true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
هنگامی که نام بیلیارد به گوش می رسد هم زمان صدای جیرینگ جیرینگ سکه ها نیز تخیل ما را می خراشد، اما به راستی چرا یک ورزش مفرح این گونه می تواند آزار دهنده هم باشد…
اگر ما نام بزرگان ورزشی رشته ای همچون فوتبال را فهرست کنیم و پایگاه خانوادگی و اقتصادی آن ها را در نظر بگیریم به راحتی می توانیم به این مهم پی ببریم چرا که هیچکدام از آن ها از خانواده های مرفه راه قهرمانی را طی نکرده اند. بیایید برای دست یابی به آینده ای روشن به مانند سایر ورزش ها بیلیارد را همگانی کنیم.
دنیای سرمایه داری فضای خاص خود را و حتی گونه های جدیدی از انسان خلق می کند. دردنیایی که پول اهمیت فزاینده ای پیدا کرده است تمام پدیده ها و عناصر تمدنی تحت تاثیر مستقیم آن قرار دارند. سیستم سرمایه داری ساختارهای پیچیده فرهنگی، آموزشی و اجتماعی خاص خود را بر بشر امروز تحمیل کرده به گونه ای که حتی امروز هنر نیز برای هنر نیست و عنصر معنوی همچون هنر پیوندی ناگسستنی با پول پیدا کرده است. در این بین حتی سرمایه داری ورزش های خاص خود را هم آفریده به طوری که هم اکنون چندین ورزش را به نام پولدارها می شناسند، و طبقه ی متوسط به علت هزینه بالایی که این ورزش ایجاد می کند به نوعی از آن ها به دورند و یا حداقل نمی توانند به شکل حرفه ای تر به آن ها بپردازند. اما در کشور ما وضعیت بغرنج تر است و تنها و تنها آدم های پولدار می توانند به شکل حفه ای تراین ورزش ها را انجام دهند.
ورزش بیلیارد در ایران به نام پولدارها و به کام آن هاست و جوانان طبقه ضعیف و متوسط از نظر اقتصادی با این ورزش بیگانه اند. شاهد ماجرا این است که اکثر جوانان با قواعد و قوانین بیلیارد آشنا نیستند و برای خیلی ها نام بیلیارد و این ورزش آمیخته با تصوراتی است که در فیلم ها به خاطر آن ها می رسد. هرچند با توسعه امکانات ورزشی در سال های اخیر بیلیارد حتی به محله های پایین شهر راه پیدا کرده و خیلی ها می توانند با هزینه کمتری بیلیارد بازی کنند اما باز هم به نظر می رسد که این ورزش همچنان در چنبره قشر خاصی از جامعه است و حرفه ای بودن در این ورزش بسیار گران است.
اما سوالی که در اینجا پیش می آید این است که به راستی چرا اینگونه است و چرا قشر عظیمی از جوانان نمی توانند به این ورزش بپردازند و چرا گام های اساسی برای همگانی تر کردن این ورزش بسیار جذاب برداشته نمی شود؟ پاسخ دادن به این سوالات می تواند گره گشای بسیاری از موانع قهرمانی در این رشته باشد.
بی گمان هر ورزشی اگر بتواند همگانی تر باشد آینده بهتری نیز خواهد داشت و این یک اصل است ، اگر ما نام بزرگان ورزشی رشته ای همچون فوتبال را فهرست کنیم و پایگاه خانوادگی و اقتصادی آن ها را در نظر بگیریم به راحتی می توانیم به این مهم پی ببریم چرا که هیچکدام از آن ها از خانواده های مرفه راه قهرمانی را طی نکرده اند. بیایید برای دست یابی به آینده ای روشن به مانند سایر ورزش ها بیلیارد را همگانی کنیم .
true
true
https://parsipress.ir/?p=4837
true
true