true

مهریه زیاد و نامتعارف به بنیان اجتماعی خانواده ها آسیب میرساند، عضو کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس شورای اسلامی از عزم جدی کمیسیون قضایی مجلس برای ساماندهی مطالبه حقوقی مهریه خبر داد.
به گزارش پارسی پرس؛ دکتر محمد محمدی نماینده مجلس شورای اسلامی در گفتگو با تیتریک آنلاین گفت: عزم کمیسیون قضایی مجلس این است که بحث مهریه را که این روزها در محافل عمومی پیرامون مقدار و نحوه مطالبه عنوان میشود را ساماندهی و تعیین تکلیف نهایی نماید.
عضو کمیسیون قضایی اظهار داشت، این روز ها در محافل عمومی عنوان شده که میزان مهریه کم یا بیشترخواهد شد، در این خصوص چه تصمیمی در کمیسیون برای این موضوعی که در جامعه پیش اومده گرفته خواهد شد.
دکتر محمدی بیان نمود، موضوع مهریه یک قسمتی از بحث لایحه محکومیت های مالی هست. در خصوص بدهی های قهریه یعنی بدهی که در قبالش پولی پرداخت نشده است اینکه ما در قانون سقفی برای پرداخت مهریه قرار ندادیم و در این قانون تلاش شده است دریافت عندالمطالبه مهریه از ۱۱۰ سکه به ۱۴ عدد تقلیل داده شود. دلیل این تصمیم براین واقعیت استواراست که امروزه نوساناتی در حوزه اقتصاد جامعه ایرانی اتفاق افتاده و در میزان نرخ سکه تاثیر گذاشته و از لحاظ ارزش مالی۱۴ تا سکه قریب به یک میلیارد و دویست میلیون تومان ارزش پیداکرده است. واقعیت مطلب این که بسیاری از جوان ها با توجه به شرایط اقتصادی حاکم، استطاعت مالی پرداخت همین چند عدد کم راندارند، چه برسد به این که عنوان شود ۱۱۰ تا. ۱۱۰ تا سکه یعنی قریب به ۱۰ میلیارد تومان خواهدشد، کمااینکه بنده به شخصه میگم که هیچگاه ما نمیتوانیم با مهریه های زیاد برای زن پشتوانه و امنیت در زندگی اجتماعی درست کنیم.
در لایحه قانونی جدید اشاره شده که ۱۴ تا از سکه ها برای پرداخت قابلیت اجرایی خواهد داشت.
نماینده سلسله و دلفان در مجلس اظهار داشت، درقانون پیش رو در صورت تصویب موضوع حبس و زندانی شریک زندگی در صورت جدایی برداشته شده و زمانی که قانون اجرائیه ای برای پرداخت مهریه صادر مینماید، شرایطی هم قرار دادیم تا در زمان اجرا پرداخت کننده مهریه به هر حال با پابند و یا تراشه الکترونیکی درکنترل باشد.
اگر توانست استطاعتش روطبق قانون ثابت کند که سقف۱۴ قطعه سکه را باید پرداخت کند و اگر نتوانست، موضوع در باب اعسار و تقسید قرار خواهد گرفت.
محمدی در ادامه گفت، در این قسمت اگر مازادی از اموال ثبت شده محکوم به پرداخت مهریه محرز شود، این مازاد میتواند تا بی نهایت باشد، و هرگاه زن توانست اثبات کند که مازاد بر آن چهارده سکه اموالی به دست آمده میتواند از طریق مجرای قانونی مطالبه مهریه را به اجرا گذاشته و دریافت کند و این مسئله هیچ حقی را از زن ضایع نخواهد کرد.
دکتر محمدی در پایان افزود، به هر حال برای دو طرف یک شرایطی را باید در نظر بگیریم که بتوانند در چارچوب قانون به استیفای حقوق خود دست پیدا کنند. از نظر مطالعات روانشناختی مسئله مهریه های زیاد حاشیه امن زندگی ها را در جامعه به هم میریزد، برای اینکه خانم ها به اتکای این مهریه های زیاد این روز ها زندگی را بر خود و حتی اطرافیان حرام می نمایند. یعنی کوچکترین اتفاقی که در زندگی مشترک بوجود آید بلافاصله مهریه اجرا گذاشته می شود و باعث شکسته شدن حریم، آرامش و بنیان خانواده ها خواهدشد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=118453

true
true