×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

معتمدی: شهربازی از مراکز پرطرفدار کودکان، نوجوانان و جوانان است، بویژه در روزهای تعطیل که می خواهند ساعاتی را در این مکانها به شادی سپری کنند.

در واقع شهربازی ها مکانهای مفرح و شادی است که در تخلیه هیجانهای کودکان و نوجوانان که سرشار از انرژی هستند، مؤثر است. از این رو این مراکز همواره به عنوان یکی از مکانهای شلوغ و پرطرفدار مطرح بوده و هست. با این حال هر از گاهی اتفاقات ناگواری به دلیل استاندارد نبودن وسایل و تجهیزات بازی و رعایت نکردن مسایل و نکات ایمنی رخ می دهد که تبعات و آثار سویی بر ذهن کودکان و والدین آنان بر جا می گذارد. مدیر حوادث و فوریتهای پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به مأموریتهای اورژانس در حوزه حوادث رخ داده در شهربازی ها گفت: در سال گذشته 37 مورد آمبولانس برای حالت اورژانسی و فوریتی به شهربازی های مشهد اعزام شده که از این تعداد 20 مصدوم به بیمارستان منتقل شدند. رضا وفایی نژاد در گفتگو با خبرنگار ما افزود: 13 مصدوم نیز درمان سرپایی شدند و چهار مأموریت نیز لغو گردید.وی در این باره که عمده مأموریتهای انجام شده مربوط به چه حوادثی بوده است، اضافه کرد: بیشترین درخواست مربوط به انواع تروما شامل ترومای اندام، سر، شکستگی، در رفتگی، زمین خوردگی، تشنج و خونریزی بوده است. وی با اشاره به اینکه در مجموع 02/1 درصد مأموریتهای اورژانس مشهد به دلیل حوادث مربوط به شهربازی های این کلانشهر است، اضافه کرد: با این حال مأموریتهای انجام شده، در این حوزه در سال 90 37 درصد نسبت به سال 89 کاهش داشته است. وی درباره مأموریتهای اورژانسی انجام شده در حوزه استخرها نیز گفت: در سال گذشته 326 مورد درخواست آمبولانس از اورژانس 115 مربوط به استخرها بوده است که از این تعداد 228 مورد اعزام، 82 مورد درمان سرپایی و 15 مأموریت نیز لغو شده است. به گفت وی، از مجموع این مأموریتها بیشترین موارد اورژانسی مربوط به ترومای سر، شکستگی، در رفتگی، موارد تنفسی، ترومای اندام و زمین خوردگی بوده است.
وی یادآور شد: 70 درصد این مصدومان آقایان و بیشتر در گروه سنی 20 تا 40 سال بوده اند. وفایی نژاد اضافه کرد: بدیهی است این احتمال وجود دارد تعدادی از حوادث و سوانح در شهربازی ها و استخرها رخ داده باشد، اما از اورژانس کمک نخواسته اند. همچنین در مواردی هم درخواست امدادرسانی انجام شده، اما بعداً از سوی متقاضی اعزام آمبولانس لغو شده است.

گیر کردن اندام در تجهیزات شهربازی ها
مدیر روابط عمومی سازمان آتش نشانی مشهد نیز گفت: در سال گذشته 3 حادثه در شهربازیهای مشهد اتفاق افتاد که به آتش نشانی گزارش داده شد.
حسین خاکپور در گفتگو با خبرنگار ما افزود: در این سه مأموریت انجام شده عمده حوادث مربوط به گیر کردن اندامهای افراد در تجهیزات و وسایل بازی بوده است که توسط آتش نشانی، امدادرسانی شده است.
وی با بیان اینکه این حوادث به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی و استاندارد نبودن در تجهیزات شهربازی های مشهد بوده است، افزود: البته استانداردها تا حدی رعایت می شود.وی درباره وسایل بازی نصب شده در پارک محله ها نیز یادآور شد: این تجهیزات نیز استانداردهای خاص خود را داراست، اما در مجموع باید گفت درست استفاده نکردن از وسایل و تجهیزات بازی می تواند خطر آفرین باشد.
خاکپور اضافه کرد: آتش نشانی مواردی که دارای نقص فنی و ایمنی است، به متولیان نسبت به رفع آن تذکر می دهد و همین مسأله تا حدودی در کاهش حوادث مؤثر است.

استانداردهای اجباری
کارشناس اداره کل استاندارد خراسان رضوی نیز با بیان اینکه تمامی تجهیزات شهربازی، زمین بازی و پارکهای آبی سرپوشیده مشمول استاندارد اجباری است، گفت: برای هر کدام از این موارد حتی سازه ها، طراحی ساخت و بهره برداری، استاندارد اجباری وجود دارد.
احمد ملک زاده آراسته با اشاره به اینکه در حوزه شهربازی ها استانداردهای ملی شامل مرحله طراحی و ساخت وسایل تفریحی، بهره برداری و تعمیرات و بازرسی در حین بهره برداری تعریف شده است، گفت: این استانداردها باید توسط یک شرکت بازرسی شود و مورد تأیید سازمان ملی استاندارد ایران می باشد. وی در گفتگو با خبرنگار ما با بیان اینکه گواهینامه ایمنی توسط شرکت بازرسی صادر می شود، افزود: همزمان باید مسؤول کنترل کیفیت براساس یک نظام بازرسی مدون به طور روزانه دستگاه های شهری بازی را کنترل کند.
وی اضافه کرد: ضمن اینکه گواهی یکساله ایمنی برای شهربازی ها صادر می شود، این مراکز گواهی بازرسی روزانه، هفتگی و ماهیانه را نیز باید داشته باشد.

اخطار پلمب
وی در پاسخ به این پرسش که آیا شهربازی های استان استانداردهای اجباری را دارند؟ گفت: طی یکسال و نیم گذشته تمام شهربازی های خراسان رضوی مورد بازدید قرار گرفته و ضوابط لازم اعلام شده، اما بسیاری از تجهیزات شهربازی های استان به دلیل رعایت نکردن ضوابط لازم اخطار پلمب دریافت کرده و تعدادی نیز پلمب شدند.
ملک زاده با بیان اینکه این تجهیزات گواهی استاندارد نداشتند، افزود: به همین دلیل اجازه بهره برداری در شهربازی ها را ندارند.
وی با اشاره به اینکه اسامی تمامی تجهیزات شهربازیهای خراسان رضوی فهرست بندی و به سازمان ملی استاندارد ایران ارسال شده است، یادآور شد: از اطلاعات به دست آمده مشخص شد، بیشتر واحدهای شهربازی استان مدارکشان ناقص بوده و حتی برخی مجوز بهره برداری ندارند.

23 شهربازی گواهینامه استاندارد ندارد!
این کارشناس مسؤول با اشاره به 26 شهربازی مستقر در استان اظهار داشت: در مجموع می توان گفت، هیچ یک از تجهیزات شهربازی ها گواهی استاندارد اجباری ندارند و تنها سه مورد شامل دو شهربازی سرپوشیده و روباز و یک پارک آبی در مشهد در شرف دریافت این گواهینامه از سازمان ملی استاندارد ایران می باشند و بقیه گواهینامه ایمنی و استاندارد ندارند.
وی در این باره که چرا نسبت به الزام شهربازی ها به داشتن گواهینامه استاندارد دیر اقدام شده است، تصریح کرد: سازنده تجهیزات شهربازیها باید خود از استانداردهای اجباری تعیین شده برای این وسایل اطلاع داشته باشد تا بتواند برمبنای آن نسبت به ساخت تجهیزات و وسایل بازی اقدام کند. در کنار آن همچنین باید با شرکت بازرسی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد ایران نیز در تعامل باشد.

استانداردهایی که تازه ابلاغ شده!
وی خاطر نشان کرد: با این حال باید گفت، از ابلاغ استانداردهای اجباری تجهیزات و وسایل بازی شهربازی ها مدت زمان زیادی نمی گذرد.
ملک زاده با اشاره به اینکه استاندارد اجباری شهربازی ها از سوی سازمان ملی استاندارد ایران در اوایل سال 89 به خراسان رضوی ابلاغ شد، گفت: این استانداردها تا 15 فرودین سال 90 به تمامی واحدهای شهربازی استان، شهرداری و شوراهای اسلامی شهرستان استان و نیز شهربازی های مستقل اعلام شد.
کارشناس اداره کل استاندارد خراسان رضوی درباره وسایل بازی مستقر در پارک محله ها نیز خاطر نشان کرد: وسایل و زمین بازی پارک محله ها نیز دارای استانداردهای خاصی است که رعایت و ضوابط آن به تمام شهرداری های استان اعلام شده است.

قول معاون خدمات شهری شهرداری
ملک زاده با بیان اینکه تاکنون تنها شهرداری مناطق 3، 4، 5 و 11 مشهد فرم تجهیزات و وسایل نصب شده در پارک محله ها را به استاندارد اعلام کرده اند، گفت: طبق قول معاون خدمات شهری شهرداری مشهد، با هدف ایمن سازی زمین بازی قراردادی با یک شرکت بازرسی مورد تأیید سازمان ملی استاندارد ایران در سال 90 منعقد شده است.
وی با اشاره به اینکه این قرارداد برای 600 دستگاه وسایل بازی مستقر در پارک محله های مشهد بسته شده است، افزود: برخی از تجهیزات و وسایل بازی در داخل ایران ساخته می شود که واحدهای تولید کننده آن علامت استاندارد را دارا هستند که البته شهرداری ها موظف به خرید وسایل و تجهیزات بازی از این مراکز می باشند.ملک زاده با اشاره به تجهیزات بازی پلاستیکی که وارداتی هستند، گفت: این وسایل نیز باید تأییدیه استاندارد را داشته باشند.

3 هزار شهربازی و تنها دو شرکت بازرسی!
وی در این باره که چرا استاندارد سازی شهربازی های استان به کندی انجام می شود، در حالی که بعضاً اتفاقات ناگواری به دلیل رعایت نکردن نکات ایمنی و استاندارد در آن برای استفاده کنندگان رخ می دهد، گفت: در ایران تنها دو شرکت بازرسی و صدور گواهینامه استاندارد تحت پوشش سازمان ملی استاندارد ایران وجود دارد که با توجه به وجود 3 هزار شهربازی در ایران رسیدگی به همه این تجهیزات و بازرسی، کاری زمان بر می باشد.
این مقام مسؤول در اداره کل استاندارد خراسان رضوی درخصوص موارد پلمب شده در استان تصریح کرد: سال گذشته ده ها مورد تجهیزات و وسایل بازی در شهربازی های استان پلمب شده است.
وی اضافه کرد: بسیاری از تجهیزات شهربازی های خراسان رضوی قدیمی هستند و مربوط به چندین دهه قبل می باشند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false