×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

اولین گامهای خصوصی سازی در اواخردهه ۶۰ برداشته شد و شروع انتقال بنگاههای دولتی به بخش خصوصی، موجبات رونق نسبی همراه با فراز و فرودهای زیاد را فراهم آورد، که این روند رو به رشد تا سال ۱۳۸۴ ادامه پیدا کرد.

اما بی شک سال ۱۳۸۴ را می توان نقطه عطفی در تاریخ بورس برشمرد.سالی که در پاییز آن، قانون جامع بازار بورس اوراق بهادار مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. پس از آن در تابستان ۱۳۸۵ نیز برگ زرین دیگری در جهت توسعه بازار سرمایه ورق خورد و آن ابلاغ قانون اصل ۴۴ بود.
 
اقتصاد ایران آنلاین:فرا رسیدن سالگرد آغاز فعالیت بورس اوراق بهادار تهران و صحبت از قدمت ۴۶ ساله بورس تهران، آدمی را بر آن می دارد تا بیاندیشد که چرا با این سن و سال، هنوز راه نرفته زیادی در پیش داریم. بورس اوراق بهادار تهران در سال ۱۳۴۵ و با تصویب قانون و مقررات آن توسط مجلس لایحه فعالیت خود را آغاز نمود.در طول آن سالها تعداد بنگاههای اقتصادی از عدد ۶ در سال۱۳۴۶ به ۱۰۵ بنگاه در سال ۱۳۵۷ افزایش یافت.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی در فاصله وقوع جنگ تحمیلی، یعنی سالهای ۱۳۵۷ تا ۱۳۶۸ ، تغییر سیاستهای اقتصادی در زمینه بنگاه داری و ادغام برخی از بانکها و شرکت ها باعث کاهش تعداد شرکتها و همچنین پدیدار شدن دوران رکود گردید.
اما اولین گامهای خصوصی سازی در اواخردهه ۶۰ برداشته شد و شروع انتقال بنگاههای دولتی به بخش خصوصی، موجبات رونق نسبی همراه با فراز و فرودهای زیاد را فراهم آورد، که این روند رو به رشد تا سال ۱۳۸۴ ادامه پیدا کرد. اما بی شک سال ۱۳۸۴ را می توان نقطه عطفی در تاریخ بورس برشمرد.سالی که در پاییز آن، قانون جامع بازار بورس اوراق بهادار مورد تصویب مجلس شورای اسلامی قرار گرفت. پس از آن در تابستان ۱۳۸۵ نیز برگ زرین دیگری در جهت توسعه بازار سرمایه ورق خورد و آن ابلاغ قانون اصل ۴۴ بود.
پس از آن بورس تهران تا حدودی جایگاه واقعی خود را پیدا کرد و به یکی از بازارهای مورد توجه سرمایه گذاران بدل گشت.
طی این سالها که با افزایش نقدینگی در سطح جامعه همراه شد، ورود شرکتهای جدید و معظمی همچون مخابرات ایران، فولاد مبارکه، ملی مس، شرکتهای پتروشیمی و ….سهم به سزایی در جذب نقدینگی سرگردان جامعه و هدایت سرمایه ها به سوی تولید و تامین مالی شرکتهای تولیدی، بازی کرد.
همچنین تشکیل بورس کالا، فرابورس و بورس انرژی و همچنین توسعه ابزار هایی همانند صندوق های سرمایه گذاری، سبدگردانی، مشاوران سرمایه گذاری، قرارداد های آتی، معاملات برخط، اوراق مشارکت و صکوک، تسهیلات مسکن اختیار معامله و …….که در سالهای اخیر سبب افزایش ظرفیتهای سرمایه گذاری گردید، بورس تهران را به گزینه اول سرمایه گذاران حرفه ای بدل کرد.
با نگاهی به سالهای گذشته و رشد شتابان سالهای اخیر، و ادامه این روند به همین ترکیب،یعنی استفاده از تجربه بزرگان و علم و انرژی مدیریت جوان می توان دریافت که بی شک بازار سرمایه به یکی از قطب های سرمایه گذاری منطقه در آینده ای نزدیک تبدیل خواهد شد.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false