×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

اما ایران با کشور‌هایی که سالیان طولانی مبادله نفت داشته است توانست فروش خوبی را به دست آورد.

وزیر نفت با تاکید بر این‌که وضع فروش نفت بد نیست، گفت: شرکت‌های وابسته به وزارت نفت برای تامین سرمایه مورد نیاز پروژه‌های خود هیچ‌گونه مشکل مالی ندارند.
 رستم قاسمی در دومین کنگره ملی توسعه‌ نظام پیمانکاری در صنعت نفت گفت: سال ۹۰ سال پردرآمدی هم برای وزارت نفت و هم برای دولت بود و پیش‌بینی می‌شود این موضوع در سال‌های آینده نیز تکرار شود.
وی با اشاره به این‌که در حال حاضر ۲۳ میدان مشترک در حال توسعه است، گفت: اگر با تحریم‌ها شعاری برخورد نکنیم باید قبول کرد تحریم‌ها موانعی را ایجاد کرده‌اند اما همین شرایط موجب شد که تعداد کالاهای داخلی‌سازی کشور افزایش یابد.
قاسمی افزود: پیش‌بینی تحریم‌کنندگان این بود که ایران موفق به فروش نفت خود نمی‌شود و یا در صورت فروش نفت موفق به دریافت ارز نخواهد شد. آنها فکر می‌کردند ایران در چنین شرایطی تنها بتواند چند ماه دوام بیاورد به‌طوری که تحریم‌کنندگان افرادی را به عنوان ابزار در برخی از بانک‌ها مستقر کرده بودند.
وزیر نفت با اظهار این‌که وضع فروش نفت در حال حاضر بد نیست، ادامه داد: اما ایران با کشور‌هایی که سالیان طولانی مبادله نفت داشته است توانست فروش خوبی را به دست آورد.
وی اظهار کرد: باید صادقانه بگویم که مشکل مالی نداریم چرا که هیچ کدام از شرکت‌های نفتی در تعیین منابع مالی خود مشکلی ندارند. ضمن آنکه امیدواریم با تصویب احکام بودجه ۹۲ همین وضعیت ادامه یابد.
وزیر نفت با تاکید بر این‌که صنعت نفت مشکل جدی مالی تا امروز نداشته است، اذعان کرد که البته برای جابه‌جایی مالی هم‌چنان برخی از مشکلات وجود دارد.
به گفته قاسمی از ۱۵ میلیارد دلاری که باید در پارس جنوبی امسال سرمایه‌گذاری می‌شد، بخش عمده‌ای تحقق یافته که باقی آن نیز تا پایان سال محقق خواهد شد.
* انتقاد وزیر از ساختار دولتی
وی گفت: پیمانکار و کارفرما مقابل هم نیستند و باید منافع مشترک برای آنها تعریف کرد و ساختار جدیدی از صنعت پیمانکاری را ترسیم کرد.
وزیر نفت با تاکید بر این‌که در شرایط کنونی باید بر منابع طبیعی و اندیشه‌های داخلی تمرکز کرد، گفت: با توجه به شرایط خوب منابع طبیعی کشور می‌توان با استفاده از اندیشه داخلی می‌توان از تنگناهای تحمیل‌شده موجود رها شد.
قاسمی با بیان این‌که در گذشته صنعت پیمانکاری کشور مشکلات زیادی داشت که تا حدودی برخی از آنها برطرف شده است، گفت: در گذشته طول پروژه ۱۵ سال بود که الان این رقم کاهش یافته است اما باز هم این فاصله زیاد است و باید کاهش یابد.
وی با اظهار این‌که یکی از علت‌های طولانی‌شدن پروژه‌ها ساختار دولتی است، گفت: باید کشور به سوی قرار‌داد‌های BOT و BOO برود چرا که در این نوع قرارداد‌ها نقش کارفرما کمتر می‌شود.
وزیر نفت پیمانکاران کشور را سرمایه ملی کشور دانست و گفت: می‌توان توانایی‌های پیمانکاران کشور را به خارج از کشور صادر کرد.
قاسمی تاکید کرد که پیمانکاران موجود کشور به درستی درجه‌بندی شده‌اند چرا که در حال حاضر یک شرکت نفتی با پنج سال سابقه کار می‌تواند درجه یک شود این درحالی است که برای رسیدن به این مرحله باید ۷۰ سال سابقه در زمینه‌ صنعت نفت داشت.
وی ادامه داد: درست است که باید تعداد پیمانکاران کشور افزایش یابد اما اگر نظام پیمانکاری به درستی درجه‌بندی نشود در آینده با مشکل روبه‌رو خواهیم شد.
* مطرح شدن صندوق حمایت از سازندگان تجهیزات صنعت نفت در مجلس
وزیر نفت از مطرح شدن صندوق حمایت از سازندگان تجهیزات صنعت نفت در مجلس طی روزهای آینده خبر داد.
قاسمی در مورد قرار‌داد‌های ارزی پیمانکاران گفت: با توجه به این‌که قیمت ارز افزایش یافته این نوع پیمانکاران با مشکل خاصی روبه‌رو نیستند اما در مورد قرار‌داد‌هایی که به صورت ارزی و ریالی امضاء شده است در بخش ریالی با تعدیل صورت گرفته این مشکل حل خواهد شد البته این تعدیل مربوط به بخش عمومی مانند قیمت بتون و امثال آن نخواهد شد.
وی با تاکید بر این‌که تامین منابع مالی برای پروژه‌های صنعت نفت تا پایان سال ۹۱ پیش‌بینی شده است، یکی از انتظارات وزارت نفت از پیمانکاران را زمان‌بندی دقیق تحویل پروژه اعلام کرد و گفت: در حال حاضر مشکل زمان‌بندی و تحویل پروژه با تاخیر زیاد یکی از مشکلات است. شاید برخی از این تاخیر‌ها مربوط به کارفرمایان شود اما در برخی موارد نیز عدم توان، برنامه‌ریزی و هماهنگی به پیمانکار مربوط می‌شود.
وزیر نفت اظهار کرد: برای پروژه‌های کوچک مانند گازرسانی به روستاها و خطوط انتقال بهتر است پیمانکاران کوچک و متوسط و برای پروژه‌های بزرگی مانند توسعه‌ میدان کنسرسیومی از پیمانکاران حضور داشته باشند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false