true
تروریستهای داعش در عراق جنگ خونینی بهراه انداختهاند؛ اسراییل غزه را بمباران میکند؛ ویروس ابولا غرب آفریقا را بههم ریخته و روسیه، منبع عمده تأمین انرژی اروپا، بهخاطر بحران اوکراین چنگ و دندان نشان میدهد.
دویچه وله گزارش داد: عراق درگیر بحران است؛ حماس و اسراییل در حال جنگ هستند؛ میان روسیه و اتحادیه اروپا هم شکرآب است و هر یک از این بحران ها به تنهایی برای وارد کردن شوک به بازار نفت کافی است، اما قیمت نفت همچنان پایین می آید.
شبکه اینترنتی دویچه وله فارسی در گزارشی نوشت: در بازار جهانی مواد خام چه خبر است؟ تروریست های داعش در عراق جنگ خونینی به راه انداخته اند ؛ اسراییل غزه را بمباران می کند؛ ویروس ابولا غرب آفریقا را به هم ریخته و روسیه، منبع عمده تأمین انرژی اروپا، بخاطر بحران اوکراین چنگ و دندان نشان می دهد.
آتش جنگ و بحران دامن خاورمیانه، دارنده بزرگترین منابع نفت جهان را گرفته، اما بهای نفت ماه هاست که سیر نزولی دارد.
بهای نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا و سبد نفتی اوپک به زیر 100 دلار در هر بشکه (159 لیتر) رسیده است.
نفت برنت دریای شمال هم که در بازار انرژی از اهمیت ویژه ای برخودار است، با سقوط به زیر بشکه ای 100 دلار فاصله چندانی ندارد. رفتار بازار نفت در نگاه اول عجیب به نظر می رسد، اما به نوشته پایگاه اینترنتی اشپیگل آلمان دلایل قانع کننده ای برای روند نزولی بحران نفت وجود دارد.
اسراییل نفت صادر نمی کند، بنابراین بحران غزه تأثیری بر قیمت ها ندارد. سوریه هم در هر حال نقش عمده ای در تأمین انرژی جهان ندارد. این کشور حتی پیش از جنگ داخلی روزانه حداکثر380 هزار بشکه نفت (4/ 0 درصد از نیاز جهانی) صادر می کرد.
اخبار منتشرشده از مذاکرات هسته ای ایران و قدرت های جهانی، در آرامش بازار نفت بی تأثیر نبوده است.
از سوی دیگر، میزان صادرات نفت از روسیه با وجود بحران اوکراین تغییری نکرده است. تحریم های اتحادیه اروپا و آمریکا هم به صورت مستقیم بخش انرژی این کشور را هدف قرار نداده اند.
روسیه هم به احتمال زیاد در میان مدت برای جذب سرمایه یا خرید دانش فنی به مشکل برمی خورد.
کارشناسان پیش بینی می کنند که آثار محدودیت های یادشده تازه چند سال دیگر نمایان شوند.
در غرب آفریقا هم با وجود پیشروی ویروس مرگ آور ابولا، در نیجریه ی نفت خیز تنها 12 مورد از ابتلا به این ویروس ثبت شده است. در روند صادرات نفت نیجریه زمانی اخلال جدی ایجاد می شود که نیروهای خارجی شاغل در صنعت نفت به دلیل فراگیری بیماری مجبور به ترک کشور شوند.
دویچه وله فارسی توضیح داد: همزمان با توجه به دست آوردهای توافق موقت ژنو و روند جاری مذاکرات هسته ای بین جمهوری اسلامی و نمایندگان گروه موسوم به 1+5، بازار نفت به ثبات و حتی بهبود میزان صادرات نفت ایران امیدوارتر شده است.
در لیبی پس از سقوط دیکتاتوری سرهنگ قذافی، آتش جنگ داخلی هنوز به طور کامل خاموش نشده است. با وجود این صادرات نفت این کشور به دلیل آغاز به کار دوباره برخی میدان ها و بندرهای نفتی، اخیرا تا حدی افزایش یافته است.
فناوری جدید استخراج نفت از لایه های درونی زمین هم بر تولید نفت آمریکا و کانادا افزوده است.
اشپیگل در ادامه گزارش خود به نقل از آژانس بین المللی انرژی نوشته است که میزان کل مصرف نفت در جهان در سه ماهه سوم سال 2013 حدود 7/ 92 میلیون بشکه در روز بوده است.
این میزان در سه ماهه دوم سال 2014 یک میلیون بشکه در روز کاهش یافته است.
این کاهش دو دلیل اصلی دارد:
1- فصل گرما.
true
true
https://parsipress.ir/?p=12385
true
true