جامعه ۲.۳ میلیون نفری اصناف و بازاریان به دلیل توزیع کالاها و خدمات مورد نیاز مردم، ارتباط مستقیمی با آحاد جامعه دارند که با مشکلاتی از جمله کمبود نقدینگی، نوسان نرخ ارز و ناترازی انرژی روبهرو بوده و خواستار ثبات در شاخص های کلان اقتصادی هستند، تا کسب و کارهای آنان رونق گیرد.
به گزارش پارسی پرس: اصناف و بازاریان همواره در بستر تحولات اقتصادی و اجتماعی بوده و جایگاه و کارکرد گستردهای در حوزههای مختلف داشتهاند؛ این قشر به عنوان آخرین حلقه اقتصادی، اهمیت ویژهای در رشد و پویایی اقتصاد کشور دارند و به دلیل گستردگی و ارتباط مستقیم با آحاد مردم به مثابه قلب اقتصادی جامعه عمل میکنند.
در حقیقت واحدهای صنفی حلقه واسط بین تولیدکنندگان و واردکنندگان با مصرفکنندگان به شمار میروند که با انتقال منابع نقدینگی از مصرفکنندگان به تولیدکنندگان، چرخه اقتصاد کشور را شکل میدهند.
در سالهای اخیر به دنبال اثرپذیری اقتصاد کشور از شرایط تحریمی بویژه در حوزههای بانکی و تجاری، اتحادیهها و اصناف نیز از آسیبهای آن در امان نبوده اند.
آنان میگویند، بازاریان در شرایط تحریمی، خواستار کنترل بازار ارز، تسهیل در واردات قطعات و مواد اولیه، تخصیص ارز و رفع ناترازی انرژی هستند.
اتحادیهها و اصناف چند سالی است که با مشکلاتی از جمله نوسان قیمت ارز، قطعی برق و گاز، مشکلات در واردات قطعات و مواد اولیه و سایر موارد دست و پنجه نرم میکنند و با نوسان قیمت ارز بخشی از سرمایه خود را از دست میدهند.
در روزهایی که دولت چهاردهم به دنبال این است تا با اصلاح سیاست های غلط ارزی گذشته، جلوی توزیع رانت ارزی را بگیرد و اقتصاد را شفاف نماید، تا در ادامه این چرخه فشار کمتری به فعالان اقتصادی وارد شود و در نهایت همه مردم از این شفافیت بهرهمند شوند، شاهد برگزاری تجمعات محدود در برخی صنوف بازار تهران بودیم که فیلمهای آنان در روزهای گذشته در فضای مجازی دست به دست شد.
در فیلمهای منتشر شده آنان از نوسان نرخ ارز بویژه در روزهای اخیر گلایه و اعتراض داشتند و نگران آینده کسب و کار خود بودند.
آنان معتقد بودند که نقدینگی آنها محدود است و با بالا رفتن قیمت ارز، توان آنها برای خرید مواد اولیه و یا کالاهای مورد نیاز خود کاهش مییابد.
به هنین سبب خبرنگار اقتصادی ایرنا به سراغ برخی فعالان صنفی رفت و شرایط آنان را جویا شد.
آنان نیز در این گزاره که دولت با حذف چند نرخی ارز به دنبال حذف رانتها و شفافیت در معاملات است، تا از این طریق به ثبات اقتصادی در بازار کمک کند موافق هستند؛ اما میگویند در این دوره گذار مشکلاتی چون کمبود نقدینگی و کالا به توزیع کنندگان و تولیدکنندگان فشار مضاعف وارد میکند و بهتر است راهکارهای حمایتی نیز برای این قشر دیده شود.
بلا تکلیفی تولیدکنندگان در تامین مواد اولیه
احسان ظفری مدیرعامل اتحادیه تعاونیهای تولیدکنندگان فرآورده های لبنی ایران در گفتوگو با ایرنا میگوید: نوسان در بازار ارز سبب سردرگمی در اصناف و اتحادیه ها شدهاست و نمیدانند که قیمت تمام شده محصولات به چه صورت خواهد بود زیرا هزینه ها نیز مشخص نیست.