true
رييس كميتهي علمي هفتهي گردشگري پرسيد: آيا صداوسيماي ايران به اندازهاي كه شهرهاي … و … را تبليغ ميكند، تا كنون ايران را معرفي كرده است؟
علي رحيمپور در نشست خبري كه به بهانهي اعلام برنامههاي هفتهي گردشگري در معاونت گردشگري برگزار شد، با اشاره به نشان دادن تصويري منفي از ايران در دنيا، اظهار كرد: ما تلاش ميكنيم با كارهايي كه در طول اين هفته و بهطور كل، طبق برنامههاي سازمان ميراث و گردشگري انجام ميدهيم، اندكي اين تصوير را مثبت كنيم. ما هم به برخي ناهماهنگيها و همكاري نكردنها منتقديم، ولي نبايد يك سيستم را تخريب كنيم. به هر حال و با وجود همهي اين مشكلات توانستهايم، مطالبات خانوادهها را دربارهي سفر افزايش دهيم.
او تاكيد كرد: در حوزهي گردشگري هيچ راهي بهجز نجات و بهروز كردن صنعت گردشگري نداريم. ما ميتوانيم صادركنندهي خوبي در گردشگري باشيم. شايد در كشاورزي خودكفا شويم، ولي صادركنندهي خوبي نميتوانيم باشيم. بايد توجه كرد كه سوختهاي فسيلي در حال تمام شدن است و آنچه ميماند گردشگري است. صنعت گردشگري ميتواند درآمدهاي ارزي را زنده كند.
رحيمپور اين دلايل را بهانهي برگزاري همايش گردشگري و توسعهي پايدار با اتكا به درآمدهاي نفتي دانست و گفت: براي اين همايش، 235 مقاله رسيده است و نهم مهرماه در سالن همايشهاي صداوسيما مقالههاي برگزيده ارائه خواهند شد.
در ادامهي اين نشست نيز لادن جعفري تهراني ـ رييس كميتهي نمايشگاههاي هفتهي گردشگري ـ دربارهي مسالهي آمار كه موضوع مورد پرسش برخي خبرنگاران در اين نشست بود، توضيح داد: آمار، در طول 14 سالي كه در اين معاونت كار ميكنم، يكي از معضلات بوده است. سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري هيچوقت توليدكنندهي آمار نبوده و مرجعي نداشته است. آمارها يا بايد از گمرك گرفته شود يا از پليس مهاجرت و يا نيروي انتظامي كه در مبادي ورودي مستقرند. همواره اين آمارها با يكديگر ناهمخوان بودهاند و ما را سردرگم ميكردند.
وي ادامه داد: سال 86 ما به اين جمعبندي رسيدم كه پليس مهاجرت با توجه به باجههايي كه در تمام مبادي ورودي كشور دارد، ميتواند آمار مورد نظر ما را تامين كند؛ ولي متاسفانه هيچ تعاملي بين پليس مهاجرت و سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري وجود نداشت. آنها آمارها را محرمانه ميدانستند و مجاب كردنشان يكي از آرزوهاي ما بود.
تهراني اظهار كرد: پس از ارتقاي سطح سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري، پليس مهاجرت نيز مجاب شد اين آمارها را در اختيار ما قرار دهد. حتا ما اتاقي را به آنها اختصاص داديم و آنها راضي شدند كه ما بهطور مستقيم از سيستم الكترونيكيشان آمارها را برداشت كنيم. اين شرايط سبب شد در سال 1389 ايران با دادن آمار ورود سهميليون و 121هزار و 271 نفر گردشگر به كشور، در مقايسه با سال 1383 كه آمار ورود يكميليون و 649هزار و 479 نفر گردشگر را به كميتهي جنوب آسيا در سازمان جهاني جهانگردي داده بود، مورد تقدير قرار گيرد.
در ادامه نيز محمدعلي فياضي ـ رييس كميتهي طبيعتگردي هفتهي گردشگري ـ نيز با توضيح برنامههايش براي اين هفته دربارهي روستاهاي هدف گردشگري، گفت: بستهي آموزشي روستاهاي هدف گردشگري آماده شده است و بعد از اين هفته، نخستين دورهي آموزشي در يك روستا آغاز ميشود و سپس اين طرح ادامه مييابد. كارگروهي هم تشكيل شده است تا استاندارد اقامتگاههاي بومي را تدوين كند، چون اين اقامتگاهها تا كنون هيچ استانداردي نداشتهاند.
مرتضي شريفي ـ رييس كميتهي جشنوارهها و مديركل امور مراكز و خدمات معاونت گردشگري ـ نيز از برگزاري نشستي با بانكها براي پرداختن تسهيلات به صنوف گردشگري در اين هفته خبر داد و در ادامه دربارهي طرح استانداردسازي مراكز اقامتي كه قرار بود تا پايان شهريور به نتيجه برسد توضيح داد: تا كنون 572 هتل به فرآيند استانداردسازي وارد شده و 239 هتل اين مرحله را به پايان رساندهاند. 107 واحد گواهينامه گرفته و چهار واحد نيز تنظيم درجه داشتهاند.
اكبر غمخوار نيز بهعنوان نمايندهي بخش خصوصي حاضر در اين نشست، پس از آنكه توضيحاتي دربارهي ضرورت برگزاري هفتهي گردشگري در كشور داد، تاكيد كرد: بايد تلاش كنيم سفر در سبد خانوار قرار گيرد و اين آموزش به مردم داده شود. علاوه بر آن، مسوولان و تصميمسازان نسبت به اين موضوع توجيه شوند. معتقدم مسوولان در اينباره دغدغهاي ندارند چون رسانهها به آن توجه نميكنند.
او ادامه داد: در همهي بخشها به موضوع يارانهي حمايتي توجه شده است بهجز صنعت گردشگري و به جاي حمايت، ارز مسافرتي را حذف و تسهيلات ساخت هتل را قطع كردند.
غمخوار بيان كرد: ما معتقديم نجات كشور و خارج شدن آن از بحرانها، در دست گردشگري است. اين يك درد است كه آقاي جهانيان ميگويد يك ريال پول تبليغات گردشگري ندارند. دولت بايد اعتبارات لازم را براي توسعه و ترويج گردشگري فراهم كند، چون بودجهي سازمان كفاف نميدهد. در ايران يك اجلاس «نم» برگزار شد و ما هر جا ميرويم، ميگويند ايران يك كشور امن است. حال بايد اين تفكر توسعه يابد نه آنكه آن را رها كنيم.
اين فعال گردشگري همچنين تهيهي قوانين و مقررات مورد نياز گردشگري را از ديگر اقدامات لازم دانست و افزود: رييس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري درخواست لغو رواديد با 60 كشور را داده است، حالا ما 60 كشور را نميخواهيم، به شش كشور هم راضي هستيم؛ ولي وزارت خارجه چنين كاري نميكند.
ایسنا
true
true
https://parsipress.ir/?p=2202
true
true