true

ذخایر نفت و گاز فراساحلی که به تازگی در آبهای سرزمینی پاکستان کشف شده، ممکن است توسط پاکستان و ترکیه استخراج شود.
به گزارش پارسی پرس به نقل از ایسنا، این دو کشور در مجمع سرمایهگذاری مواد معدنی ۲۰۲۵ پاکستان در اسلام آباد، توافقنامهای را امضا کردند تا به طور مشترک برای ۴۰ بلوک فراساحلی درخواست کنند. یک دور مناقصه برای اعطای مجوز اکتشاف برای بلوکهای واقع در حوضه مکران و سند، توسط دولت پاکستان در فوریه اعلام شد.
طبق گزارش وبسایت نیوز ای زد، شرکت ماری انرژیز لیمیتید، شرکت توسعه نفت و گاز و شرکت پترولیوم لیمیتد پاکستان، به طور مشترک با شرکت دولتی TPAO ترکیه، پیشنهاد خواهند داد.
بر اساس گزارش پایگاه خبری مدرن دیپلماسی، ذخایر اکتشافی که در طی یک بررسی سه ساله شناسایی شدند، چهارمین ذخایر بزرگ نفت و گاز در جهان هستند. ونزوئلا، عربستان سعودی و کانادا، سه کشور دارای بیشترین ذخایر قطعی نفت هستند. بنا بر گزارشها، این ذخایر به قدری بزرگ است که میتواند مسیر اقتصادی پاکستان را که از هر چهار نفر شهروندش، یک نفر در فقر زندگی میکند، تغییر دهد.
اما اگر ذخایر فراساحلی پاکستان تا این حد عظیم است، سوال واضح این است که چرا شرکتهای بزرگ نفتی برای حفاری، رغبتی نشان نمیدهند؟ مصدق مالک، وزیر نفت پاکستان، در ژوئیه سال ۲۰۲۴، به یک کمیته پارلمانی گفت که هیچ شرکت بینالمللی، علاقهای به اکتشاف نفت و گاز دریایی در پاکستان ندارد و آنهایی که در این کشور هستند، به خروج چشم دوختهاند.
این موضوع به امنیت و ریسک در مقابل پاداش مربوط میشود و مالک به این کمیته توضیح داد که هزینه امنیت، یک مانع اصلی برای هر گونه توافقی است زیرا در مناطقی که شرکتها در جستجوی نفت و گاز هستند، باید مبلغ قابل توجهی را برای حفظ امنیت کارکنان و داراییهای خود خرج کنند و امنیت توسط پاکستان تامین میشود که به وظیفه خود عمل نکرده است.
در مارس سال ۲۰۲۴، پنج مهندس چینی در یک حمله انتحاری در شمال غرب پاکستان کشته شدند. یک وسیله نقلیه مملو از مواد منفجره به اتوبوسی که کارکنان را از اسلام آباد به پروژه بزرگ سد داسو در استان خیبر پختونخوا منتقل میکرد، برخورد کرد. این پروژه بخشی از کریدور اقتصادی چین و پاکستان (CPEC) به ارزش ۶۲ میلیارد دلار است. این حادثه، تعطیلی موقت در پروژههای دیگر را به دنبال داشت. در اوایل همان ماه، مهاجمان به داراییهای چین در جنوب غربی پاکستان حمله کردند و به مجتمع اداره بندر گوادر که توسط چین اداره میشود، هجوم بردند.
به گفته محمدعلی، وزیر انرژی پاکستان، این کشور ۲۳۵ تریلیون فوت مکعب ذخایر گاز دارد و سرمایهگذاری ۲۵ تا ۳۰ میلیارد دلاری برای استخراج ۱۰ درصد از این ذخایر در دهه آینده و معکوس کردن کاهش تولید فعلی گاز و جایگزینی واردات انرژی، کافی است.
بر اساس گزارش اویل پرایس، کشف نفت و گاز میتواند مزایای بیشتری به همراه داشته باشد. مناطق دریایی پاکستان سرشار از منابع طبیعی از جمله مواد معدنی مانند کبالت، نیکل و عناصر خاکی کمیاب است.
true
true
https://parsipress.ir/?p=117950

true
true