سامانه مولدسازی داراییهای دولت رونمایی شد، وزیر امور اقتصادی و دارایی در مراسم رونمایی از سامانه مولدسازی داراییهای دولت گفت: در مورد اموال مازاد نهادهای انقلابی و یا اموال سایر قوا، در صورتی که رئیس عالی قوه و یا سایر نهادها موافقت کنند، اموال مازاد آنها نیز مولدسازی میشود.
به گزارش پارسی پرس، مراسم رونمایی از سامانه مولدسازی اموال دولت امروز در وزارت اقتصاد و دارایی برگزار شد.
در این مراسم سید احسان خاندوزی، در جمع خبرنگاران در پاسخ به این پرسش که آیا برآوردی از میزان کل اموال دولت و اموال مازاد دولت دارید؟ گفت: برآورد جدیدی که بهروز شده باشد در مورد داراییهای دولت نداریم، طبق آخرین برآوردها که مربوط به ۵ سال قبل است، ارز این اموال ۷ میلیون میلیارد تومان است، البته این رقم الان دقیق نیست.
وی با تأکید بر اینکه در مورد مولدسازی داراییها به مولدسازی اموال بانکها و شرکتهای دولتی هم تصریح شده است، افزود: برخی از مدیران چسبندگی به اموال زیر مجموعه دستگاههای خود دارند و هیات مولدسازی میخواهد بر این چسبندگی غلبه کند.
خاندوزی تصریح کرد: در مورد اموال مازاد نهادهای انقلابی و یا اموال سایر قوا نیز، در صورتی که رئیس عالی قوه و یا سایر نهادها موافقت کنند، اموال مازاد آنها نیز مولدسازی میشود.
بهعنوان مثال جایگاه فعلی یک زندان در مرکز شهر قرار گرفته که اگر آن را به نقطهای خارج از شهر منتقل کنیم، میتواند مولد باشد، اما همه این موارد به شرط موافقت رئیس آن قوه و یا آن دستگاه است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی همچنین گفت: برای مولدسازی اموال و داراییها از اطلاعات سامانه سادا مربوط به داراییهای دولت نیز استفاده میشود.
برخی از کسانی که به دنبال اجرای طرحهای عمرانی و یا تجاری و مسکونی و اموال راکد دولت هستند، به جای فشار آوردن به زمینهای کشاورزی میتوانند در قالب مولدسازی در این طرح مشارکت کنند و اموال راکد دولت را به چرخه تولید و اقتصاد بازگردانند و زمانی این اتفاق میافتد که دولت دندان طمع را از اموال مازاد خود بکشد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: در حال حاضر زمینها، انبار و یا مکانهای تفریحی و رفاهی در اختیار دستگاهها قرار دارند که اگر در اختیار تولیدکنندگان و یا انبوهسازان قرار گیرد، میتوانند مولد شده و به تولید ثروت در کشور کمک کند و از طرفی دولت مراقبت میکند کسانی که این اموال را در اختیار میگیرند، دوباره از این طریق به سفتهبازی و دلالی روی نیاورند، بلکه اموال بلااستفاده دولت در قالب مولدسازی استفاده شود.
خاندوزی در مورد طرح مالیات بر عایدی سرمایه گفت: این نوع مالیات ابزاری برای مقابله با کارهای سفتهبازی و سوداگری است که هزینه سوداگری را بالا ببرد و مالیات بر عایدی یکی از ضروریاتی است که کشورهای پیشرفته از دهههای قبل مقابله با سفتهبازی در داراییهای نامولد را گرفتهاند.
قربانزاده: قیمتها در مولدسازی داراییهای دولت رقابتی خواهد بود
در ادامه این مراسم همچنین حسین قربانزاده رئیس سازمان خصوصیسازی در پاسخ به پرسشی که آیا مولدسازی اموال مازاد دولت منجر به افزایش قیمت ملک در منطقه نمیشود؟ اظهار داشت: بر اساس قواعد اقتصاد در هر جایی که عرضه بیشتر شود، منجر به کاهش قیمت میشود و افزایش عرضه املاک و داراییها لزوماً به افزایش قیمت نخواهد انجامید.
از طرفی دولت وقتی که تلاش میکند در قالب طرحها و لوایح مختلف مردم را از سفته بازی بر روی املاک و مستغلات برحذر دارد، حال چگونه اجازه میدهد خودش از محل املاک و داراییها درآمد سفتهبازی داشته باشد.
وی اضافه کرد: در زمینه مولدسازی اموال مازاد دولت، چون به روش مزایدهای خواهد بود و تعداد زیادی مشارکت میکنند، بنابراین قیمت رقابتی خواهد شد و اموال دولت هم به بهای ناچیز فروخته نخواهد شد.