اکوپارس:ایران ما به خاطر سوء مدیریتها با ورشکستگی آبی مواجه شده است. انتقال آب بین حوزه ای در دنیا مردود شده است. انتقال آب دریاچه کاسپین ایران را به خطر میاندازد. دریاچه کاسپین میلیون ها سال منطقه و کره زمین را پشتیبانی کرده است. نسل ما حق ندارد به خاطر خودخواهیهای بی اندازه خود این دریاچه باستانی را نابود کند.
۱- خزر یا کاسپین فقط یک دریاچه است و به آبهای آزاد دنیا درسترسی ندارد. حجم آب دریا محدود و قابل اندازه گیری است. دستکاری انسانی این دریاچهها را به زودی خاموش میکند.
۲- انتقال آب خزر به کویر ضد توسعه پایدار است.
۳- این طرح برخلاف اصل ۵۰ قانون اساسی است.
۴- این دریا بین ۵ کشور حاشیه مشترک است و هیچ کشوری نباید بدون اطلاع دیگری کاری که به این دریاچه آسیب میزند را انجام دهد.
۵- این دریاچه نیز مانند ارومیه و آرال است که هر دو به خاطر دخالتهای انسانی آسیب جدی دیدهاند. ارومیه کمتر از ۲۰ سال و آرال در حدود ۴۰ سال.
۶- تنها راه تغذیه دریاچه خزر چشمهها و برف و باران (ریزشهای جوی) است.
۷- دریای خزر در حال پسروی است واین پسروی ادامه دارد و انتقال آب آن موجب نابود شدن دریاچه می شود.
۸- با خشک شدن خزر همه آبزیان و جنگل های اطراف، شالیزارها و باغات و گردشگری آسیب جدی میبینند.
۹- آب دریای خزر حدود ۱۳ درصد شوری دارد که برای انتقال، آب آن باید شیرین سازی شود که با نصب کارخانه آب شیرین کن و شیرین سازی میلیون تن نمک وارد دریا خواهد شد، سپس درجه شوری آب دریا به ۲۶% میرسد.
۱۲- با شیرین سازی آب دریا سالانه میلیون ها تن نمک و پس آب لجنی و سنگین و گرما وارد این دریاچه خواهد و اکوسیستم دریایی نابود خواهد شد.
۱۳- در حال حاضر بیش از ۷ میلیون نفر در استان های شمالی ساکنند که به طور مستقیم و غیر مستقیم به آب دریا وابسته اند. این جمعیت علاوه بر جمعیت ساحلی کشورهای همسایه هستند.
۱۴- دریاچه خزر با آلودگی سنگین نفتی، زهراب صنعتی، فاضلابهای خانگی و بیمارستانی روبروست.
و نسل ماهیان آن بیمار و برخی در حال انقراضند
۱۵- ۲۰ هزار ماهیگیر در ایران به طور مستقیم از این دریا تغذیه می کنند.
۱۶- میلیون ها نفر کشاورز در شمال ایران به این دریا وابسته اند.
۱۷- در طرح مخرب انتقال آب خزر به کویر، هکتارها جنگل هیرکانی با ژنتیک منصر به فرد در دنیا پاک تراشی و نابود خواهد شد.
۱۸- میلیون ها تن خاک در احداث خط لوله آب نابود خواهد شد.
۱۹- مجموعا ۱۰۰ هکتار جنگل، و ۱۴۳ هکتار باغ و شالیزار از بین خواهد رفت.
۲۰- تراز آبی دریای خزر ۲۸- متر است. این آب از ۲۸- متر تا ۲۳۱۲+ متر ارتفاع باید پمپاژ شود و بسیار پرهزینه است. این طرح ابدا اقتصادی نیست.
۲۱- برای پمپاژ آب شیرین دریا ۸ استخر پمپاژ و ۶ نیروگاه برق در طرح دیده شده است. میزان برق مصرفی سالانه ۴۴۸/۵ مگاوات است که بیشتر از تولید برق توسط چندین سد بزرگ کشور است.
۲۲- نیروگاه های برق علاوه بر تحمیل هزینه بر کشور، موجب ازدیاد گازهای گلخانه میشود که خلاف کنوانسیون های جهانی است.
۲۳- این طرح توجیه اقتصادی ندارد و قیمت آب شیرین شده بسیارگران خواهد بود. برای صنایع مقرون به صرفه نیست از آب گران استفاده کنند.
۲۴- هر لیتر آب آنچه در سال ۹۱ در طرح آمده به قیمت حدود ۵ تومان است. اکنون با این تورم بوجود آمده چندین برابر خواهد بود.
۲۵- این طرح تخریب زیستگاه گونههای جانوری را در پی دارد. (حیوانات بیخانمان میشوند)
۲۶- موجب شکل گیری زمینه جدید برای جنگلخواری و زمین خواری می شود.
۲۷- موجب روان شدن سیل بر اثر نابودی جنگل ها و پوشش گیاهی می شود.
۲۸- آب محدود خزر به درد کویر نمیخورد زیرا کویر هم نابود می شود
۲۹- این طرح باعث باز شدن دست قاچاقچیان چوب و شکارچیان نیز میشود
۳۰- این طرح آسیب های اجتماعی جدی مانند بیکاری، بیماری، فقر و مهاجرت های گروهی و خطرناک را در مبدا و مقصد انتقال بوجود خواهد آورد.
۳۱- نیاز آبی سالانه استان سمنان حدود ۵۰ میلیون متر مکعب است که با صرفه جویی ۱۰% نیاز شرب و صرفه جویی در کشاورزی و تغییر الگوی کشت نیاز کشاورزی و بازچرخانی آب، نیاز صنعت برطرف میشود و نیاز به هیچگونه انتقال آبی نیست.
۳۲- اگر دولت در پی انتقال آب دریاها برای رفع مشکل آبی فلات مرکزی است، انتقال آب دریای عمان که به اقیانوس های جهان راه دارد پیشنهاد می شود.
۳۳- این طرح را از نظر علمی پژوهشهای مجلس، مرکز بررسیهای استراتژیک، جامعه جنگلبانی ایران و دیگر مجامع علمی و متخصصان رد کردهاند. هم چنین این طرح در هفتم دی ماه ۱۳۹۵، در صحن علنی مجلس از برنامه ششم توسعه حذف شد. (بند ح ماده ۴۵)