true
اصفهان – ادبیر علمی مسابقات جام ملی ‘سرعت پهپادها’ گفت: دانشگاه ها حامی بزرگ فناوری پهپادها در کشور هستند اما صنایع، حمایت چندانی از آن نمی کنند.
پهپاد، پرنده هدایت پذیر از دور یا هواپیمای بدون سرنشین است که علاوه بر کاربرد نظامی در برنامه های غیرنظامی مانند امداد و نجات، خاموش کردن آتش یا عرصه های خطرآفرین برای پرواز خلبان ها، شناسایی حوادث غیرمترقبه طبیعی و تحقیقات علمی و زیست محیطی استفاده می شود.
علی فرقانی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران در دانشگاه اصفهان افزود: ظرفیت علمی و فناوری بسیاری در بخش صنایع هوا و فضا از جمله پهپادها در دانشگاه های کشور وجود دارد اما صنایع و حتی برخی از دستگاه های اجرایی و سازمان ها به سمت استفاده از آنها نرفته اند.
وی با بیان اینکه بخش رُباتیک یکی از سازمان های امدادگر کشور بجای استفاده از توان داخلی به سمت خرید ربات های اروپایی رفته است، تصریح کرد: دانشجویان و شرکت های دانش بنیان کشور می توانستند این ربات امدادگر را با هزینه بسیار کمتر، طراحی و تولید کنند.
این فناور دانشگاه اصفهان با اشاره به کاربرد پهپاد در بخش هایی مانند نیروی انتظامی، هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و محیط زیست گفت: بسیاری از جوانان فعال در این عرصه خواهان حمایت معنوی و تامین تجهیزات مورد نیازشان هستند.
فرقانی همچنین با اشاره به برگزاری مسابقات جام ملی’سرعت پهپادها’ در دانشگاه اصفهان افزود: ما از ۷۳ سازمان و ارگان دولتی و خصوصی خواستار همکاری برای برگزاری این مسابقات شدیم اما بشکل عجیبی، بسیاری از آنها از همکاری با ما سرباز زدند.
وی با اشاره به اینکه مسابقات جام ملی سرعت پهپادها دارای سه بخش رقابتی در زمینه های سرعت، امداد و نجات و پروازهای نمایشی است، خاطرنشان کرد: رقابت های سرعت با چالش پرواز در شب همراه خواهد بود.
دبیر علمی مسابقات جام ملی سرعت پهپادها افزود: لیگ امداد و نجات نیز شامل عملیات امدادرسانی و شناسایی مصدومان، شناسایی مناطق حادثه دیده صنعتی و موارد محیط زیستی و لیگ پروازهای نمایشی بر اساس مهارت پروازی خلبان برنامه ریزی شده است.
وی همکاری فدراسیون جهانی رُباتیک با این مسابقات را یکی از ویژگی های برجسته آن عنوان و تصریح کرد: شاخه آسیایی این فدراسیون تحت حمایت کشورمان و کمیته رباتیک جمهوری اسلامی ایران قرار دارد.
فرقانی با تاکید براینکه اصفهان، قطب صنعت هوا و فضای کشور است، افزود: بسیاری از تیم ها و رتبه های برتر کشور و حتی بین المللی از این استان است و انتظار می رود مسئولان و رسانه ها حمایت بیشتری از فعالان این عرصه بعمل آورند.
سومین دوره مسابقات جام ملی سرعت پهپادها به همت معاونت فرهنگی دانشگاه اصفهان و با همکاری فدراسیون جهانی رباتیک(فیرا)، ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان هوایی و هوانوردی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و اتحادیه صنایع هوایی و فضایی ایران از ۲۱ تا ۲۳ آبان امسال در این دانشگاه برگزار می شود.
دانشگاه اصفهان با ۷۰ سال قدمت بعنوان یکی از دانشگاه های جامع و برتر کشور دارای حدود ۱۵ هزار دانشجو و ۶۶۰ عضو هیات علمی است.
منبع خبر:خبرگزاری ایرنا
true
true
https://parsipress.ir/?p=73679
true
true