×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رئيس سازمان توسعه تجارت گفت: براي نخستين بار سند راهبردي توسعه صادرات صنايع دستي به وسيله سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري تدوين و توسط اين سازمان دريافت شد.

حميد صافدل رئيس سازمان توسعه تجارت در مراسم افتتاح دومين جشنواره و نمايشگاه صنايع دستي ايران با بيان اين مطلب گفت: جاي خوشحالي است که اين سند به عنوان پايه و اساس کاري جديد افق‌هاي روشني را پيش‌روي صادرات صنايع دستي کشور قرار مي‌دهد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به قابليت‌هاي صنايع دستي ايران اظهار داشت: حضور در نمايشگاه ها و هيات هاي تجاري يکي از ضرورت هاي توسعه صادرات صنايع دستي در کشور بوده و اهميت شايان توجهي در ايجاد اشتغال دارد.
صافدل تصريح کرد: صنايع دستي عامل موثري در ايجاد اشتغال سريع، ارزان و پايدار است.
وي خاطر نشان ساخت: در حوزه فرش به دليل اينکه اين هنر با ترکيبي از ذوق در هم آميخته قابليت ايجاد ارزش افزوده چند برابري براي آن فراهم شده است.
وي اذعان داشت: بنابراين با برنامه‌ريزي هاي انجام شده اقدامات ماندگارتري در حوزه فرش انجام شده است و سطح ايجاد اشتغال در اين بخش نيز نسبت به ساير رشته‌هاي صنايع دستي متفاوت بوده است.
رئيس سازمان توسعه تجارت در بخش ديگري از سخنان خود صنايع دستي را جزء رشته هاي با قابليت، ايجاد تنوع بالا توصيف کرد و گفت: صنايع دستي از نظر ITC در حوزه صنايع خلاقانه تقسيم مي شود.
وي گفت: با تجاري سازي صنايع دستي مي توان در ماندگاري آن گام برداشت.
صافدل اعلام آمادگي کرد در راستاي توسعه صادرات صنايع دستي و ماندگاري اين صنعت با سازمان ميراث فرهنگي بر اساس يک پيمان گام هاي موثري بردارد.
وي خاطر نشان کرد: طراحي يک صندوق ترويج براي صنايع دستي ايران که چرخه اين صنعت را از توليد تا بازار تحت تاثير قرار دهد مي تواند مبناي همکاري سازماني دو دستگاه توسعه تجارت و ميراث فرهنگي باشد.
وي آمادگي سازمان توسعه تجارت براي حمايت از رشته هاي صنايع دستي در راستاي حضور در بازارهاي خارج از کشور و تعريف مشوق هاي صادراتي براي اين بخش را اعلام کرد.
وي با تاکيد بر ضرورت فرهنگ سازي صنايع دستي اذعان داشت: بسياري از صنعتگران هنوز با نگاه به تامين نيازهاي بازار داخلي و يا انگيزه هاي شخصي اقدام به توليد مي کنند.
وي ادامه داد: اين در حالي است که بايد در عرضه صنايع دستي و ديدگاه توليدکنندگان اين بخش تغيير ايجاد شود و توليد بر اساس نياز و سفارش گيري از بازارهاي هدف باشد.
صافدل افزود: در حوزه فرش بخش قابل توجهي از سفارشات بر اساس نياز بازارهاي هدف شکل گرفته و به همين دليل صادرات اين هنر صنعت نيز محقق شده است.
رئيس سازمان توسعه تجارت بيان داشت: نهادينه سازي ارزش هاي صادراتي صنايع دستي در قالب نشان و برند يکي از برنامه هاي اصلي است که بايد مد نظر قرار گيرد.
وي در تشريح سخن خود افزود: برخي رشته هاي صنايع دستي نظير فرش و معرق که داراي نشان مورد تائيد يونسکو هستند ايران را به عنوان صاحب سبک در اين رشته معرفي کرده و به راحتي بازار مناسبي را در اختيار کشور قرار مي دهند.
وي تصريح کرد: در ساير رشته ها نيز مي توان در اين سمت و سو حرکت کرد و به بازارهاي مناسب دست يافت.
وي بر ضرورت تعريف يک دوره آموزشي با سرفصل هاي حرفه اي براي توسعه صادرات صنايع دستي و بازنگري در قوانين و مقررات صادرات اين بخش تاکيد کرد.
صافدل اضافه کرد: هنوز در سرفصل هاي شناسايي صادراتي هيچ کد تعرفه اي براي بسياري از صنايع دستي کشور وجود ندارد. بنابراين بايد در اين زمينه گام هاي اساسي برداشته شود و سرفصل هاي جديد همچنين کدهاي کالايي مناسب براي صنايع دستي تعريف کرد.
وي در بخش ديگري از سخنان خود گفت: ضرورت رقابت پذيري صنايع دستي کاهش قيمت تمام شده توليد بر مبناي بازاريابي راهکارهايي است که بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
وي همچنين بر آمايش سرزميني صنايع دستي و توجه به ارتباط قطب هاي تامين ماده اوليه و توليدکننده کالا تاکيد کرد.
صافدل در ادامه اظهار داشت: تامين مالي صادرات صنايع دستي، ضرورت ارتقاء و بهبود نظام پشتيباني صادرات و بسياري از مسائل ديگر بايد مورد توجه جدي مسئولان قرار گيرد.
رئيس سازمان توسعه تجارت خاطر نشان کرد: بايد در حوزه صندوق ضمانت صادرات، بيمه صادرات صنايع دستي و سرمايه گذاري در اين بخش راهکارهاي کاربردي مناسبي تدوين شود.
وي با اشاره به توقع فعالان بخش صادرات مبني بر توجه بيشتر به اين بخش در لايحه بودجه سال 91 اذعان داشت: متاسفانه کمک هاي دولتي در برخي از سرفصل هاي قابل بودجه را بايد با استفاده از ذربين پيدا کرد اما اين به مفهوم کاهش حمايت هاي سازمان توسعه تجارت از بخش صنايع دستي نخواهد بود.
وي گفت: تلاش مي کنيم با توجه به نقش صنايع دستي در ايجاد اشتغال امکانات لازم را در اختيار اين بخش قرار دهيم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false