true

پژوهشگران عضو مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد براي نخستین بار در کشور موفق به بوميسازي «چسب بافتی ناخنك چشم» (اتولوگوس) شدند.
دكتر صابرمقدم، رئیس مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه چسب بافتی اتولوگوس تا کنون از خارج کشور با صرف هزینههای بالا وارد میشد، اظهار كرد: با دستیابی محققان جوان دانشگاه علوم پزشکی مشهد به فناوری ساخت چسب بافتي و استفاده از آن در عملهای جراحی، تولید این چسب در کشورمان بومیسازی شد.
دکتر سیامک زارعی، جراح و عضو مرکز تحقیقات چشم دانشگاه علوم پزشکی مشهد و مجري این روش نيز با اشاره به اینکه بیماری ناخنک چشم یکی از بیماریهای شایع به شمار میرود و در تمام دنیا از معضلات چشم پزشکی محسوب ميشود، تصريح كرد: در مواردی که بیمار با عوارضی همچون تاری دید و یا مشکلات زیبایی مواجه شود، به عمل جراحی نياز پیدا میکند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تا کنون روشهای مختلفی برای درمان ناخنک چشم در جهان مورد استفاده قرار گرفته است و جدیدترین و موثرترین روش عمل استفاده از چسب بافتی است، خاطرنشان کرد: با استفاده از چسب بافتی به روش اتولوگوس که از خون بیمار تهیه میشود، نیاز به بخیه از بین میرود و پیگیریهای بعدی بیمار و عوارض جراحی کاهش مییابد.
زارعی با اشاره به اینکه تا کنون پنج بیمار به این روش مورد عمل جراحی قرار گرفتهاند و نتایج عمل نیز موفقيتآمیز بوده است، گفت: با توجه به موفقیت آمیز بودن این عمل قرار است این روش درمانی نوین در بیمارستان خاتم الانبیا ء(ص) برای درمان بیماران مبتلا به ناخنک چشم اجرا شود.
دکتر داریوش حمیدی، عضو گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد و سازنده چسب بافتي نيز با اشاره به اینکه چسب بافتی اتولوگوس، چند روز قبل از عمل جراحي، با گرفتن 40 سي سي خون از بیمار در «Clean room» دانشکده پزشکي آماده ميشود، اظهار كرد: استفاده از چسب بافتی در عمل جراحی ناخنک باعث کاهش مدت زمان جراحی، کاهش درد و افزایش موفقیت جراحی میشود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تا کنون این چسب از خارج از کشور تهیه میشد، خاطرنشان کرد: فرم تجاري اين فراورده از پلاسماي انباشته شده اهداکنندگان متعدد تهيه و علي رغم تکنولوژي پيشرفته ويروس زدايي، خطر انتقال آلودگيهاي ويروسي کماکان وجود دارد و هزينه توليد بالاست.
حمیدی تصریح کرد: از طرفي استفاده از ترکيبات گاوي در چسبهای وارداتی، ميتواند باعث واکنشهاي نامطلوب بافتي و توليد مهارکننده عليه فاکتور 7 انساني و بروز عوارض خونريزي دهنده در بيمار شود.
عضو گروه بیوشیمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه تا کنون برای هر چسب بافتی مبلغ هشت میلیون ریال ارز از کشور خارج میشد، خاطرنشان کرد: علاوه بر جلوگیری از خروج ارز و کاهش هزینهها تا مبلغ یک میلیون و 500 هزار ریال، امکان انتقال بیماری از دیگر افراد از بین میرود و چسب بافتی تهیه شده از خون خود بیمار با بدن وی سازگاری بیشتری خواهد داشت.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1012
true
true