true
![](https://parsipress.ir/wp-content/themes/RabinStudio/images/none.png)
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از تغییر آییننامه و ضوابط صنعت چاپ خبر داد و گفت: رشد صنعت چاپ تنها با متولیگری وزارت ارشاد امکانپذیر نخواهد بود .
گردهمایی دو روزه کارشناسان چاپ استانهای سراسر کشور با حضور احمد علمشاهی مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و 60 کارشناس از سراسر کشور با هدف بحث و بررسی مسائل استانها در حوزه چاپ، هماندیشی در زمینه رفع مشکلات صنعت چاپ و آشنایی با تغییرات قوانین و مقررات این حوزه 9 اسفند در سرای اهل قلم تهران برگزار شد .
در این مراسم احمد علمشاهی، مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، بیان داشت: این دفتر متولی امر سیاستگذاری و برنامهریزی ستاد در مجموعه وزارتخانه ارشاد است و طبیعتاً باید امور اجرایی به اصناف و استانها برسد .
وی اضافه کرد: حوزه گمرکات را از آغاز راه به استانها خواهیم سپرد تا پس از بررسیهای لازم آن را به دفتر امور چاپ این وزارتخانه نیز ارائه دهند .
علمشاهی ادامه داد: در بخش آموزش و جشنواره استانی نگاهمان این است که بتوانیم تصمیمات را به استانها واگذار کرده و در نهایت حمایتهایی از سوی دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صورت گیرد .
وی افزود: بحث ایجاد تعامل میان دستگاهها برای کارهای مؤثر در صنعت چاپ و معرفی و تسهیلات برای حمایتهای لازم یکی از اهداف این دفتر در آینده به شمار میرود .
مدیرکل دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در این راستا باعث خرسندی است که اعلام کنم مقدمات تفاهمنامهای در حوزه صنعت چاپ آماده شده است که پس از انعقاد این تفاهمنامه میان وزیر معدن و وزیر ارشاد مفاد آن اعلام رسمی میشود .
وی اضافه کرد: در این تفاهمنامه پروانههای صنعتی دستگاههای مجموعه چاپ و معافیتهای گمرکی دستگاهها مورد بحث قرار گرفته است که مفاد کلی آن پس از انعقاد تفاهمنامه اعلام میشود .
علمشاهی معتقد است، صنعت چاپ در کشور مجموعهای است که نمیتواند بدون متولیگری همه دستگاهها رشد کند به گونهای که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به تنهایی نمیتواند متولی این سیستم باشد و به طور قطع باید از همه دستگاهها استفاده کرد به همین منظور برای تحقق این امر پیگیر ارتباط با همه دستگاههای مرتبط با این صنعت نظیر وزارت صنعت، معدن، تجارت هستیم .
وی بیان کرد: بخش عمده نشر کشور در شهر تهران اتفاق میافتد یعنی ما شاهد آن هستیم که 60 درصد از ناشران کشور در تهران و بقیه در شهرستانهای کشور مستقر هستند که به نظرم اگر کشور میخواهد به توسعه متقارن برسد لازمه آن این است که استانها نیز در این حوزه رشد بالایی داشته باشند .
علمشاهی تصریح کرد: بحث تعامل میان نهادهای صنفی، صنوف و اتحادیهها که بخشهای غیردولتی این صنعت را تشکیل میدهند و صنایع وابسته آن، از مهمترین رکن تصمیمات دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی خواهد بود .
وی اضافه کرد: اتحاد جدی و راسخ دفتر امور چاپ وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی آن است که بتوانیم ترکیب شورای سیاستگذاری صنعت چاپ را به سمتی حرکت دهیم تا همه ذینفعان و اثرگذاران در این شورا حضور داشته باشند تا در این راستا شاهد حضور پررنگ نهادهای صنفی در این حوزه باشیم .
مدیرکل وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: باید صنعت چاپ کشورمان بتواند خود را بهروز کند و با دنیا و نیاز امروز جامعه منطبق شوند .
وی درباره برخورداری از سند برنامهریزی راهبردی، گفت: برنامهریزی راهبردی یکی از مهمترین بحثهایی است که امروزه در دنیا روی آن تأکید میشود و تصمیمگیری آن بر مبنای یک چشمانداز ترسیم شده است، به طور قطع صنعت چاپ کشورمان باید از یک برنامه راهبردی برخوردار باشد .
علمشاهی درباره قوانین، مقررات و فرآیندهای صنعت چاپ، بیان کرد: بخش عمده قوانین کشور به دهه 70 مربوط میشود که در این راستا نیز آییننامه صنعت چاپ به دهه 70 مربوط میشود که به طور قطع باید آییننامه و ضوابط این صنعت نیز تغییر کند و با هماهنگی اهالی صنعت چاپ تلاش خواهیم کرد که این ضوابط را به روز کنیم و به نوعی نقطه اتکای این دفتر در صنعت چاپ، بهروزرسانی، کارآمدی و شفافسازی است یعنی باید در فرآیند تدوین آییننامه این سه اصل کلیدی باید اتفاق بیافتد .
وی در خصوص مدیریت دانش، عنوان کرد: امروز در حوزه صنعت چاپ در کشور کارهای بسیار خوبی انجام شده است و دفتر امور چاپ وزارت ارشاد نیز کارهای بسیار خوبی را در این حوزه انجام داده است که باید مستند شود و در این مبنا باید بخش عمدهای از اسناد و کارهایی که در حوزه صنعت چاپ صورت گرفته است به صورت یک مجموعه ارزشمند، جمعآوری و آماده شود .
وی درباره نمایشگاهها و جشنوارههای صنعت چاپ، تصریح کرد: نگاهمان این است که بتوانیم بخشی از برنامهها را به سمت استانهای کشور سامان دهیم و با هماهنگی سرپرست معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد بودجهای را پیشبینی کردیم تا در این راستا بتوانیم برنامههای ارائه شده از سوی استانها را تا فروردین و اردیبهشت سال جاری تأمین اعتبار کنیم .
علمشاهی
عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم آموزش بر مبنای نیازهای استانی را اجرایی کنیم؛ ما به عنوان خادم و همراه چاپ و نشر کشور باید بتوانیم آن آموزشی که نیاز همه آنها در هر منطقه است را منتقل کنیم .
عنوان کرد: امیدواریم بتوانیم آموزش بر مبنای نیازهای استانی را اجرایی کنیم؛ ما به عنوان خادم و همراه چاپ و نشر کشور باید بتوانیم آن آموزشی که نیاز همه آنها در هر منطقه است را منتقل کنیم .
true
true
https://parsipress.ir/?p=5117
true
true