true
رئيس سازمان بسيج علمي كشور گفت: براي حمايت از ظرفيتهاي آماتور و افراد داراي ايده نيز مراكز رشد فناوري را در سراسر كشور راهاندازي كرده ايم.
محمود تولایی رئیس سازمان بسیج علمی، پروهشی و فناوری کشور در نشست خبری به منظور اعلام آغاز فعالیت نخستین نمایشگاه و فروشگاه دائمی محصولات مخترعین و مبتکرین برگزار شد، گفت: اگر امروز دشمن همه عرصه ها را برای ملت ما تنگ می کند و این همه فشار در منطقه شاهد هستیم، به دلیل همت جمعی استکبار برای گران تمام شدن دستیابی کشور ما به فناوری های نوین جهانی است.
رئيس سازمان بسيج علمي كشور گفت: نمايشگاه دائمي اختراعات و ابتكارات نيز ويتريني براي نمايش خلاقيتهاي مبتكران كشور است.
وي افزود: در اين نمايشگاه نزديك به 220 طرح كه به مرحله تجاريسازي رسيده، ثبت نام شده كه برخي از اين طرحها در اين فروشگاه عرضه گرديده است.
تولايي گفت: بخشي از اين محصولات آماده فروش است و بخشي نيز آماده مشاركت سرمايهگذاران هستند.
رئيس سازمان بسيج علمي كشور افزود: برخي ديگر از محصولات مخترعان نيز مراحل آزمايشگاهي را سپري كرده و در مرحله معرفي به سازمانهاي كاربر هستند.
وي گفت: شناسايي 7000 محقق، دريافت 4000 طرح و راهاندازي 15 پژوهشكده مجازي از ديگر اقدامات سازمان بسيج علمي است.
تولايي افزود: اين سازمان طرحهاي زير 50 ميليون تومان را حمايت ميكند، ولي بالاي اين مقدار را براي جذب سرمايهگذار پيگيري مينمايد.
رئيس سازمان بسيج علمي كشور گفت: نمايشگاه دائمي محصولات مبتكران براي حمايت از نخبگان طراحي شده؛ همچنين سازمان بسيج علمي براي توانمندسازي و ترويج فرهنگ و سواد پژوهشي مردم، طرح باشگاه خانواده خلاق را براي نونهالان در كنار مساجد در نظر دارد.
وي گفت: براي حمايت از ظرفيتهاي آماتور و افراد داراي ايده نيز مراكز رشد فناوري را در سراسر كشور راهاندازي كرده ايم.
تولايي در ادامه از استقبال مخترعان از طرحهاي سازمان بسيج علمي خبر داد و گفت: سالانه در كشور بين 7 تا 10 هزار اختراع ثبت ميشود و اين يعني مبتكران علاقهمند هستند كه اختراعهاي خود را ثبت كنند و مورد حمايت قرار بگيرند، ولي گسستگي بين عرصههاي توليد و نياز از اين موضوع جلوگيري ميكند و سازمانهايي نظير سازمان بسيج علمي ميتوانند نيازمنديهاي فناوري را با توليدات نوآوران در تعامل قرار دهند.
رئيس سازمان بسيج علمي كشور گفت: اگر بخش خصوصي كارآمد فعال شود و اقتصاد دانشبنيان نيز شكل بگيرد، فروش نفت كاهش مييابد و ارزش افزوده بيشتري به كشور ميرسد.
وي در ادامه گفت: اگر فرهنگسازي اتفاق نيفتد، با توجه به خامفروشي نفت، فرصتهاي كارآفريني و اشتغال را از دست ميدهيم كه نتيجه آن اين است كه جامعه علمي ما و جوانان بااستعدادمان نتوانند مديريت بهينه منابع ارزشمند كشور را داشته باشند.
تولايي گفت: جمعيت فراوان گروه دانشجويي و منابع انساني هوشمند برگ برنده جامعه علمي كشور است و يكي از عللي كه امروز جذب جوانان ما هدف كشورهاي ديگر است، اين است كه جوانان از دسترس چرخه فناوري دور بمانند و جبران رشد منفي كشورهاي پيشرفته نيز از اين طريق صورت گيرد.
رئيس سازمان بسيج علمي كشور در ادامه با اشاره به ضرورت برقراري اقتصاد مقاومتي در كشور گفت: امروز ضرورتهايي در سطح جهاني به عنوان كنترل كشورهاي در حال توسعه براي استكبار مورد توجه قرار گرفته و ما نيز بايد براي تحقق اقتصاد مقاومتي فعاليت كنيم.
وي گفت: در سال گذشته 6000 عنوان قلم كالاي وارداتي در كشور داشتيم كه اگر از چهار ميليون جمعيت دانشجو، سه ميليون را در نظر بگيريم، به ازاي هر قلم كالاي وارداتي، 500 دانشجو داريم كه ميتوانيم از همين طريق مشكل واردات را حل كنيم.
تولايي افزود: در جهان عمر فناوريهاي نوين به طور معمول سه تا پنج سال است، ولي در كشور ما گاهي فناوريها شش سال پشت مراحل ثبت اختراع ميمانند كه ايجاد فضاي عرضه محصولات مبتكران ميتواند اين مشكل را رفع كند.
رئيس سازمان بسيج علمي كشور گفت: سازمان بسيج علمي به ايجاد فضاي عرضه محصولات مبتكران، فضاي تعامل بين مبتكران هم رشته به منظور همافزايي و تقويت باور ملي و توانمندسازي جوانان نوآور و خلاق ميپردازد.
وي بيان داشت: حمايتهاي مالي و آزمايشگاهي از مبتكران نيز از جمله فعاليتهاي سازمان بسيج علمي براي حمايت از اختراعات است.
تولايي از افتتاح شعبههاي ديگر نمايشگاه و فروشگاه دائمي محصولات مبتكران خبر داد و گفت: در سال 91 افتتاح دو شعبه ديگر از فروشگاههاي دائمي محصولات مبتكران را در تهران يا استانهاي ديگر داريم و متناسب با استقبال از اين طرح، آمادگي گسترش آن را نيز داريم.
true
true
https://parsipress.ir/?p=1775
true
true