×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد بر ضرورت بهره گيري از همه ظرفيت هاي ملي كشور بدون در نظر گرفتن ملاحظات سياسي و جناح بندي ها و نيز استفاده از انديشمندان بين المللي در روند سياست گذاري دبيرخانه جنبش عدم تعهد تاكيد كرد.

نشست مشورتي سياست‌گذاري دبيرخانه جنبش عدم تعهد با حضور مهندس اسفنديار رحيم مشايي و اساتيد دانشگاهها، صاحبنظران و كارشناسان مسايل بين المللي و سياست خارجي در ساختمان دبيرخانه جنبش عدم تعهد در مجموعه سعدآباد تهران برگزار شد.
مهندس رحيم مشايي، رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با اشاره به اينكه جنبش عدم تعهد يك ظرفيت بزرگ بين المللي براي سياست گذاري، خط دهي و تاثيرگذاري بر مسائل و جريانات بين المللي است، اظهار داشت: بعد از سازمان ملل هيچ تشكلي به عظمت و گستردگي جنبش عدم تعهد در نظام سياسي بين المللي وجود ندارد و اين موضوع عملا جايگاه رفيعي را براي اين جنبش به وجود آورده و فرصتي مناسب براي ساماندهي امور بين الملل و جهان پرتلاطم و پرآشوبي است كه همچنان با بحران‌هاي مختلف اجتماعي، اقتصادي، امنيتي، سياسي و فرهنگي روبه رو است.
مهندس مشايي خاطرنشان كرد: شايد با توجه به كاستي و ضعف‌هايي كه در عملكرد سازمان ملل به چشم مي خورد جنبش عدم تعهد بتواند در جهت رفع اين كاستي ها كمك كرده و ياوري براي اعضاي ملل متحد باشد.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با اشاره به اينكه جنبش عدم تعهد در بدو تاسيس خود در فضايي شكل گرفت كه امروز آن فضا به طور كامل دچار تحول شده و به واسطه اين تغييرات هدف از تاسيس اين جنبش نيز در ميان اعضاي به هم پيوسته تحت تاثير قرار گرفته است، گفت: جنبش عدم تعهد به ميزان ظرفيت هاي متصور، عملكرد موثري را از خود بر جا نگذاشته است و شايد اين موضوع به آن دليل است كه فضاي زايش و تولد جنبش به طور قابل ملاحظه‌اي متحول شده و تغيير كرده است.
مهندس مشايي اظهار داشت: هر تصميمي كه جمهوري اسلامي ايران بخواهد در دوره مسئوليت خود اتخاذ كند بايد تصميمي باشد كه از سوي اكثريت قاطع اعضاي جنبش مورد تاييد قرار گرفته و همراهي و مشاركت آنها را به دنبال داشته باشد اين يك انتظار معقولي است كه جنبش عدم تعهد با يك تعيين رويكرد دقيق تري مسير و مقصد خود را تعيين و مشخص كند.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد تصريح كرد: عليرغم اين كه جنبش عدم تعهد اثرگذاري زيادي نسبت به ظرفيت هاي خود نداشته است ولي همچنان برقرار مانده و نشست شانزدهم اين جنبش در تهران نشان داد كه همچنان اعضاء بر اين برقراري، اتفاق نظر داشته و بر كارآمدي و ارتقاء اثربخشي بيشتر جنبش تاكيد و نظر موافق داشتند.
مهندس رحيم مشايي نبود ساختار و تشكيلات اجرايي براي ساماندهي به امور جنبش عدم تعهد را از جمله نواقص حاكم بر جنبش عدم تعهد دانست و با تاكيد بر لزوم سياست گذاري در اين زمينه گفت: ضرورت اين موضوع در اجلاس شانزدهم كاملا مشهود بود به طوري كه رهبر معظم انقلاب نيز در بيانات خود نسبت به ضرورت ايجاد دبيرخانه جنبش صراحتا تاكيد كردند و اين موضوع جزء مصوبات اجلاس تهران بود.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد افزود: انتظار از جمهوري اسلامي ايران بسيار زياد است و امروز در سطح ملي نيز اين انتظار هست كه دوره مديريت و مسئوليت ايران بر جنبش عدم تعهد، دوره اثرگذار و تحول آفريني باشد و ما در اين دوره بتوانيم در ظاهر و باطن نمودها و علاماتي به عنوان مستندات داشته باشيم كه نشان دهد مديريت جمهوري اسلامي ايران بر جنبش توانسته سطح اين جنبش را ارتقاء دهد.
مهندس رحيم مشايي خاطرنشان كرد: فضاي جنبش عدم تعهد و شرايط بين المللي امروز تغيير يافته و تبيين دقيق تر جايگاه جنبش عدم تعهد در فضاي امروز و دورنماي فعاليت آن بايد مورد بازنگري دقيق تري باشد تا روشن شود كه جنبش عدم تعهد به چه هدفي نگاه كرده و چه مسيري را دنبال مي‌كند و اين مسئله مهمي است كه بايد با ملاحظات بيشتر سياسي فضاي امروز و فرداي بين الملل مورد توجه قرار گيرد.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با اشاره به اينكه نشست تهران مصوبات بسيار متنوعي داشت كه در آن موضوعات زيادي در ابعاد مختلف مطرح شد، خاطرنشان كرد: بايد به سرعت نقشه راه اجرا و اقدام اين مصوبات تدوين كرده و به صورت برنامه‌هاي اجرايي به تصويب اعضا رسانده و كار را جلو ببريم.
مهندس رحيم مشايي با بيان اينكه اثربخشي، تحرك و كارآمدسازي بيشتر جنبش عدم تعهد و نيز به فعليت رساندن ظرفيت‌هاي اين جنبش از ديگر موضوعات برجسته‌اي است كه بايد در سياست گذاري دبيرخانه نسبت به آن توجه داشت، گفت: اثربخشي و كارآمدي موضوعي است كه فرصت ساز است چرا كه تحرك اعضاي جنبش را ارتقاء داده و انگيزه آنان را براي به نتيجه رساندن مصوبات و افق سازي براي جنبش تامين مي كند.
مهندس رحيم مشايي اظهار داشت: اگر در مسير انجام كارها به گونه اي عمل كنيم كه به واسطه آن عملا ميان اعضاي جنبش، مشاركت فعال ايجاد شود و بتوان نمادهاي مشاركت را آشكارا بروز داد، مطمئنا در مسير درست قرار گرفته ايم.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد با بيان اينكه جنبش عدم تعهد و نيز مديريت جمهوري اسلامي ايران و اين جنبش ه
ر كدام حائز اهميت جدي و اساسي هستند، گفت: دوره مديريتي جمهوري اسلامي ايران بر جنبش عدم تعهد مي تواند آثاري فراتر از اين جنبش داشته باشد؛ اولا اين موضوع تمرين يك مديريت موثر بين‌المللي است و اگر بتوانيم اين دوره را به درستي و شايستگي مديريت كنيم، اين تجربه موفق مديريت بين‌المللي به ارتقاء جايگاه جمهوري اسلامي ايران در صحنه بين الملل كمك خواهد كرد.
مهندس رحيم مشايي با اشاره به مطرح شدن مديريت مشترك جهاني در دولت نهم و دهم خاطرنشان كرد:اين اصرار از سوي جمهوري اسلامي ايران طي 7 سال گذشته مطرح شد كه راهكار رسيدن به صلح و ثبات بين المللي مديريت مشترك جهاني دولت‌ها و فراتر از آن مشاركت ملت ها است كه به نظر مي رسد راه موثر مورد قبول تري غير از اين در دنيا نباشد.
رييس دبيرخانه جنبش عدم تعهد تصريح كرد: معتقدم در دوره اي كه جمهوري اسلامي ايران بر جنبش عدم تعهد مديريت دارد مي تواند اين دكترين را بهتر به جلو ببرد و اين فرصتي است كه مي توان از آن براي توجه بيشتر جامعه بين المللي به اين مقوله استفاده كرد و احيانا اگر مخالفاني نيز هستند كه از وضعيت موجود بهره هاي زياد مي برند و مايل نيستند بحث مديريت مشترك كه در آن تساوي دولت ها عملا به اجرا برسد، سياست ما بر جنبش عدم تعهد مي تواند قوه محركه‌اي باشد كه از توانمندي بالاتري در اين زمينه برخوردار باشيم.
در اين جلسه صاحبنظران و كارشناسان مختلف در زمينه ضرورت‌ها و اقدماتي كه بايد در روند ايجاد سختارها و سياست‌گذاري‌ها و نيز گفتمان‌سازي دبيرخانه جنبش عدم تعهد صورت گيرد مباحثي را مطرح كردند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false