خودکفایی تولید پنبه در ۴ سال آینده، مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی تولید ۱۰۰ هزارتن الیاف پنبه در سال ۱۴۰۰ را پیش بینی کرد و گفت: این میزان نسبت به سال گذشته ۲۱ درصد رشد تولید را نشان میدهد.
به گزارش پارسی پرس به نقل از وزارت جهاد کشاورزی، ابراهیم هزارجریبی، در نشست خبری بدین منظور درباره تشریح اهم فعالیتها و برنامههای توسعه کشت و تولید پنبه کشور طی سالجاری افزود: طبق برنامهریزی امسال، ۳۲۷ هزارتن وش پنبه در سطح ۱۱۵ هزار هکتار از اراضی کشاورزی تولید میشود که نسبت به سال گذشته در سطح ۱۶ درصد و عملکرد در سطح چهار درصد رشد خواهد داشت.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه کشت بهاره شروع شده است، تصریح کرد: اکنون ۱۸ استان کشور پنبه تولید میکنند از جمله عمدهترین تولیدکنندگان گلستان، خراسان رضوی، خراسان شمالی، خراسان جنوبی، فارس، اردبیل هستند.
کشت پنبه در چهار استان جدید کشور
هزارجریبی از کشت پنبه در چهار استان جدید کشور خبرداد و گفت: طبق برنامه امسال کشت پنبه در استانهای سیستان و بلوچستان و مناطق گرمسیر ایلام ، لرستان و کرمانشاه انجام میشود.
وی با بیان اینکه دو هزار هکتار کشت پنبه در ایلام و لرستان انجام میشود، اضافه کرد: اگر کشت پنبه در استانهای جدید تابستان امسال انجام نشود به طور حتم برای بهار و تابستان سال ۱۴۰۱ انجام خواهد شد.
مجری طرح پنبه وزارت جهاد کشاورزی افزود: بنابراین با همکاری وزارت نیرو در استانهای مذکور که عملیات خطوط انتقال آب برای احیای اراضی کشاورزی صورت گرفته، کشت پنبه نیز اجرایی میشود.
به گفته هزارجریبی، در بحث توسعه کشت پنبه از مناطق معتدل و پرباران کشور همچون اردبیل و جنوب خوزستان و گلستان، کاهش کشت برنج را در برنامه داریم.
وی با اشاره به اینکه سیرنزولی کشت و تولید پنبه از سال ۱۳۸۰ شروع شد، اضافه کرد: واردات پنبه از سال ۸۱ کلید خورد تا جایی که واردات در سال ۹۳ به شکل بی رویهای انجام شد اما با اقداماتی که در وزارت جهاد کشاورزی صورت گرفت از سال ۹۹ تولید از واردات پیشی گرفت.
خودکفایی تولید پنبه در سال ۱۴۰۴
هزارجریبی افزود: در سال ۹۹ حدود ۸۰ هزارتن الیاف پنبه در داخل کشور تولید و ۷۰ هزارتن پنبه از محل واردات تامین شد که نشان میدهد تولید داخلی از وارداتی پیشی گرفته است که به نظر میرسد در سال ۱۴۰۴ در این صنعت به خودکفایی برسیم.
وی با بیان اینکه با توجه به تولید سال گذشته خود اتکایی کشور به تولید پنبه به ۶۸ درصد رسیده است، گفت: صنایع نساجی کشور نیز رشد کرده به طوری که تقاضا افزایش یافته است به طوری که نیاز کشور از ۱۲۰ هزارتن اکنون به ۱۵۰ هزارتن رشد یافته است.
این مقام مسئول اظهارداشت: بخشی از نیاز کشور از محل واردات تامین میشود اما معتقدیم که واردات پنبه و نخ باید براساس نیاز داخلی انجام شود و واردات بی رویه میتواند ضربه سنگینی برای صنعت نساجی کشور باشد که این امر نیازمند پروتکل و دستور العملی است که مشخص شود سالانه چه میزان نخ، از چه کشورهای با چه کیفیتی تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته با ایجاد ممنوعیتی در واردات نخ توانستیم از ضرر تولیدکنندگان پنبه و صنایع نساجی جلوگیری کنیم.