true
تشکیل اتاق فکر برای استفاده حداکثری از ظرفیتهای دریا؛ به منظور استفاده حداکثری از ظرفیتهای بخش دریا، اندیشگاهی تشکیل شده است تا ضمن نهادینه کردن فرهنگ دریامحور، نگاههای توسعهای از دریا به سمت ساحل مورد توجه قرارگیرد.
به گزارش پارسی پرس به نقل از بندر و دریا، امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در نشست خبری صبح روز شنبه (۳ آذر) که به مناسبت هفتم آذرماه روز نیروی دریایی برگزار شد، گفت: نیروی دریایی تنها پس از ۶۷ روز پس از جنگ تحمیلی توانست شاهرگ دفاعی دشمن را در زمان دفاع مقدس قطع کند تا جایی که مدیریت جنگ را بر عهده گرفتیم. امروز نیز فرزندان مردم در نیروی دریایی ارتش توانسته اند در حوزه مقابله با تحریم و در مسیر پیشرفت ایران گام بردارند. ایران قوی با کمک جوانان نخبه محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه سیاستهای ابلاغی دریامحور را به عنوان اقتصاد جدید با اجرای صحیح انجام می دهیم و آمادگی هر گونه مشارکت در این رابطه را داریم، اظهارکرد: ایران عزیز ما به عنوان یک کشور پیشرفته در عرصه دریایی قدرت بازدارندگی خوبی دارد و امروز که جهان با چالشهای زیادی در دریا مانند قاچاق روبرو است ما حراست از آبهای منطقه ای را در زمان صلح و جنگ برعهده داریم.
امیر ایرانی با بیان اینکه ایران اسلامی انزوا گریز و تهدید ناپذیر است، گفت: امروز قدرت نیروی دریایی جمهوری اسلامی در سطح دنیا جایگاه ویژه ای دارد ودر همین راستا ساخت شناورها و پایگاههای شناوری در اقیانوسها را در دستور کار داریم.
همچنین برای توسعه نهادینه کردن فرهنگ دریا محور را با تفاهم نامههای مختلف در دست اجرا داریم و با توجه به اهمیت اقتصاد دریا، این موضوع در پنج محور قابل استفاده است.
به طوری که با ایجاد اندیشگاهی از همه ظرفیتهای کشور استفاده خواهد شد تا بتوانیم از این طریق برای توسعه اقتصاد دریا محور نگاهها از سمت دریا به ساحل باشد چرا که دریا گنجی است که از همه حوزهای آن باید به نحو شایسته استفاده کرد.
وی افزود: توجه به توسعه اقتصاد دریا محور تا جایی است که هم اکنون دولت به صورت هفتگی جلساتی را با هدف پیگری امور برگزار میکند تا نیازهای زیرساختی توسعه سواحل مکران در بخشهای مختلف تسهیل و تامین شود. از طرفی ابلاغ سیاستهای کلی دریا محور با همراهی قوای سه گانه فصل جدیدی را از رویکرد بحر و بر برای پیشرفت کلی صورت خواهد گرفت، امید است مجلس و دولت ظرفیتهای بالقوه این بخش را برای توسعه هر چه بیشتر مورد توجه قرار دهند.
وی اضافه کرد: برنامه ۳۰ قسمتی با همکاری صدا و سیما و با هدف شناخت اقتصاد دریا محور تهیه شده است و برای دهه فجر نیز مستندهای پویا نمایی در نظر گرفته ایم که اینها نیز پخش خواهد شد.
امیر ایرانی در بخش دیگری از سخنان خود افزود: در حوزه موشکی از تنوع خوبی برخورداریم و برد بیش از ۱۰۰۰ کیلومتر را در اختیار داریم. در حوزه جنگ الکترونیک هم به توانایی خوبی رسیده ایم که به آن افتخار میکنیم.
شهرام ایرانی تصریح کرد: رصد ناوگروههای غیر بومی طی سالهای متمادی نشان میدهد که آنها در منطقه به دنبال برهم زدن توازن قوا هستند؛ زیرا با اعمال حاکمیت دریایی ایران عزیز، منافع آنها به چالش کشیده شده است. بدون شک نظم جهانی لیبرال محور در حال حاضر جای خود را به نظم چند قطبی داده است. از پیامدهای این نظم جدید شکل گیری ائتلافها و نمایش قدرت توسط قدرتهای نوظهور است.
وی گفت: جمهوری اسلامی ایران برای قرار گرفتن در تراز یک کشور تمدن ساز دریایی اسلامی با تقویت مؤلفههای قدرت دریایی خود با رویکرد صلح طلبانه مؤلفههای نظام بین الملل را با قدرت دنبال میکند. یکی از عرصههای غیر قابل اغماض با توجه به موقعیت جغرافیای سیاسی کشورمان در منطقه غرب آسیا، میزان بازدارندگی جمهوری اسلامی ایران در عرصه دریایی است. قدرتی که تنها به توانمندی عملیاتی دریایی در جنگ خلاصه نمیشود بلکه کنترل تجارت بین الملل، توانایی بهره برداری و کنترل منابع اقیانوسی، بهره گیری از قدرت اقتصادی دریایی به عنوان ابزار دیپلماسی و نفوذ سیاسی را شامل میشود.
فرمانده نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با شعار صلح، دوستی و حمایت از مقاومت و با قدرت، مقابل تجاوزگری دشمنان ایستاده است و نیروی دریایی ارتش در این حوزه نقش آفرینی لازم را انجام می دهد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=114160
true
true