true
این روزها دوباره زمزمه هایی از جمع آوری امضاء در مجلس شورای اسلامی برای استیضاح مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن وتجارت به گوش می رسد
تا وزیری که دو بار از قوه مقننه برای حضور در کابینه دولت بیشترین رای اعتماد را گرفته، استیضاح شده است و از قطار دولت پیاده شود.
به طور قطع مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن وتجارت در کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس جزء افرادی بود که با اکثریت آراء به کابینه دولت دهم پیوست تا جایی که وی پس از اینکه به عنوان وزیر بازرگانی از سوی محمود احمدی نژاد رییس دولت دهم به مجلس شورای اسلامی معرفی شد توانست از بین 286 رای ماخوذه 158 رای موافق، 37 رای ممتنع و 91 رای مخالف داشت و زمانی که دو وزارتخانه صنایع ومعادن و بازرگانی ادغام شد و رییس دولت نیز وی را به علی اکبر محرابیان وزیر سابق صنایع و معادن ترجیح داده و به عنوان وزیر وزارتخانه جدید صنعت، معدن وتجارت معرفی کرد نیز توانست از مجموع 246 رای ماخوذه 218 رای موافق، 20 رای مخالف و هفت رای ممتنع را بگیرد.
البته نکته ای که نباید فراموش شود این است که وزیر فعلی صنعت، معدن و تجارت بیش از کسب رای اعتماد از مجلس شورای اسلامی در رایزنی هایی که با بخش خصوصی و اتاق بازرگانی داشت نیز توانست رای اعتماد آنان را نیز اخذ کند. اما مدتی از تکیه زدن وزیر صنعت، معدن و تجارت بر کرسی وزارتخانه جدید نگذشته بود که نخستین زمزمه های استیضاح وی از سوی مجلس و اعلام نارضایتی فعالان بخش خصوصی به گوش رسید زیرا نه قوه مقننه و نه بخش خصوصی از عملکرد وزیر صنعت، معدن وتجارت رضایت نداشتند اما نباید فراموش کنیم که در وقوع برخی مسایل در عرصه اقتصاد خرد نیز داد مراجع تقلید و اعظام را در آورد که این داد ها برای رساندن مشکلات مردمی بودند که در پیچ و خم مشکلات بازار گرفتار شده و شاید توان عبور از آنها را نداشتند به همین دلیل مجلسی ها هر از چند گاهی برای شنیدن پاسخ های وزیر دست به کار شده و وی را به کمیسیون های مختلف دعوت کردند و پس از پرسش و پاسخ هایی که انجام می شد دوباره بحث استیضاح وزیر از سر گرفته می شد اما رایزنی ها و لابی هایی که پشت پرده صورت می گرفت منجر به بی نتیجه ماندن امضاء های جمع آوری شده برای استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت دهم می شد.
اما این روزها بازهم اخباری از تلاش برخی از نمایندگان مجلس برای جمع آوری امضاء به منظور استیضاح مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت به گوش می رسد. شاید تکرار سناریوی تلاش مجلسی ها برای استیضاح وزیر صنعت، معدن وتجارت این موضوع را به ذهن متبادر می کند که استیضاح یک ابزار سیاسی برای اعمال فشار مجلس به دولت باشد اما از سوی دیگر تجربه وضع نابسامان اقتصادی موجب می شود به این نتیجه برسیم که عملکرد ضعیف وزیر صنعت، معدن و تجارت منجر به طرح استیضاح وی می شود اما شاید مجلسی ها به خاطر پاره ای از ملاحظات دست به عصا راه می رود.
عملکرد ضعیف یا سیاسی بودن استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت موجب شد تا این سوال را از مهدی غضنفری بپرسیم.
غضنفری در پاسخ به این سوال اعلام کرد که باید بخش خصوصی و فعالان اقتصادی به وی نمره عملکرد بدهد به همین دلیل به سراغ برخی از فعالان اقتصادی و تولیدکنندگان بخش خصوصی رفتیم.
برگه امتحانی دولت و غضنفری غیرقابل تصحیح است
محمد چمن آراء عضو اتاق بازرگانی ایران در گفتگو با خبرنگار موج، در خصوص بررسی عملکرد وزیر صنعت، معدن وتجارت می گوید: به طورقطع دولت و مسئولان دولتی برای نظر فعالان اقتصادی بخش خصوصی هیچ وفعی نمی نهند زیرا اگر نظرات بخش خصوصی برای مسئولان مهم بود هیچ گاه شرایط اقتصادی کشور به چنین جایی نمی رسید.
وی می افزاید: در حالا حاضر مهترین مشکل ما در خصوص برنامه های اقتصادی کشور است و قطعا تا زمانی که در کشور برنامه اقتصادی مدون و کارشناسانه ای نداشته باشیم، هیچ گاه شرایط ما بهتر از این نخواهد بود.
چمن آراء ادامه می دهد: یک روز مسئولان ما بحث بورس ارز و روز دیگر طرح اتاق ارز را عنوان می کنند، یک روز بمب ارز را عنوان می کنند و روز دیگر به دنبال ترکاندن بمب ارزی هستند بنابراین در چنین شرایطی نباید انتظار داشته باشیم که شرایط اقتصادی ما بهتر از این شود.
این فعال اقتصادی تصریح می کند: مهدی غضنفری پیش از پیوستن به کابینه دولت دهم ارتباط خوب و مناسبی با بخش خصوصی داشت اما قطعا وی هیچ برنامه ای برای اقتصاد کشور ندارد هرچند ممکن است وزیر صنعت و تجارت مدعی شود که در سیاست گذاری و تصمیم گیری های اقتصادی کشور نقشی ندارد.
وی خاطرنشان می کند: به طور قطع طرح استیضاح وزیر صنعت، معدن و تجارت به دلیل نارضایتی بخش خصوصی از عملکرد وی نیست و شاید تاثیر مسایل سیاسی و منافع شخصی در این استیضاح ها بیش از سایر فاکتورها باشد اما نباید این نکته را فراموش کنیم که پیش از غضنفری باید افراد بیشتری به پای استیضاح کشیده شوند.
چمن آراء متذکر می شود: من در مجموع به کل سیستم اقتصادی و عملکرد وزیر صنعت و تجارت نمره ای نمی توانم بدهم زیرا برگه امتحانی آنها غیرقابل تصحیح است اما به شخص وزیر به لحاظ اخلاقی نمره 14 تا 15 می دهم هرچند که اخلاق خوش غضنفری هیچ دردی از بخش تولید و صنعت کشور را دوا نمی کند.
بهمنی قبل از غضنفری استیضاح شود
محمد حسین روشنک یکی دیگر از تولید کنندگان و فعالان اقتصادی کشور در خصوص عملکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت می گوید: این وزیر نمره عملکرد قابل قبولی را نمی تواند اخذ کند هر چند بخش عمده ای از مشکلات کنونی اقتصاد خرد و تولید کشور از ادغام ناشی می شود.
وی می افزاید: دولتمردان طرح ادغام دو وزارتخانه بزرگ صنعت و بازرگانی را در حالی اجرایی کردند که این دو وزارتخانه 60 تا 70 درصد اقتصاد کشور را در خود جای داده بودند و ادغام این دو وزارتخانه زمینه ساز عدم موفقیت غضنفری وزیر صنعت و تجارت شد.
این فعال اقتصادی ادامه می دهد: عدم موفقیت وزارت خانه جدید صنعت، معدن و تجارت ارتباطی با نوع مدیریت و عملکرد فرد ندارد زیرا ادغام این دو وزارتخانه از ابتدا نیز نباید صورت می گرفت.
روشنک اذعان می دارد: در شرایط کنونی غضنفری فدای سیاست های غلط ارزی کشور شده است به همین دلیل پیش از استیضاح وی لازم است تا بهمنی رییس کل بانک مرکزی مورد استیضاح قرار بگیرد.
عضو اتاق بازرگانی ایران تصریح می کند: البته لازم است این نکته را همواره مد نظر داشته باشیم که مشکل عمده اقتصادی کشور از تیم اقتصادی غیرمنسجم دولت ناشی می شود زیرا بسیاری از اقدامات و برنامه ریزی ها از سوی رییس جمهور صورت می گیرد و اگرمجلس زورش به رییس جمهور نمی رسد نباید به جرم آن غضنفری استیضاح شود.
نمره 16 برای عملکرد وزیر صنعت، معدن وتجارت
همچنین حمید رضا صالحی یکی دیگر از فعالان اقتصادی در خصوص نمره عملکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت می گوید: من به عمکلرد غضنفری نمره 15 یا 16 می دهم هر چند وی پس از اجرای قانون هدفمندی یارانه ها در راستای حمایت از تولید و صنعت هیچ اقدام موثری انجام نداد.
عملکرد وزیر به نفع صنعت و تولید نیست
مهدی پورقاضی یکی دیگر از فعالان اقتصادی اظهار می دارد: من نمی توانم به عملکرد وزیر نمره بدهم اما باید بگویم که در مجموع عملرد یکسال اخیر وزارتخانه صنعت، معدن و تجارت به هیچ وجه به نفع صنعت و تولید کشور نبوده و شرایط نسبت به قبل هم بدتر شده است تا جایی که ظرفیت تولید بسیاری از واحدهای تولیدی کشور کاهش قابل توجهی یافته است.
وی ادامه می دهد: در مجموع نمی توانم به وزیر صنعت، معدن و تجارت نمره قبولی بدهم و باید وی را برای دادن آزمون مجدد تجدیدی می فرستم زیرا وضعیت صنعت کشور خراب است.
غضنفری نمره قبولی نمی گیرد
همچنین مجید رضا حریری یکی دیگر از اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی ایران در خصوص نمره عملکرد وزیر صنعت، معدن و تجارت می گوید: مهدی غضنفری یک انسان توانمند است اما در سیاست گذاری و برنامه ریزی اقتصادی نمی تواند نمره قبولی بگیرد.
وی می افزاید: ادغام دو وزارتخانه صنایع و معادن و بازرگانی بدون مطالعه انجام شد و همین امر حیطه ماموریت وزارت خانه جدید را بیش از گذشته افزایش داد در حالیکه اداره این وزارتخانه حتی در شرایط عادی نیز سخت بود چه برسد به شرایط غیر عادی اقتصاد کشور.
حریری ادامه می دهد: غضنفری از توانمند ترین وزاری کابینه دولت دهم است که در بدو معرفی به مجلس بیشترین رای اعتماد را اخذ کرد و بحش خصوصی هم در اتاق بازرگانی به وی رای اعتماد دادند اما تعریف وزارت خانه جدید از سوی دولت و همچنین اجرای قانون هدفمندی یارانه ها و تبعات آن بر روی اقتصاد خرد و تولید کشور منجر به بروز مشکلات جدی در اقتصاد کشور شد.
این فعال اقتصادی تصریح می کند: در شر ایط کنونی نمی توان به وزارتخانه و حتی شخص وزیر نمره قابل قبولی داد هر چند من معتقدم مهدی غضنفری انسان توانمندی است اما جایی در جایگاهی قرار گرفته است که نیازمند یک رستم و یل است و ما در حال حاضر چنین فردی را در ایران نداریم.
به گفته این کارشناس اقتصادی، در شرایط کنونی بهترین اقدامی که باید غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت و سایر وزاری اقتصادی دولت انجام بدهند این است که تمام وزاری اقتصادی از سیاست فاصله گرفته و تخصصی تر عمل کنند و وزیر صنعت، معدن وتجارت نیز همانند گذشته بیشتر از مشاوران خود در بخش خصوصی استفاده کند.
گزارش: ملیحه خورده پا-موج
true
true
https://parsipress.ir/?p=2639
true
true