true
در قاره سبزاروپا دو عضو اصلی اتحادیه اروپایی، دو کشور اتریش و آلمان دو همسایه دیرینه هستند که هم از نظر فرهنگی رادر طول تاریخ با یکدیگر اشتراکات فراوانی داشتهاند.
به گزارش پارسی پرس: فربد امینی زارع| آلمان بیشترین سهم را دربین شرکای واردات (%42≈) و صادرات(%30≈) اتریش دارد؛ هر دو کشور دارای نظام اقتصادی مختلط که شامل اقتصاد بازار اجتماعی و یا همان سرمایهداری اجتماعی است به طور کلی می توان از مدافعان این نوع مدل اقتصادی به نحلههای فکری چون اوردولیبرالیسم و لیبرالیسم اجتماعی و دموکراسی مسیحی اشاره کرد بدیهی است که این نوع نظام اقتصادی در تفکراتش معمولا در تقابل با نظام لِسِه فِر است.
روی کار آمدن صدراعظم اولاف شولتز در آلمان و همچنین صدر اعظم کارل نهامر در اتریش در سال 2021 تا کنون موجب تغییرات اقتصادی قابل توجه وچشمگیری شده است، آلمان که رتبه اول تولید ناخالص داخلی در کشورهای عضو اتحادیه اروپارا داشته است تا کنون ثبات خوبی راشاهد بوده و اتریش نیزازاین نظر در رتبه 14 ام قرار دارد.
طبق آمار منتشر شده شاخص آزادی اقتصادی بنیاد هریتیج در 2024 آلمان در رتبهی 18 ام و اتریش در رتبهی 33 ام در بین184 کشور قرار دارد همچنین در خصوص موضوع اقتصاد انرژی طبق آماری که آژانس بینالمللی انرژیهای تجدید پذیر در 2023 منتشر شد در بحث تولید انرژی خورشیدی، آلمان در رتبه نخست بهترین کشور اتحادیهی اروپا و اتریش در رتبهی نهم قرار داشت که البته نسبت به سالهای پیش ازآن پیشرفت فوق العادهای در این زمینه داشته است. در بحث اقتصاد کشاورزی و بر اساس آمار 2023 استاتیستا آلمان در بحث تولید گندم 21.57 میلیون تن گندم داشته است و اتریش بر طبق آخرین آمار توسط سایت وزارت کشاورزی اتریش در این کشور تولید متوسط سالانه گندم 1.6 میلیون تن می باشد و شاید عجیب هم نباشد زیرا بیشترین تمرکز اتریش بر روی بخش سوم اقتصاد همان صنعت سوم میباشد که طیف گستردهای از مشاغل منجمله ارائه دهندگان خدمات پزشکی، موسسات مالی وهتلها میباشد.
بر طبق آماری که فوربس درسال 2024 تحت نام بزرگترین شرکتهای اتریش منتشر کرد می توان به ارسته گروپ و او ام وی اشاره کرد که سود خالص اولی 7.2 میلیارد یورو و دومی نزدیک به 2 میلیارد یورو میباشد و برای آلمان میتوان به شرکتهای بزرگی چون آلیانتس و فولکس واگن اشاره کرد که سود خالص اولی 7.18 میلیارد یورو و دومی تقریبا 16 میلیارد یورو بوده است جالب است که عملکرد این دو کمپانی بزرگ آلمانی در این مدت رضایتبخش و صعودی بوده است.
حال باید دید که با نزدیک شدن به 2025 و آغاز سال جدید میلادی این دو دولت چه استراتژیهایی برای رشد و توسعه اقتصاد خود خواهند داشت.
true
true
https://parsipress.ir/?p=115081
true
true