بزرگترین دستگاه سنگشکن ساخت ایران با نام سنگشکن مخروطی سوپر۶۶ ، صبح دیروز در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن با حضور صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی ایران و محمدرضا بهرامن، نایب رئیس اتاق و رئیس خانه معدن ایران و پیام باقری نواب، نایب رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی و جمعی از فعالان اقتصادی حوزه معدن در نمایشگاه بینالمللی تهران رونمایی شد.
به گزارش پارسی پرس: مهرنوش خانمحمدزاده| ، محمدرضا بهرامن، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران در ابتدای این مراسم ضمن تقدیر و تبریک به مجموعه صنعتی«تکنوتک» برای ساخت این محصول ارزشمند اظهار کرد: یکی از زیرساختهای مهم توسعه کشور، تولید تولید ماشینآلات است.
این ماشین معدنی که امروز رونمایی میشود، ویژگیهای خاص خود را دارد که امروز ما میتوانیم بخش بزرگی از تولیدات این ماشینآلات را به کشورهای دیگر صادر کنیم که افتخاری برای ما محسوب میشود.
رئیس خانه معدن ایران در ادامه تاکید کرد: زنجیره معدن وقتی موفق میشود که زنجیره فرآوری در کنار آن توسعه یابد که بخشی از زنجیره فرآوری محصولات معدنی، ساخت همین ماشینآلات معدنی است که بتوانند به همه مجموعههای معدنی ما خدمات ارایه دهند.
مختصری ازسابقه فعالیتهای مجموعه صنعتی تولیدی تکنوتک
محمد تک دهقان، مدیرعامل کارخانه صنعتی تولیدی «تکنوتک» درباره فعالیت این مجموعه بیان کرد: حدود ۴۰ سال است که در حوزه ماشینآلات سنگشکن و معدنی فعالیت دارم و ۳۳ سال است که مجموعه تکنوتک را تاسیس کردهام. ما در ابتدا کار ساخت قطعات و تعمیرات ماشینآلات را انجام میدادیم و کم کم بعد از کامل شدن تجهیزاتمان شروع به تولید ماشین آلات کردیم.
ابتدا ماشینآلات در سایزهای کوچکتری تولید میشدند، چون ابزار ضعیفتری داشتیم. بعد ازمدتی شروع به ساخت ماشینآلات بزرگتر کردیم و تولید خود را در این زمینه گسترش دادیم، چون معادن بزرگ و دولتی که ذخیره زیادی داشتند، نیاز به ماشینآلات بزرگتر داشتند و درظرفیت بالا کار میکردند.
برای اینکه بتوانیم جوابگوی نیازهای معادن داخلی خود باشیم، کم کم شروع به ساخت ماشینآلات بزرگتر کردیم که انواع ماشینآلات را در بخش خرده و فرآوری دربرمیگیرد.
روند ساخت سنگشکن مخروطی سوپر ۶۶
این تولیدکننده ماشینآلات معدنی درباره نحوه ساخت سنگشکن مخروطی سوپر۶۶ توضیح داد: این ماشینی که اکنون ساختیم، بزرگتر ازماشین قبلی تولید ما است. برای این کار، نقشههای آن را پیدا کردیم و با مهندسی معکوس و بومیسازی محصول، برای اولین بار این سایز ماشین را در ایران تولید کردیم که اکنون آماده تولید دوباره است و میتواند در خط تولید به کار گرفته شود.
این فعال بخش صنعت و معدن درباره صادرات محصولات مجموعه تکنوتک خاطرنشان کرد: رقیبان ما در دنیا همه ما را میشناسند و تاکنون در چندین نمایشگاه درخارج از کشور شرکت داشتهایم. محصولات ما تاکنون به ۲۸ کشور دنیا صادر شدهاست، اما بیشترین صادرات ما به ۳ کشور جمهوری آذربایجان، جمهوری ازبکستان و جمهوری تاجیکستان بوده است.
به گفته این فعال اقتصادی، صنعت ماشینسازی در ایران مقرون به صرفه است چون مواد اولیه برای تولید ماشینآلات به اندازه کافی وجود دارد و قیمت نهایی محصولات زیرقیمت چین تمام میشود و شاید بتوان گفت؛ کیفیت تولیدات داخلی بسیار نزدیک به محصولات اروپایی است، در حالیکه یک چهارم قیمت محصولات اروپایی را دارد.
ضرورت قیمتگذاری ماشینآلات صادراتی براساس قیمتهای جهانی
تک دهقان که به عنوان صادرکننده نمونه سال ۹۶ در استان تهران شناخته شده است، در این باره گفت: اکنون ۲۰ سال است که صادرات این ماشینآلات را انجام میدهیم وحدود ۹۰ درصد از تولیدات ما به کشورهای دیگر صادر شده است.
وی افزود: یکی از انتقادات من که بارها هم در حضور مسئولان صنعت و معدن مطرح کردهام، این است که تا زمانی که قوانین و راهکاری نباشد که بتوان قیمت دستگاه را کنترل و بتوان آن را به ۸۰ درصد قیمت اروپایی به فروش رساند یا کیفیت آن را از یک فیلتر مشخص عبور داد، صادرکنندهای همچون من علاقه ای به صادرات محصولش نخواهد داشت، وقتب قیمت تمام شده آن با قیمت خام فروشی تفاوتی ندارد، ترجیح من این است که فقط فروش داخلی داشته باشیم، چون قیمتگذاری بر اساس قیمتهای جهانی نیست. متاسفانه اکنون قیمتگذاری برای صادرات چندان سازو کار مشخصی ندارد و قیمتگذاری برای صادرات این محصولات به بازارهای جهانی توجیه اقتصادی برای صادرکننده ندارد.
این کارآفرین و فعال اقتصادی با بیان اینکه گروه صنعتی تولیدی تکنوتک از سال ۱۳۷۰ شروع به فعالیت کرده و اکنون به طورمستقیم ۱۰۷ نفر در این مجموعه اشتغال به کار دارند، ادامه داد: همچنین به طورغیرمستقیم تعداد بیشتری از فعالان صنعتی و معدنی از جمله در بخش ریختهگری و ابزارفروشان و حمل و نقل و غیره با این مجموعه فعالیت دارند.
حرف پایانی؛ منابع خود را ارزان نفروشیم
مدیرعامل مجموعه تولیدی صنعتی تکنوتک در پایان تاکید کرد: خواهش من از مسئولان این است که کاری کنند، زحمات کسانی که در این حوزه با عشق و علاقه فعالیت میکنند، هدر نرود.
حیف است، مواد اولیهای همچون آهن و فولاد و انرژی و نیروی کارگر خود را با قیمت ارزان به کشورهای دیگر بفروشیم.
پیشنهاد زود بازده برای رفع این مشکل این است که دولت عوارضی را تعیین کند و برای هر ماشینی که صادر میشود، پول آن به خزانه دولت برگردد، ضمن اینکه اگر ماشینی قیمتش بالاتر باشد، خریدار خارجی هم برای خرید آن وسواس و دقت بیشتری به خرج
خواهد داد که باعث بالا رفتن کیفیت میشود.
گفتنی است، در حاشیه هجدهمین نمایشگاه بینالمللی معدن، دستگاه سنگشکن مخروطی سوپر ۶۶ در دو مدل سوپریور و ریزشکن به عنوان بزرگترین دستگاه سنگشکن ساخت ایران از سوی مجموعه صنعتی تولیدی «تکنوتک» رونمایی شد.
گزارش تصویری رونمایی از بزرگترین دستگاه سنگشکن ساخت ایران