×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true
قیمت جهانی طلا امروز ۲۶ فروردین؛ طلا همچنان صعودی

قیمت جهانی طلا امروز ۲۶ فروردین؛ طلا همچنان صعودیقیمت هر اونس طلا امروز – سه‌شنبه ۲۶ فروردین- با ۰‌.۴۵ درصد افزایش به ۳۲۲۵ دلار و ۴۰ سنت رسید.

به گزارش پارسی پرس:  به نقل از رویترز، قیمت طلا در بحبوحه ادامه بی‌ثباتی طرح‌های عوارض ترامپ و تأثیر آن بر اقتصاد جهان تثبیت‌شده است.

قیمت هر اونس طلا امروز – سه‌شنبه ۲۶ فروردین- با ۰‌.۴۵ درصد افزایش به ۳۲۲۵ دلار و ۴۰ سنت رسید. قیمت معاملات آتی طلا در بازار کامیکس نیویورک هم با یک افزایش ۰.۴۶ درصدی به ۳۲۴۱ دلار و ۲۰ سنت رسیده‌است.

قیمت طلا در شرایطی در معاملات امروز تثبیت‌شده که آمریکا آماده وضع دور جدید عوارض می‌شود.

آمریکا درحال بررسی واردات محصولات دارویی و نیمه‌رساناها در تلاش برای وضع عوارض بر این دو بخش است. این در حالیست که وابستگی شدید آمریکا به محصولات دارویی خارجی و ریزتراشه‌ها یک مسئله امنیت ملی است.

ترامپ در روز یکشنبه اعلام کرد نرخ عوارض بر واردات نیمه‌رساناها را هفته آینده اعلام می‌کند.

تحلیلگران عقیده دارند با توجه به این‌که قیمت طلا اخیراً بارها رکورد زده، روند افزایشی آن ادامه خواهد داشت و بی‌ثباتی‌های عوارض این روند را طولانی‌تر می‌کند.

دراین‌بین، رافائل باستیک، رئیس فدرال رزرو آتلانتا گفت بی‌ثباتی طرح عوارض آمریکا و سایر سیاست‌های این کشور رشد اقتصاد را متوقف کرده است، بنابراین بانک مرکزی باید منتظر شفافیت بیشتر شرایط باشد.

طلا به‌عنوان یک سرمایه غیر سودده همواره یک پشتوانه ایمن در برابر بی‌ثباتی‌های جهانی و تورم بوده و شرایط نرخ پایین بهره به نفع آن است.

اطلاعات شورای جهانی طلا نشان می‌دهد سرمایه‌گذاری در صندوق‌های قابل معامله در بورس طلای چین از ابتدای ماه جاری نسبت‌به کل سه‌ماهه اول افزایش داشته و حتی بیشتر از جریان سرمایه به صندوق‌های آمریکایی بوده‌است.

در میان سایر فلزات گرانبها، قیمت نقره با ۰.۰۴ درصد افزایش به ۳۲ دلار و ۱۸ سنت رسید و پلاتین با یک افزایش ۰.۲۴ درصدی ۹۵۵ دلار و ۱۰ سنت معامله می‌شود.

 

نخستین عرضه اولیه امسال کشف قیمت شد

عرضه‌های اولیه بازار سرمایه در سال ۱۴۰۴، دیروز با عرضه اولیه ۱۲ درصد از سهام شرکت سرمایه‌گذاری پایا تدبیر پارسا در بازار دوم فرابورس ایران کلید خورد.

نخستین عرضه اولیه فرابورس در سال جدید، روز جاری به روش ترکیبی انجام شد و هر سهم «وپایا» در جریان این عرضه 1236 ریال قیمت خورد.

بر اساس اطلاعیه منتشرشده از سوی فرابورس، مقرر شد یک میلیارد و 560 میلیون سهم شرکت سرمایه‌گذاری پایا تدبیر پارسا در دو مرحله در بازار دوم عرضه شود.

مرحله اول شامل عرضه 520 میلیون سهم معادل 4 درصد از کل سهام این شرکت با حداکثر سهمیه شش میلیون و 500 هزار سهمی برای سرمایه‌گذاران واجد شرایط بود.

در این مرحله که به روش حراج بوده و امروز دوشنبه از ساعت 9:15 تا 11:15 به طول انجامید، 185 صندوق سرمایه‌گذاری سهامی، مختلط و درآمد ثابت مشارکت کردند.

در مرحله دوم نیز یک میلیارد و 40 میلیون سهم معادل 8 درصد از کل سهام شرکت وپایا به عموم سرمایه‌گذاران و با قیمت ثابت عرضه شد که حداکثر سهام قابل خریدار توسط هر شخص حقیقی و حقوقی 2000 سهم تعیین شده بود.

در نهایت یک میلیون و 212 هزار و 193 کد حقیقی و یک هزار و 112 کد حقوقی اقدام به خرید سهام وپایا با قیمت کشف‌‎شده 1236 ریالی کردند.

در این عرضه اولیه، شرکت کارگزاری فیروزه آسیا به عنوان مشاور عرضه، شرکت تامین سرمایه کاردان به عنوان متعهد خرید، صندوق سرمایه‌گذاری اختصاصی بازارگردانی توسعه فیروزه پویا به عنوان بازارگردان و شرکت سرمایه‌گذاری توسعه صنعتی ایران به عنوان متعهد عرضه نقش‌آفرینی کردند.

گفتنی است تمامی خریداران سهام در مرحله دوم عرضه اولیه نماد معاملاتی «وپایا» به تعداد تخصیص داده شده در روز جاری، دارای اختیار فروش تبعی این سهام 30 درصد بالاتر از قیمت کشف‌شده و با سررسید اعمال یک ساله (26 فروردین‌ماه 1405) خواهند بود.

 

اجبار سهامداران سجامی به ارایه تصویر مدارک هویتی برداشته شد

 

با مصوبه سازمان بورس، الزام دریافت تصویر مدارک شناسایی هویتی از مشتریان سجامی توسط کارگزاران لغو شد.

اداره بازرسی کارگزاران سازمان بورس، اظهار نظر مرکز مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم در خصوص ثبت نام مشتریان سجامی بدون دریافت تصاویر مدارک هویتی را به کلیه شرکت‌های کارگزاری ابلاغ کرد.

بر اساس این گزارش، عطف به استعلام صورت گرفته از مرکز مبارزه با پولشویی و تامین مالی تروریسم سازمان بورس در خصوص ثبت نام مشتریان سجامی بدون دریافت تصاویر مدارک هویتی آنها شامل شناسنامه و کارت ملی، پاسخ آن مرکز در این خصوص به شرح ذیل جهت اطلاع و اقدام مقتضی ارسال می‌شود.

  1. 1. طبق بند 2-1 صورتجلسه هیات مدیره سازمان بورس در 22 فروردین سال 97، کلیه متقاضیان دریافت خدمات پایه نظیر کد معاملاتی مکلفند نسبت به ثبت اطلاعات در سامانه سجام اقدام کنند. لذا با اجرای بند فوق و بند 4-2 ابلاغیه 26 اسفند سال 97 با موضوع امکان استفاده نهادهای مالی از اطلاعات ثبت شده مشتریان در سامانه سجام در راستای شناسایی آنها و با توجه به راستی آزمایی اطلاعات هویتی مشتریان با سامانه‌های مستقر در سازمان ثبت احوال در خصوص آن دسته از مشتریانی که فرایند سجامی شدن را به صورت کامل طی کردن نیازی به دریافت مدارک شناسایی هویتی آنها توسط کارگزاران نیست.

2‌. بر اساس سایر مقرراتی که در آنها اخذ تصاویر برابر اخذ شده مدارک هویتی مشتریان اعم از شناسنامه و کارت ملی توسط کارگزاری به منظور احراز هویت آنها الزامی است در صورت استفاده از سامانه سجام برای شناسایی مشتریان به منظور اخذ خدمات پایه نیازی به اخذ اطلاعات مجدد و اسکن مدارک شناسایی هویتی آنها توسط نهادهای مالی نیست.

در خصوص بورس‌های کالایی اعم از بورس کالا و بورس انرژی در صورت عدم استفاده از زیرساخت سامانه سجام به منظور شناسایی مشتریان جهت ارائه خدمات پایه، کماکان اخذ مدارک شناسایی هویتی مشتری به منظور تطبیق اطلاعات هویتی با مدارک شناسایی معتبر توسط نهادهای مالی همچنان الزامی است.

  1. 3. با توجه به بخشنامه 17 شهریور سال 99 معاون حقوقی رئیس جمهور به دستگاه‌های اجرایی موضوع ماده 5 قانون مدیریت خدمات کشوری با موضوع استعلام هویت به صورت بر خط و ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی توسط دستگاه‌های اجرایی از خدمت گیرندگان در صورت سجامی شدن کامل مشتری لزومی بر دریافت مدارک هویتی خدمت گیرندگان توسط نهادهای مالی وجود ندارد.
  2. 4. با توجه به مصوبه 10 شهریور سال 98 شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم در خصوص موضوع حذف دریافت تصویر از مدارک هویتی شهروندان در بانک‌ها، کلیه اشخاص مشمول موضوع مواد 5 و 6 قانون اصلاح قانون مبارزه با پولشویی موظفند در اجرای شناسایی کامل اشخاص حقیقی، مشخصات هویتی اعلام شده از سوی شخص حقیقی را با اصل مدارک تطبیق داده و پس از احراز هویت و استعلام بر خط از سازمان ثبت احوال و دریافت کد رهگیری تایید کنند.

نگهداری کد رهگیری معتبر در پرونده ارباب رجوع قابل استناد است. لذا با تصویب و اجرای مصوبه فوق در بازار سرمایه و استفاده از سامانه سجام به منظور شناسایی مشتریان و راستی‌آزمایی اطلاعات، ضرورتی به اخذ کپی مدارک شناسایی از مشتریان توسط نهاد مالی وجود ندارد.

  1. 5. بر اساس ماده 3 دستورالعمل حدود و چگونگی ارائه غیرحضوری خدمات پایه به ارباب رجوع در بازار سرمایه مصوبه 14 دی سال 1401 هیات مدیره سازمان، شناسایی غیر حضوری ارباب رجوع یا ارائه غیرحضوری خدمات پایه به وی منوط به طی شدن رویه‌های احراز هویت غیرحضوری است.

شخص مشمول مکلف است به منظور انجام رویه‌های احراز هویت غیرحضوری از طریق زیرساخت‌های الکترونیکی از جمله سامانه جامع اطلاعات مشتریان( سجام) یا سایر سامانه‌های مورد تایید سازمان از انجام اقداماتی اعم از احراز هویت توسط متقاضی خدمت پایه، راستی آزمای اطلاعات هویتی متقاضی خدمات پایه از طریق سامانه‌ها و پایگاه‌های اطلاعاتی مرتبط و بررسی ویژگی‌های هویتی متقاضی خدمت پایه در خصوص ارباب رجوع اطمینان حاصل کند.

ضروری است دستورالعمل حدود و چگونگی ارائه غیرحضوری خدمات پایه و ارباب رجوع در بازار سرمایه به مرکز ملی اطلاعات مالی جهت طرح و تصویب نهایی در شورای عالی مقابله و پیشگیری از جرایم پولشویی و تامین مالی تروریسم ارسال شده که در صورت تصویب دستورالعمل و استفاده تمامی ارکان بازار سرمایه از سامانه سجام به منظور شناسایی مشتریان جهت ارائه خدمات در بازار سرمایه توسط نهادهای مالی، اخذ مدارک هویتی مشتریان توسط نهادهای مالی در بازار سرمایه ضرورتی ندارد.

 

true
true
قیمت جهانی طلا امروز ۲۶ فروردین؛ طلا همچنان صعودی
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false