قیمت مرغ به این دلیل گران شد، پرویز فروغی در پاسخ به چرایی افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر، گفت: وقتی دستوری بر روی مرغ قیمتگذاری میشود و در مقابل تغییر قیمت نیز مقاومت صورت میگیرد رغبت به جوجهریزی کاهش مییابد.
همچنین وقتی تولیدکننده جوجه یکروزه را ۸۰۰۰ تا۹۰۰۰ تومان خریداری میکند و ذرت و سویا نیز دیر به دستش میرسد انگیزه خود را برای تولید از دست میدهد.
به گزارش پارسی پرس به نقل از ایسنا: قیمت تمام شده مرغ زنده برای تولیدکننده کمتر از ۲۰ هزارتومان نیست و سوال اینجاست که چرا مرغدار باید مرغ زنده خود را با قیمت مصوب ۱۷هزارو۱۰۰ تومان بفروشد و ضرر کند؟
دبیر کانون مرغداران گوشتی اضافه کرد: اگر دستگاههای متولی تولید نمیتوانند قیمت جوجه یکروزه را کنترل کنند و به نرخ مصوب ۴۲۰۰ تومان برسانند پس باید قیمت مرغ را اصلاح کنند.
نمیتوان انتظار داشت که همه مولفههای تولید گران شود ولی محصول نهایی افزایش قیمت نداشته باشد.
وی با بیان اینکه افزایش قیمت مرغ در روزهای اخیر ناشی از کمبود جوجه ریزی و کاهش رغبت مرغداران برای تولید است، گفت: سیاستهای نادرست تولید را کاهش میدهد و اگر همین رویه ادامه داشته باشد ممکن است قیمت مرغ از ۳۰ هزارتومان هم بالاتر رود.
فروغی در پاسخ به این سوال که گفته میشود مرغداران مرغ هایشان را به بازار عرضه نمیکنند تا با درخواست افزایش قیمت آنها موافقت شود، آیا چنین موضوعی صحت دارد یا خیر؟ گفت: چنین چیزی امکان پذیر نیست.
زیرا میزان جوجه ورودی، نهاده دریافتی و مرغ خروجی در سامانهها ثبت میشود و دستگاههای نظارتی از صفر تا صد تولید را زیر نظر دارند بنابراین مرغدار نمیتواند مرغ هایش را نگه دارد.
از طرفی نگهداری مرغ بیش از دوره مشخص صرفه اقتصادی برای مرغدار ندارد و به نوعی هزینه اضافی است.
به گفته وی اینکه میزان جوجه یکروزه کم است و قیمت آن بالاست تقصیر تولیدکننده نیست و تولیدکننده با این نوسانات مولفههای تولید امنیت و انگیزه برای تولید ندارد.
دبیر کانون مرغداران گوشتی تصریح کرد: ذرت، سویا در دو نوبت ۳۰ درصد گران شد.
قیمت جوجه چندین ماه است حدود ۲برابر نرخ مصوب شده، اما چرا دستگاههای نظارتی بر روی این اقلام نظارتی ندارند؟
چرا به این مسائل رسیدگی نمیشود؟
وی در پایان گفت: سیاستهای دولت تبعیضآمیز و به نفع زنجیرههای تولید است؛ به طوری که شنیده میشود تخم مرغهای نطفه داری که با ارز۴۲۰۰ وارد شده اکثرا دراختیار زنجیرهها قرار گرفته درصورتی که ۱۵ درصد مرغ کشور توسط زنجیرهها تولید میشود و ۸۵ درصد مابقی تولید مرغ توسط مرغداران جزیرهای صورت میگیرد.
اینگونه تصمیمگیریهای تبعیضآمیز جز نابودی مرغداران جزیرهای هیچ مزیت دیگری درتولید کشور به دنبال نخواهد داشت.