true
اقامتگاه بومگردی بابا طاهر در نزدیکی یارما تپهی ماکو، استان آذربایجان غربی و در روستای درویش کندی واقع شده است. این روستا که در مرز ترکیه و ایرانی قرار گرفته، از موقعیت نظامی ویژه و اقلیم سرد و کوهستانی برخوردار است.
به گزارش پارسی پرس، اقامتگاه بومگردی با ۵ فضای اقامتی شامل ۲ اتاق ۶ نفره، ۲ اتاق ۵ نفره و ۱ اتاق ۴ نفره، ظرفیت پذیرش ۲۵ مسافر را دارد. تمامی اتاقها فاقد تخت و دارای سرویس کف خواب، توالت ایرانی، فرنگی، حمام اختصاصی و سیستم گرمایشی (بخاری هیزمی) است.
راهنمای محلی و پرسنل مسلط به زبان انگلیسی از دیگر امکانات اقامتگاه باباطاهر است. همچنین برای خودروهای گردشگران، پارکینگ غیر مسقف پیشبینی شده است. این مجموعه علاوه بر فضای اقامتی، دارای گلخانه، محوطه پرورش بوقلمون، شتر مرغ ، زنبور، پیست اسب سواری و شتر سواری است.
همچنین نانوایی سنتی، کافه سنتی و سیاه چادر عشایر موجود در محوطه همه روزه آمادهی پذیرایی از مسافران گرامی هستند. با مدیریت اقامتگاه بوم گردی باباطاهر که یکی از بوم گردیهای معروف اطراف ماکو است گفتگویی داشته ایم تا درباره این اقامتگاه از زبان خودش بشنویم:
***
خودتان را معرفی کنید و بفرمایید اقامتگاه بوم گردی باباطاهر از چه تاریخی آغاز به کار کرد و در حال حاضر چه فعالیتی دارد؟
بنده طاهر طاهرین هستم، مدیر اقامتگاه بومگردی باباطاهر و در حال حاضر در خدمت مسافران محترم هستم. این اقامتگاه بوم گردی سال ۱۳۹۷ شروع به کار کرد . شکر خدا تا به امروز، اول امیدمان به زندگی و کارمان و دوم امیدمان به قدم مسافران است.
شعارما هم این است که «یک گردشگر، ۱۰۰ گردشگر است». انشالله بتوانیم در اقامتگاه بومگردی خدمتی به هموطنان خود کنیم و در شهرستان ماکو کاری کنیم که نامی نیک در شهر و وطن مان از ما به جا بماند.
سالیانه چه تعداد گردشگر از اینجا بازدید میکنند؟
امسال تورهایی از تهران و شهرستانهای دیگر داشتیم. تورهایی که از شهرستان به اینجا میآیند حداقل ۱۵ تا ۲۵ نفره هستند. اکثر گردشگران برای بازدید از جاذبههای تاریخی و بازدید از بازار بزرگ مرزی ماکو به اینجا میآیند.
کدام غذاهای محلی در این بومگردی برای گردشگران طبخ میشود و مورد علاقه گردشگران است؟
غذای محلی معروفی که در ماکو داریم «ساج قاورماسی» یا سلطان کالری یا «قلیه گوشت» است و یکی از غذاهایی است که در فهرست غذاهای اقامتگاه باباطاهر قرار دارد . این غذا با گوشت گوسفند طبخ میشود و حداقل پخت آن ۵/۲ ساعت طول میکشد تا کاملا پخته شود و گوشت مزهی خوبی بگیرد.
هیچ ادویه ای به این غذا نمی زنیم و بعد از پخت با ماست و سیر صرف میشود. این غذا با استقبال خوب گردشگران مواجه شده و خیلی طرفدار دارد. کوفته، غذای محلی دیگر ما است همچنین رشته پلو که به شیوه محلی خودمان طبخ میکنیم.
اقامتگاه باباطاهر چند اتاق دارد ؟
در حال حاضر این اقامتگاه دارای ۷ اتاق برای پذیرش گردشگران عزیز است و ۶ اتاق هم در حال ساخت داریم که تا یک ماه دیگر تجهیزات داخلی آنها کامل میشود.
استقبال گردشگران خارجی از اقامتگاه بوم گردی باباطاهر چگونه است؟
فضاهای بوم گردی برای گردشگرهای خارجی خیلی جذاب است. بسیاری از آنها با آمدن به اینجا شوکه و بسیار خوشحال میشوند بخصوص که این اقامتگاه با نمادها و تزئینات سنتی چیدمان شده است. اکثر مردم ماکو مهمان نواز و مهمان دوست هستند و برخورد خوبی با گردشگران دارند.
به عنوان یک فعال حوزه گردشگری برای رشد و توسعه گردشگری از مسئولان گردشگری و میراث فرهنگی کشور چه تقاضایی دارید؟
تقاضای ما این است که دست ما را بگیرند، ما تسهیلات مالی از آنها نمی خواهیم فقط روحیه و انگیزه کاری بیشتری به ما بدهند و راهی در کشور باز کنند که گردشگران راحت تر بتوانند از نقاط مختلف کشور بازدید داشته باشند.
ما از آنها میخواهیم ما را یاری کنند، در میان ما باشند و بیشتر با ما تعامل داشته باشند تا مشکلات ما را از نزدیک درک کنند. در آخر از مسئولان گردشگری کشور میخواهم که صدای ما باشند و کمکمان کنند تا تعداد گردشگرها زیاد شود و بهجای اینکه آنها پول کشور را جای دیگری خرج کنند در کشور خودمان خرج کنند و با حمایت مسئولان به رشد گردشگری در کشور کمک کنند.
true
true
https://parsipress.ir/?p=108276
true
true