنگلها گونه‌های کم آب طلب را به آنان معرفی کند، هزینه نگهداری فضای سبز بسیار کاهش می‌یابد.

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false