true
رييس سازمان بسيج سازندگي با تاكيد بر اينكه "برنامههاي سال 91 اردوهاي جهادي با رويكرد پويايي و نوآوري ادامه خواهد داشت"، گفت: حدود سه و نيم ميليون نفر در سال 90 براي اردوهاي جهادي فعاليت داشتند و بنا داريم كه در سال 91 آن را به چهار ميليون نفر جهادگر افزايش دهيم.
سردار مجيد خراساني در يك نشست خبري كه صبح امروز در آستانه آغاز اردوهاي جهادي طرح هجرت و برنامههاي اشتغالزايي و اوقات فراغت در فصل تابستان برگزار شد، با بيان اينكه “در اردوهاي جهادي سال 90، سهونيم ميليون نفر را تحت پوشش قرار داده بوديم”، افزود: از اين ميان، دو ميليون و 300 هزار نفر به عنوان خدماتگير و يك ميليون و 200 هزار نفر به عنوان خدماتدهنده حضور داشتند.
وي در ادامه، به گزارش عملكرد اردوهاي هجرت 3 و ساير فعاليتهاي بسيج سازندگي در سال 90 با همكاري ديگر دستگاهها، نهادها و اقشار بسيج پرداخت و گفت: كار مناسب سال گذشته با توجه به توسعه حركت جهادي در مناطق محروم، راهاندازي مركز حركتهاي جهادي بسيج سازندگي بود و اين امر از افتخارات سال گذشته بسيج سازندگي به حساب ميآيد كه هدف آن كار مطالعاتي، نظارتي، حمايتي و آسيبشناسي در مناطق محروم بود.
رييس سازمان بسيج سازندگي با اشاره به اينكه در سال 90 در 30 استان آموزش رسم هجرت براي سرگروههاي جهادي برگزار شد، تصريح كرد: با همكاري سازمان نوسازي مدارس، بسيج دانشآموزي و بسيج سازندگي، 12 هزار و 100 مدرسه با حضور 320 هزار دانشآموز و 6 هزار فرهنگي متخصص و چهار هزار طلبه زيباسازي و مرمتسازي و بيش از 9 هزار تيم پزشكي به روستاها عزيمت كردند.
خراساني با بيان اينكه “حدود 4 هزار و 100 پروژه روستايي به بهرهبرداران تحويل داده شده است”، اظهار كرد: ساخت مساجد، خانههاي بهداشت، مدارس، گلسازي و پروژههاي آبرساني در روستاها و غيره، از جمله اين پروژههاست و همچنين حدود هزار و 254 كلاس فني حرفهاي در دورترين نقاط محروم برگزار كردهايم.
وي با اشاره به اينكه “در سال گذشته دو هزار و 919 گروه جهادي از دانشگاهها، مساجد، محلات و مدارس حوزه علميه به مناطق محروم عزيمت كردند”، توضيح داد: اين گروهها از خواهران و برادران تشكيل ميشدند كه 30 درصد آنها خواهران و 60 درصد آنها برادران بودند و حدود 1800 گروه از دانشجويان و باقي از گروه محلات و مساجد و حوزههاي علميه بودهاند.
خراساني با تاكيد بر اينكه “برنامههاي سال 91 اردوهاي جهادي با رويكرد پويايي و نوآوري ادامه خواهد داشت”، تصريح كرد: حدود سه و نيم ميليون نفر در سال 90 براي اردوهاي جهادي فعاليت داشتند و بنا داريم كه در سال 91 آن را به چهار ميليون نفر جهادگر افزايش دهيم. از اين چهار ميليون نفر، دو ميليون جهادگر در مناطق محروم حاضر خواهند شد و دو ميليون ديگر نيز از اهالي روستاها خواهند بود كه در جهت غنيسازي اوقات فراغت آنها برنامهريزي خواهد شد.
وي با بيان اينكه “طرح شناسنامهدار شدن گروههاي جهادي، امسال قطعي خواهد شد”، اظهار كرد: هر گروهي كه اعتبار ميگيرد و در مناطق محروم حاضر ميشود، شناسنامهدار خواهد شد و اين كار را امسال شروع كردهايم و تا پايان تابستان به اتمام خواهيم رساند كه در اين صورت ميتوانيم مديريت كيفي بر عملكرد گروهها داشته باشيم.
خراساني اضافه كرد: تاكيد ما در رابطه با فعاليتهاي جهادي اين است كه از گروههاي بسيجي و غيربسيجي استفاده كنيم و هيچ محدوديتي در اين زمينه وجود ندارد. هر گروه كه ثبتنام كند، ميتواند متشكل از 20 تا 100 نفر باشد و مورد استقبال و حمايت ما قرار خواهد گرفت.
رييس سازمان بسيج سازندگي در ادامه، به گسترش فعاليتهاي سازندگي اشاره كرد و افزود: در دهه گذشته الگوي سازندگي بسيار موثر و مفيد واقع شد، بنابراين اين الگو را در سال 91 نيز در پيش خواهيم گرفت. كارهاي مطالعاتي را در چند كشور در دستور كار داريم كه اين كشورها متشكل از كشورهاي مسلمان و غيرمسلمان هستند تا بتوانيم از اين مطالعات در روند حركت خود بهره بگيريم.
وي افزود: يكي از شاخصهاي حضور بسيج سازندگي در طرح هجرت اين است كه هر طرحي كه دولت به ما واگذار كند، پاسخگويي فني و مالي آن را به نمايندگي از جوانان كشور بر عهده خواهيم داشت و وضعيت طرحهاي سازندگي، سرعت كار، بكارگيري جوانان در سازندگي كشور، استفاده از اهالي روستاها در طرحهاي جهادي، ظرفيتهاي جغرافيايي و … از جمله اين شاخصهاست.
خراساني با بيان اينكه “در حوزه اشتغال نيز در سال 90 اقداماتي انجام دادهايم”، گفت: به رييسجمهور و دولت اعلام كردهايم با فرض سبكسازي بدنه دولت اجازه دهد فعاليتهاي پراكنده، كوچك و زودبازده با پاسخگويي فني و مالي بسيج سازندگي توسط جوانان كشور انجام شود و همچنين براي احياي اراضي و كانالهاي پشت سدها اعلام آمادگي كردهايم و در رابطه با مشاغل خانگي نيز اعلام آمادگي ميكنيم.
وي با اشاره به اينكه “طرح اردوهاي هجرت از ابتداي تيرماه آغاز خواهد شد و تا پايان شهريورماه به اتمام خواهد رسيد”، اظهار كرد: اين طرح، فاز تابستاني طرح هجرت نام دارد. همچنين در سال 91 براي حركتهاي جهادي توسعه حركتها از دانشگاه به سمت مساجد، محلات و مدارس و كيفيسازي فعاليتها را مدنظر داريم.
خراساني درباره بودجه مربوط به برنامههاي بسيج سازندگي در سال جاري نيز گفت: كل بودجه در نظر گرفته شده براي فعاليتهاي امسال، 300 ميليارد تومان برآورد شده و 240 ميليون تومان براي بخش عمراني و 60 ميليون تومان نيز براي ساير موارد در نظر گرفته شده است. حدود 90 درصد اين هزينهها توسط دولت و مابقي توسط خيرين و نهادهاي انقلابي تامين ميشود.
رييس سازمان بسيج سازندگي در پايان، با بيان اينكه “در سال 90 يك ميليون و 200 هزار نفر جهادگر در روستاها در طرحهاي سازندگي شركت داشتهاند”، افزود: در اين دوره كمتر از 5 نفر تلفات داشتيم؛ البته براي پيشگيري دستورالعملهاي تخصصي براي هر حوزه مدنظر قرار گرفته شده است و همچنين كل افراد تحت بيمه كامل هستند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1264
true
true