×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رئیس نمایشگاه کتاب تهران اعلام کرد نمایشگاه کتاب تهران در هیچ یک از بخش های داخلی و خارجی لیست سیاه برای حضور ناشران ندارد.

نشست خبری بیست و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران، با حضور بهمن دری، رئیست نمایشگاه و داریوش رضوانی، قائم مقام نمایشگاه کتاب، صبح امروز برگزار شد.

بهمن دری در این نشست، درباره بخش بین الملل نمایشگاه امسال گفت: چند کشور برای نخستین بار در نمایشگاه امسال شرکت کرده اند. این کشور ها، برزیل، آفریقای جنوبی، تاتارستان، مصر و الجزایر هستند. اتحادیه ناشران تونس نیز حضور خواهد یافت اما ناشران بحرین به دلیل ممانعت آل خلیفه نمی توانند در نمایشگاه حضور یابند.

وی درباره موانع حضور ناشران خارجی در نمایشگاه تهران، با توجه به مشکلات پیش آمده در سال گذشته گفت: ما هیچ لیست سیاهی نداریم و تنها رژیم صهیونیستی نمی تواند در نمایشگاه ما حاضر شود. اما ناشرانی که بخواهند مثل سال گذشته، کار هایی از جمله حذف نام خلیج فارس از نقشه و فعالیت های این چنین داشته باشند طبیعی است که کتاب هایشان را از نمایشگاه جمع آوری خواهیم کرد.

او تأکید کرد: درباره ناشران داخلی هم لیستی نداریم و تنها ناشرانی که تخلف کنند را بعد از طی مراحل مختلف و تذکر دادن از نمایشگاه اخراج می کنیم و در صورت سنگین بودن تخلف به آن ها اجازه نخواهیم داد در سال های آینده نیز در نمایشگاه حاضر شوند. بنابراین اگر دیدید که غرفه ناشری بسته شده باید بدانید که پیش از بسته شدن تذکر های لازم در خصوص تخلفات به او داده شده است.

رئیس نمایشگاه کتاب تهران در خصوص ناشران تعلیقی نمایشگاه امسال گفت: این ناشران تعدادشان بیشتر از سه ناشری است که نامشان در رسانه های عمومی اعلام شده است. نشر ثالث و نشر پیدایش با پیگیری های انجام شده در نمایشگاه حاضر خواهند بود اما نشر چشمه علی رغم فراهم شدن امکانات تخلفاتش بیش از آن بود که بتواند مطابق ضوابط در نمایشگاه حاضر شود.

دری تاکید کرد: پازل غرفه های نمایشگاه دیروز به تایید نهایی رسیده است و به هیچ وجه امکان تغییر در آن وجود ندارد. بنابراین نشر چشمه در نمایشگاه حاضر نمی شود.

بهمن دری، در ادامه سخنانش درباره نقد عملکرد معاونت از سوی رسانه ها گفت: هر رسانه ای می تواند ما را نقد کند و ما از نظرات مخالف استقبال می کنیم. ناشران هم با خیال راحت با رسانه ها گفت و گو کنند و نظرات و انتقادات خود را از این طریق بیان کنند تا به آن ها رسیدگی کنیم.

معاون فرهنگی وزیر اراشد همچنین به مشکلات باغ کتاب برای تبدیل شدن به محل دائمی نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: باغ کتاب با توجه به فضای کوچک تنها برای برپایی نمایشگاه های تخصصی مفید است و گنجایش نمایشگاه بزرگ کتاب تهران را ندارد. انتقال نمایشگاه به این مکان خیلی زود است زیرا باغ کتاب باید زمان برگزاری نمایشگاه های دیگر بررسی شود و ظرفیت های آن مشخص شود.

او از نویسندگان خواست نمایشگاه را خانه اصلی خود بدانند زیرا این رویداد بدون حضور پدیدآورندگان کتاب معنایی نخواهد داشت. وی افزود: سرای دیدار برای حضور نویسندگانی است که در سال گذشته جوایز ادبی را برده اند. این نویسندگان در نشست های این غرفه حاضر خواهند شد.

بهمن دری در خصوص بازار جهانی کتاب در نمایشگاه کتاب تهران نیز گفت: نشست های بازار جهانی کتاب، یکی از بخش های موثر و پر متقاضی نمایشگاه است که به تعامل ناشران خارجی با نویسندگان ما کمک می کند. ناشران خارجی علی رغم تعرفه های سنگین مشتاق حضور در این بخش هستند.

این مقام مسئول در پایان به شعار سال نود و یک اشاره کرد و گفت: حمایت ما از ناشران و کتاب هایی خواهد بود که به صورت عملی کاری در زمینه شعار سال داشته باشند و به شعار ها توجهی نخواهیم داشت. خودمان نیز در این زمینه اولین گام را در نمایشگاه امسال برداشتیم و علی رغم تامین بودجه، بسیاری از اقلام ایرانی را به جای مشابه های خارجی جایگزین کردیم.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false