true

کارشناس حملونقل دریایی با اشاره به ضرورت حمایت دولت از نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش گفت این دو شرکت برای نوسازی بخشی از ناوگان نیازمند ۸ میلیارد دلار منابع مالی هستند.
به گزارش پارسی پرس یحیی ضیایی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم با تأکید بر ضرورت حمایت دولت از شرکتهای بزرگ کشتیرانی در کشور اظهار کرد: واقعیت آن است که حملونقل دریایی یک جزیره جدا مانده از کشور است که مالکان کشتی تلاشهای زیادی برای توسعه آن انجام میدهند و در مقابل، دولت هیچ کمکی در این رابطه نکرده است.
وی یادآور شد: بنا بود برای نوسازی ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش، دولت وام پرداخت کند، اما این وعده هنوز اجرایی نشده است.
وی با بیان اینکه در بخش تعرفههای بندری راه یکطرفهای را میرویم، افزود: در مالیات، عوارض، سوخت و تعمیرات هم به شرکتهای کشتیرانی توجه نمیشود.
کارشناس حملونقل دریایی با تأکید بر اینکه متأسفانه نگاه سازمانیافتهای برای توسعه زیرساختهای حملونقل دریایی کشور، بهویژه نوسازی و توسعه ناوگان دو شرکت بزرگ کشور نزد دستگاههای دولتی مشاهده نمیشود، اضافه کرد: مطابق بررسیهای صورتگرفته، اگر قرار باشد بخشی از ناوگان کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران و شرکت ملی نفتکش را نوسازی کنیم، برای هر کدام حداقل 4 میلیارد دلار، یعنی مجموعاً 8 میلیارد دلار منابع مالی نیاز است.
ضیایی با اشاره به اینکه تأمین این منابع مالی در توان شرکتهای مذکور نیست، گفت: در دنیا 80 تا 85 درصد از منابع مالی در قالب فاینانس تأمین میشود و مابقی آورده شرکت است. در ایران چنین چیزی وجود ندارد. برای پیگیری امور مربوط به نوسازی ناوگان، با آقای عارف، معاون اول رئیسجمهوری، و آقای عبدالعلیزاده، نماینده رئیسجمهور در هماهنگی اجرا سیاستهای کلی توسعه دریامحور، مکاتباتی داشتهایم به این امید که در این بخش اتفاقات میمون روی دهد.
وی تصریح کرد: اما متأسفانه هیچ اتفاق خوبی در این رابطه نیفتاده است. در این زمینه هشدار دادهایم که بهعنوان نمونه، سهم واردات کالای اساسی به کشور توسط ناوگان کشتیرانی ایرانی کاهش یافته و سهم شرکتهای خارجی افزایش مییابد. این یک اتفاق ناخوشایند و دارای تبعات برای کشور خواهد بود.
true
true
https://parsipress.ir/?p=118854

true
true