true
ماه عسل درآمدهای نفتی ایران از راه رسید؟، به تازگی مسوولان درباره وصول مطالبات نفتی خبرهای خوشی را اعلام کردند که بر اساس آن تاکنون کل درآمد حاصل از فروش نفت، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی وصول شده است.
بهگزارش پارسی پرس به نقل از ایسنا، وعده مسوولان برای وصول تمام درآمدهای فروش نفت، خوشبینی را برای اقتصاد کشور رقم زده است، آنطور که علی صالحآبادی – رئیس کل بانک مرکزی گفته درآمدهای ارزی صادراتهای صورت گرفته بهخصوص صادرات نفتی وصول شده است و در همین فروردینماه اوضاع خوبی در حوزه درآمدهای ارزی داشتیم.
جواد اوجی – وزیر نفت نیز بهتازگی اعلام کرد که کل درآمد حاصل از فروش نفت، میعانات گازی و محصولات پتروشیمی وصول شده است.
هرچه نفت و میعانات محصولات پتروشیمی که فروختیم همه را زمان سر رسید وصول کردیم.
وی با بیان اینکه عمده فروش نفت و سایر محصولات نفتی به صورت ارزی و نقدی وصول شده و طی دولت سیزدهم تمامی فروش زمان سررسید وصول شده مطالبات عمده فروش ارزی دریافت شده و بخشی نیز در قبال اقلام مورد نیاز کشور تهاتر شده است، گفت: موضوع تهاتر نفت و کالا در بودجه ۱۴۰۰ بوده و در ۱۴۰۱ نیز منظور شده است.
اوجی با بیان اینکه کلا فروش نفت در حیطه و اختیارات وزارت نفت است اما این ظرفیت ایجاد شده که برخی نهادها، دستگاهها و سایر وزارتخانهها بتوانند از ظرفیت تهاتر برای تامین بودجه استفاده کنند، گفت: درباره پالایشگاههایی که در حال بهرهبرداری هستند، برنامه کیفی سازی و ارزش افزوده محصولات در قالب هشت پروژه تعریف شده که خیلی از پروژهها منتظر تنفس خوراک هستند.
وزیر نفت با بیان اینکه نه دولت و نه وزارت نفت هیچ گاه منتظر مذاکرات برجام نبوده است گفت: به توانمندی صنعت نفت متکی بودهایم و امروز ۱۶.۵ میلیارد دلار در قالب ۵۵ طرح قرارداد و تفاهمنامه امضا شده است.
بر این اساس، به نظر می رسد که نفت ایران به روزهای خوبی خود نزدیک شده است، نرسی قربان – کارشناس ارشد حوزه انرژی در این رابطه به ایسنا گفت: اگر توانسته باشیم میزان فروش نفت را افزایش دهیم و در کنار آن نیز ساز و کارهایی را برای وصول درآمدها اندیشیده باشیم، قطعا توفیقاتی را در صنعت نفت بدست می آوریم و برای آینده راهگشاست که امیدواریم گامها در این بخش بیشتر شود.
وی با بیان اینکه در هیچ زمانی فروش نفت ایران به صفر نرسید و هیچگاه آمریکا نتوانست مانع فروش صددرصد نفت ایران شود، تصریح کرد: در هر شرایطی ایران نفت خود را به فروش رسانده است اما اینکه میزان فروش چه مقدار بوده و اینکه تا چه میزان می توان در شرایط فعلی آن را افزایش داد، قابل بحث و گفتوگو نیست.
این کارشناس ارشد حوزه انرژی با تاکید بر اینکه نمیتوان از اکنون در مورد میزان فروش نفت در شرایط حفظ تحریمها در آینده صحبت کرد، گفت: ممکن است در یک بازه زمانی میزان فروش افزایش و در بازه زمانی دیگر کاهش یابد اما در مجموع اقدامات دولت برای توسعه و افزایش فروش نفت ایران امری مهم و خوب است.
قربان با اشاره به آینده صنعت نفت ایران در صورت رفع تحریمها، اظهار کرد: اگر تحریمها برطرف شود، میزان فروش نفت ایران به بالای دو میلیون بشکه در روز خواهد رسید البته این مساله نیز بستگی به کرونا و تقاضای جهانی دارد.
همچنین مرتضی بهروزی فر – کارشناس ارشد حوزه انرژی – با اشاره به پتانسیل و ظرفیت ایران برای صادرات و تولید نفت، به ایسنا گفت: اگر تحریم ها برداشته شود و ایران مشکلی برای صادرات نفت نداشته باشد، به راحتی می تواند میزان تولید خود را به ۳.۸ تا ۴ میلیون بشکه حداکثر در شش ماه و حتی کمتر از این زمان برساند.
وی با بیان اینکه صادرات نفت ایران می تواند ۱.۵ تا ۲ میلیون بشکه افزایش یابد، اظهار کرد: وضعیت بازار جهانی نفت اکنون به دلیل کرونا مناسب نیست و قیمتها طی یک یا دو سال گذشته به دلیل کرونا در سطوح پایینی بود اما با این حال اوپک پلاس با اعمال سیاستهایی توانست قیمت ها را مهار کند ولی بازهم قیمتهایی که بتواند غول های نفتی را راضی کند بالاتر از عدد فعلی است.
این کارشناس افزود: به طور مثال عراق چهار میلیون بشکه صادرات نفت داشته و به راحتی آن را وارد بازار میکند، همچنین کشورهای روسیه و عربستان نیز همین شرایط را دارند اما میزان صادرات نفت ایران به دلیل تحریمها بسیار کاهش یافت و برای فروش نیز باید تخفیفهایی را اعمال میکرد و از آن مهمتر امکان وصول مطالبات خود را نیز نداشت.
بهروزی فر با بیان اینکه اگر حتی ورود ایران موجب کاهش قیمتها شود، در کوتاه مدت به ضرر ایران نخواهد بود و درآمد آن نه تنها کمتر نخواهد شد بلکه بیشتر نیز میشود، گفت: البته این موضوع چندان باب میل غولهای نفتی همچون عربستان، روسیه، عمارات و عراق نخواهد بود و وقوع جنگ قیمتی اصلا به نفع این کشورها نیست.
وی با اشاره به ظرفیت فنی ایران در حوزه نفت، اظهار کرد: در این مساله که تجهیزات نفتی ما قدیمی است، شکی نیست و ما به دلیل تحریم دچار یک عقب ماندگی در این مساله هستیم اما ظرفیتهایی وجود دارد و در کوتاه مدت دچار مشکل نخواهیم شد ولی اگر ایران بخواهد ظرفیتهای بالقوه خود را به ظرفیتهای بالفعل تبدیل کند و متناسب با ذخایر خود تولید داشته باشد، قطعا با این سرمایه و دانش و تجهیزات فعلی امکان پذیر نیست.
به گفته این کارشناس حوزه انرژی برگشت به شرایط پیش از تحریم کار دشواری نیست و ایران به راحتی میتواند به ظرفیت تولید سابق بازگردد و برای این موضوع نیز آمادگی وجود دارد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=97184
true
true