×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

تشکیل هلدینگ معدنی برای سرمایه‌گذاری در افغانستان، ایران در مقایسه با دیگر کشورها، دیرتر به بخش معادن افغانستان ورود کرده اما با تشکیل هلدینگ معدنی می‌تواند حضور قدرتمندی در این حوزه داشته باشد.

به گزارش پایگاه خبری پارسی پرس به نقل از صنعت‌صنف، عباس پاکدل، فعال معدنی در افغانستان با بیان این مطلب در گفت‌و‌گو با صنعت‌صنف به تشریح وضعیت معادن در کشور افغانستان و فرصت‌های پیش‌روی ایران پرداخت.

پاکدل نخستین فردی است که از سال‌ها پیش برای انجام فعالیت‌های معدنی به افغانستان رفت‌وآمد دارد و به خوبی بخش معادن این کشور را می‌شناسد و حتی در مناقصه معدنی این کشور هم برنده شده اما به دلایلی تاکنون مجوز فعالیت آن اجرایی نشده است.

شاید کمتر کسی را بتوان به مانند او پیدا کرد که به خوبی از جزییات امور معدنی افغانستان آگاهی داشته باشد که البته این آگاهی و اطلاعات می‌تواند هم به دیگر سرمایه‌گذاران ایرانی علاقمند به سرمایه‌گذاری در افغانستان و هم به معاونت بین‌الملل و همکاری‌های اقتصادی معاون اول رئیس جمهور و نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان کمک کند تا بهتر بتوانند برای بخش معدنی این کشور برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری کنند.

افغانستان ثروتمندترین کشور جهان
افغانستان ثروتمندترین کشور جهان

پاکدل در پاسخ به این پرسش که رویکرد طالبان در حوزه معدن چگونه است؟ اظهار داشت: هنوز هیچ شرکتی کار در معادن سنگ آهن افغانستان را شروع نکرده است. به‌تازگی دولت افغانستان پی‌جویی‌های آهنی را باتوجه به سوابق قبلی و براساس اطلاعاتی که آمریکا و ژاپن با ژئوفیزیک هوایی از تمام معادن این کشور تهیه و آرشیو آن را در اختیار امارت اسلامی افغانستان قرار داده‌اند، آغاز کرده ‌است.

طالبان امنیت سرمایه‌گذاران را تأمین می‌کنند

به‌گفته وی، وزارت معادن و پترولیم افغانستان پس از مطالعه معادن فلزی و غیرفلزی در تلاش است تا معادن کوچک را به داوطلبی(مزایده) بگذارد به این صورت که هر محدوده معدنی را بسته به مساحت آن به بلوک‌های مختلف تبدیل می‌کند و هر بلوک را به داوطلبی می‌گذارد.

این فعال معدنی در افغانستان با اشاره به اینکه طالبان معادن زغال سنگ را هم به مزایده گذاشته‌اند، گفت: خریداران زغال سنگ حرارتی کاک شو که عمده آنها پاکستانی هستند روزانه ۷۰۰ کامیون زغال سنگ از این کشور خرید می‌کنند با این روش که بار زغال سنگ روی باسکول می‌رود و خریدار، رویالتی مصوب (عواید حاصله دولت از معادن) را بسته به نوع ماده معدنی به‌ازای هر تن، پرداخت و بار را صادر می‌کند.

طالبان امنیت سرمایه‌گذاران را تأمین می‌کنند
طالبان امنیت سرمایه‌گذاران را تأمین می‌کنند

پاکدل ادامه داد: اگرچه درباره سنگ آهن هنوز هیچ محدوده معدنی برای اجرا اعلام نشده ولی به‌تازگی طالبان توانسته امنیت سرمایه‌گذاران را صد درصد تأمین کند که باتوجه به شرایط کنونی به آینده افغانستان خوش‌بین هستم.

وی تصریح کرد: در سفرهای متعددی که از زمان حکومت طالبان بر افغانستان به این کشور داشته‌ام، امنیت و آرامش ایجاد شده در آن را دیده‌ام و مطمئن هستم در صورت تداوم این رویه، مردم افغانستان به کشورشان بازمی‌گردند چراکه اگر امنیت باشد می‌توانند کار کنند و اشتغالزایی داشته باشند.
او بر این باور است که طالبان براساس صداقت و درستی  بدون هرگونه فساد کار می‌کنند و می‌خواهند افغانستان را آباد کنند.

تشکیل هلدینگ معدنی ایران

این فعال معدنی افغانستان در پاسخ به این پرسش که عملکرد ایران در این زمینه چگونه بوده است؟ خاطرنشان کرد: حسن کاظمی قمی، نماینده ویژه رئیس جمهور در امور افغانستان عملکرد خوبی داشته و به‌تازگی نیز هلدینگی را برای فعالیت در معادن افغانستان تشکیل داده که قرار است در بخش معادن این کشور سرمایه‌گذاری و کار کرده و از سرمایه‌گذاران ایرانی حمایت کند.

وی یادآور شد که پتانسیل معدنی افغانستان، عالی و طبق آمار و گزارش‌های مراجع بین‌المللی، ارزشی برابر نفت عربستان سعودی دارد اما امارت اسلامی افغانستان زیرساخت‌های لازم را ندارد بنابراین می‌تواند با فعال‌سازی معادن به توسعه زیرساخت‌ها به رونق معادن کمک کند و ایران می‌تواند از این فرصت برای مشارکت بهترین استفاده را بکند.

پاکدل خاطرنشان کرد با مدیریت کاظمی قمی، اتفاقات خوبی در حال انجام است که امیدوارم به نتیجه برسد. 

اتصالی ریلی افغانستان از ترکمنستان تا چابهار

اتصالی ریلی افغانستان از ترکمنستان تا چابهار
اتصالی ریلی افغانستان از ترکمنستان تا چابهار

پاکدل تأکید کرد که مهمترین زیرساخت مورد نیاز افغانستان احداث راه‌آهن، جاده‌های ترانزیتی و تأمین برق و سوخت است که شاهرگ اقتصادی آینده این کشور خواهد بود. بنابراین اگر ایران بتواند در این بخش کار کند، فرصت بی‌نظیر اقتصادی به دست آورده است.

وی در تشریح این موضوع گفت: ایران توانسته با احداث خط آهن خواف – هرات از ایستگاه سنگان تا شمتیق و سپس تا ایستگاه روزنک تا ۶۰ کیلومتری هرات راه‌آهن به داخل خاک افغانستان ببرد. در حال حاضر از این نقطه تا هرات ۶۰ کیلومتر و از هرات تا ترقندی ۱۲۰ کیلومتر فاصله است که درمجموع ۱۸۰ کیلومتر می‌شود. احداث این خط ریلی می‌تواند راه‌آهن ایران را از طریق افغانستان به ترکمنستان و آسیای میانه وصل کند و از آن طرف هم کریدور شمال- جنوب افغانستان را فعال کرده و این کشور به دریای عمان، چابهار، خلیج فارس و بندرعباس وصل شود.

او با یادآوری اینکه هندی‌ها، چینی‌ها و پاکستانی‌ها زودتر از ایران کار را در افغانستان و معادن آن شروع کرده‌اند، اضافه کرد: به صراحت می‌گویم معادن افغانستان دو برابر معادن ایران ذخیره معدنی دارد و نباید این فرصت را از دست بدهیم.

پاکدل با تصریح اینکه افغانستان نیاز مبرمی به تأمین گاز و برق دارد و در حال حاضر ایران، ازبکستان و ترکمنستان برق این کشور را تأمین می‌کنند، گفت: زیرساخت‌ها در این کشور ضعیف و ناچیز است و سرمایه‌گذاری در بخش معادن این کشور هم به توسعه زیرساخت‌های آن کمک می‌کند و هم زمینه‌ای برای صدور خدمات فنی مهندسی شرکت‌های ایرانی فراهم می‌سازد.

 سرمایه‌گذاران ایرانی فرصت را از دست ندهند

این فعال معدنی در افغانستان با تأکید بر اینکه نخستین کسی بودم که در بخش معادن افغانستان وارد و حتی برنده مناقصه معدنی هم شدم، بیان داشت: در سال ۱۳۹۳ پس از چندین سال مطالعه و پیگیری در بخش معادن افغانستان توانستم با سرمایه شخصی خود در مناقصه معدنی این کشور شرکت کرده و برنده شوم ولی نتوانستم مجوز فعالیت آن را از دولت قبلی بگیرم.

پاکدل در ادامه توضیح داد: به‌دلیل کارشکنی‌های داخلی و سنگ‌اندازی‌های معاون وقت امور معدن و صنایع معدنی وزارت صمت کار زمان‌بر شد و در ادامه هم دولت افغانستان تغییر کرد و درنهایت نتوانستم کار معدنی را شروع کنم اما اکنون چشم‌انداز خوبی برای سرمایه‌گذاری در این کشور می‌بینم.

وی با اشاره به تغییر دولت افغانستان از سرمایه‌گذاران ایرانی خواست تا برای حضور در بخش معادن این کشور اقدام کنند و فرصت را از دست ندهند و از دولت و دستگاه‌های دولتی متولی بخش معدن هم خواست تا با حمایت از این بخش، زمینه‌ای را فراهم کنند تا ایران نیز همتراز با دیگر کشورها در معادن افغانستان سرمایه‌گذاری کرده و مشغول به بهره‌برداری شوند.

 سرمایه‌گذاران ایرانی فرصت را از دست ندهند
 سرمایه‌گذاران ایرانی فرصت را از دست ندهند

true
true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false