true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
در بحث هدفمندی رایانهها اگر به یارانه کالائی هم توجه میشد و برخی کالاهای ضروری در اختیار مردم قرار میگرفت نگرانی مردم در شرایط تورم افسار گسیخته کاهش مییافت.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام که در همایش امنیت غذایی سخن میگفت شرایط امروز کشور را نتیجه شعارمحور شدن گفتمان حاکم دانست و گفت: اگر به جای شعار گفتمان عقلانیت حاکم میشد و فکر ارائه برنامهای مدون و حسابشده بودیم، به چنین شرایطی نمیرسیدیم.
حسن روحانی با بیان اینکه وضعیت امروز جامعه نه تنها در سال گذشته که حتی در شهریور هم برای مردم غیرقابل پیشبینی بود، اظهار کرد: درصدی از افزایش قیمتها قابل تحمل است، اما اینکه از شهریورماه امسال تاکنون تا این حد بازار کشور با التهاب مواجه شده است، نشاندهنده بیبرنامگی است.
وی با بیان اینکه اگر ملتی در راستای اهداف خود با فشار خارجی روبهرو شود، در مقابل آن استقامت خواهد کرد، توضیح داد: مقاومت مردم ما حماسهآفرین بوده است اما باید کاری کرد که وقتی فشار خارجی آغاز میشود از این سمت نیز برنامهریزیهای لازم آغاز شود نه شعار. با گفتمان درایت و خردورزی میتوان ثبات و آرامش را در سراسر کشور گسترش داد.
نماینده مقام معظم رهبری در شورای امنیت ملی با تاکید بر اینکه برترین ناامنی در یک جامعه تکرارشدن مکرر حوادث غیرمنتظره است که امروزه مداوم با تنشهای عجیب و غریب مواجه میشویم، عنوان کرد: نمیتوان زلزله را پیشبینی کرد اما میتوان در مقابل آن ساختمان مقاوم را ساخت. اگر ملت مطمئن باشد که برای حوادث غیرمترقبه ستادی آماده خدمترسانی است بسیار راحتتر با مشکلات مواجه میشوند.
روحانی با بیان اینکه امنیت غذایی جزو جدانشدنی امنیت ملی است، گفت: یکی از مهمترین رسالتهای یک حکومت ایجاد امنیت غذایی مورد نیاز در همه سطوح جامعه خود است.
وی ادامه داد: در این بین هرچند خودکفایی در محصولات کشاورزی و غذایی از اهمیت بهسزایی برخوردار است اما باید توجه داشت که در مرحله اول باید نیازهای اولیه غذایی مردم به صورت شایسته تأمین شود. همانطور که میبینیم در کشوری مانند ژاپن که سالانه حدود 10 میلیارد دلار غلات و 10.3 میلیارد دلار گوشت وارد میشود، امنیت غذایی بالایی حاکم است، اما در کشوری مانند تایلند که از صادرکنندگان اصلی برنج است امنیت غذایی در همه سطوح فراهم نیست.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از برخی سیاستها که تولید داخلی و در نتیجه امنیت غذایی مردم را به خطر میاندازد، گفت: در سال 84 با دگرگونی تعرفه واردات شکر دیدیم که چه بلایی بر سر کشت چغندرقند و تولیدکنندگان آمد. در طول چهار سال 5 میلیون تن شکر وارد شد و با برنامهریزی غلط میزان اراضی چغندر قند نسبت به سال 83 به یک سوم کاهش یافت، اینها نشان میدهد یک سیاست غلط تا چه حد میتواند در زندگی مردم و تولید مشکل ایجاد کند.
روحانی شرایط امروز جامعه ایران را نیازمند یک آرامش و رفاه نسبی دانست و اظهار کرد: درست است که ما اهدافی بلندمدت در نظر داریم و باید برای رسیدن به افقهای سند چشمانداز تلاش کنیم، اما امروز جامعه ما با توجه به شرایطی که به وجود آمده نیازمند یک برنامه موقت و فوری جهت بالابردن رفاه و بهبود زندگی مردم است.
وی با اشاره به طرح هدفمندی یارانهها گفت: در حال حاضر مبلغی نقدی برای مردم در نظر گرفته شده است اما با توجه به یکهتازی تورم در عرصه اقتصادی کشور باید در مراحل بعدی تلاش شود که برخی کالاهای ضروری نیز به عنوان یارانه کالایی به مردم پرداخت شود.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام اضافه کرد: باید جامعه در شرایطی قرار گیرد که از چند قلم مواد غذایی اساسی و ضروری مورد نیاز خود احساس آسودگی کند و مطمئن باشد که حداقل شرایط زندگی را دارا هستند.
وی با اشاره به تأثیر بسیار زیاد امینت غذایی در عرصههای مختلف بیان کرد: این موضوع در عرصههای مختلف کشاورزی، صنعت و حتی بهداشت و سلامت تأثیرگذار است که در نهایت به بهبود زندگی، ایجاد نشاط، سلامت و فعالیت در جامعه منجر میشود. امنیت غذایی باید به نحوی باشد که مشکل کمبود مواد، ناعادلانه بودن توزیع و در دسترس نبودن برای همه و یا ناسالمبودن مواد غذایی را رفع کند که نگرانیها را در جامعه کاهش دهد.
رییس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه بیش از یک میلیارد نفر از جمعیت جهان از امنیت غذایی برخوردار نیستند و رنج میبرند، اظهار کرد: سازمان خواروبار کشاورزی (فائو) در گزارشی اعلام کرده است که تا سال 2050 میلادی قیمت محصولات کشاورزی 70 درصد افزایش مییابد. اگر برای افزایش جمعیت برنامه داریم باید قبل از هر چیز برای تأمین مواد غذایی لازم برنامهریزی کنیم.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد: با رسیدن به یک الگوی مناسب و با همکاری همه دستاندرکاران کشور امنیت غذایی که پیشنیاز یک زندگی سالم و در درجه بالاتر امنیت ملی کشور است فراهم شود و کشور در ای
ن عرصه مانند بسیاری از دیگر عرصهها بدرخشد.
ن عرصه مانند بسیاری از دیگر عرصهها بدرخشد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=4847
true
true