true
وحيد کاظم زاده همزمان با روز جهاني مبارزه با ايدز در نشست کارگروه حمايت ازحقوق بهداشتي و درماني شهروندان در شمالغرب کشور با بيان اينکه هم اينک ايدز مبدل به يکي از ويران کننده ترين بيماري ها براي بشريت شده است
وی افزود: ايدز در حال حاضر ششمين عامل مرگ و مير به شمار مي رود.
وي با بيان اينکه ناديده انگاشتن حقوق بشر سبب پراکندگي هرچه بيشتر اين بيماري و تشديد اثرات آن مي شود ادامه داد: گسترش و وجود ايدز در جامعه نيز به گونه اي نامحسوس روند پيشبرد اين حقوق را کند مي کند.
دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي با بيان اينکه مبتلايان به بيماري HIV، اغلب به دليل بدنامي ناشي از بيماري، از مراجعه به مراکز درماني يا اجتماعي مخصوص يا تماس با آنها خودداري مي ورزند افزود: اين افراد در حالي که بيشترين نياز را به اطلاعات، آموزش و مشاوره دارند، خود را از اين خدمات محروم مي کنند.
وي با بيان اينکه برچسب زدن به گروه هاي آسيب پذير، همچون معتادان تزريقي، موجب طرد شدن آنها از جامعه و تبديل شدن به گروه هايي زيرزميني مي شود ادامه داد: اين مساله امکان دسترسي اين افراد و اعمال روش هاي پيشگيري را محدود مي سازد و به همان نسبت، ميزان آسيب پذيري آنان را افزايش مي دهد. به علاوه عدم دسترسي اين افراد به آموزش و اطلاعات در مورد ايدز و خدمات درماني و مراقبتي بيش از پيش به شيوع بيماري کمک مي کند.
مهندس کاظم زاده ايجاد محيطي حمايت کننده براي مبتلايان، روا نداشتن تبعيض نسبت به آنان، فراهم کردن درمان و مراقبت لازم توام با احترام را از جمله اقداماتي دانست که مي تواند منجر به ترغيب ايشان براي دادن آزمايش و آگاه شدن از وضعيت بيماري خود شود افزود: بايد گفت ارتقاي سطح رعايت حقوق بشر بر پيشگيري از ابتلا به ايدز و جلوگيري از شيوع هرچه بيشتر آن تاثير فراواني خواهد داشت .
دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي با بيان اينکه تمامي دولت ها براساس اسنادي همچون اعلاميه جهاني حقوق بشر، ميثاق هاي بين المللي حقوق مدني و سياسي ،ميثاق بين المللي حقوق اقتصادي اجتماعي و فرهنگي ، کنوانسيون منع تبعيض عليه زنان و کنوانسيون حقوق کودک ملتزم هستند حقوق انساني بيماران مبتلا به ايدز را محترم وحمايت و رعايت کنند ادامه داد: بايد اذعان نمود از يک سو نقض فاحش حقوق بشر موجب تسهيل ابتلاي به ايدز مي شود و از سوي ديگر احترام به ديگر حقوق انساني مبتلايان به ايدز است که دولت هاي متعهد بايد براساس قوانين داخلي و بين المللي اين حقوق را تضمين کنند.
وي مشکلات اقتصادي ، چالش هاي اجتماعي و تفاوت هاي فرهنگي از دلايل شيوع ايدز در جامعه عنوان نموده و افزود: براساس آمارهاي ارائه شده از سوي نهادهاي بين المللي و بهداشت جهاني ، وضعيت فقر و نابرابري اقتصادي موجبات گسترش و اشاعه HIV ايدز را فراهم مي آورد و مناطق فقير جهان عمدتاً متحمل خسارات اين ايپيدمي مي شوند.
وي با بيان اينکه مخاصمات مسلحانه داخلي و بين المللي تجاوز به زنان و کودکان ، استفاده از زنان جوان از طريق استثمار جنسي از جمله مواردي است که موجب نقض حقوق بشر و رشد ايدز در جوامع مختلف مي شود ادامه داد: هم اکنون طبق اذعان مسئولين وزارت بهداشت شاهد افزايش 20 درصدي مبتلايان به HIV از طريق روابط جنسي در کشور هستيم لذا جهت جلوگيري از افزايش ايدز جنسي در کشور بايستي چاره انديشي شود.
مهندس کاظم زاده با بيان اينکه براساس گزارشات مراجع رسمي بيش از 24 هزار و 290 بيمار شناخته شده در کشور با بيماري HIVدست و پنجه نرم ميكنند افزود: بر پايه فرمولهاي سازمان بهداشت جهاني و با توجه به موارد شناسايي شده و رشد اين بيماري، ميتوان گفت بين ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار مورد ابتلا به ويروس ايدز در کشور ما رخ داده و اکنون بين ۸۰تا ۱۰۰ هزار فرد مبتلا به اين ويروس و ناقل آن، بدون اينکه حتي خودشان بدانند، به اين عفونت مبتلا هستند و ميتوانند عامل انتقال آن به ديگران نيز باشند.
وي تزريق با وسايل مشترک در بين مصرف کنندگان مواد، روابط جنسي پرخطر، دريافت خون و فرآوردههاي خوني و انتقال از مادر به کودک را از عوامل انتقال ويروس ايدز عنوان نموده و افزود: بايستي با آموزش همگاني مبتلايان ناشناخته ايدز را آگاه نماييم .
دبير منطقه 7 کميسيون حقوق بشراسلامي ، وزارت آموزش و پرورش را کمکارترين بخش در ارائه آموزشهاي پيشگيري از ايدز عنوان نموده و افزود: اين در شرايطي است که آموزش مهارتهاي زندگي بايد از سنين پايين آغاز شود، ولي آموزش و پرورش هيچ برنامهاي براي آموزش مهارت زندگي ندارد.
وي با اشاره به وجود تخميني چهار ميليون نفر معتاد و حدود ۴۰۰هزار نفر معتاد تزريقي در کشور گفت: اگر اين آمار دقيق باشد، اين ميزان احتمال خطر شيوع بيشتر ويروس ايدز در جامعه ايران را نشان ميدهد.
مهندس کاظم زاده با اشاره به اينکه آذربايجان شرقي رکورددار ايدز در ميان استانهاي شمالغرب کشور مي باشد افزود: پس از آذربايجان شرقي ، استانهاي آذربايجان غربي ، زنجان و اردبيل در رده هاي ديگر قرار گرفته اند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=3837
true
true