×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true
تجارت یک میلیارد دلاری ایران – آذربایجان

رئیس مرکز امور بین‌الملل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به سفر وزیر راه به باکو گفت: کاهش توقف کامیون‌ها در مرزها و هدف‌گذاری تجارت یک میلیارد دلاری ایران و آذربایجان از دستاوردهای این سفر است.
به گزارش پارسی پرس امین ترفع رئیس مرکز امور بین‌الملل وزیر راه و شهرسازی با اشاره به جزئیات سفر فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی به باکو، اظهار کرد: این سفر به دعوت رسمی «شاهین مصطفی اف» معاون نخست‌وزیر جمهوری آذربایجان و رئیس آذری کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و آذربایجان انجام شد.وی افزود: در جریان این سفر، ضمن انجام ملاقات‌های رسمی، بازدیدهایی از پروژه‌ها و زیرساخت‌های حمل‌ونقلی جمهوری آذربایجان و همچنین پروژه‌های مشترک میان دو کشور صورت گرفت.ترفع ادامه داد: در این سفر، ملاقات‌هایی با «الهام علی‌اف» رئیس‌جمهور آذربایجان، معاون نخست‌وزیر و رئیس کمیسیون مشترک انجام شد.
همچنین وزیر راه و شهرسازی که ریاست کمیته مشترک همکاری اقتصادی از سوی جمهوری اسلامی ایران را بر عهده دارد، با وزیر حمل‌ونقل جمهوری آذربایجان نیز دیدار و گفتگو کردند. بازدید از بندر باکو، بندر اَلَت باکو و پروژه‌های مشترک مرزی در حاشیه رود ارس نیز از دیگر برنامه‌های این سفر بود.
رئیس مرکز امور بین‌الملل وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: در مذاکرات انجام‌شده، با توجه به اینکه هر دو طرف ریاست کمیسیون مشترک را بر عهده دارند، تمامی زمینه‌های همکاری اقتصادی میان ایران و آذربایجان مورد بررسی قرار گرفت و طرفین به توافقات جدیدی دست یافتند تا این توافقات، پیش‌از سفر قریب‌الوقوع رئیس‌جمهور به جمهوری آذربایجان، عملیاتی و اجرایی شوند.وی با اشاره به محورهای اصلی این توافقات، بیان کرد: بخش عمده این توافقات مربوط به حوزه حمل‌ونقل است تا بتوان برنامه‌ریزی لازم برای افزایش تردد در مرزهای دو کشور را انجام داد.
با توجه به هدف‌گذاری کوتاه‌مدت برای ارتقای حجم تجارت میان ایران و جمهوری آذربایجان به یک میلیارد دلار، ضروری است، همچنین ظرفیت پذیرش در پایانه‌های مرزی افزایش یابد.ترفع افزود: موضوع افزایش پذیرش کامیون‌ها در مرزهای مشترک یکی از محورهای اصلی مذاکرات بود که در خصوص آن به جمع‌بندی رسیدیم.
مقرر شد برنامه مربوط به این موضوع تا پیش‌از سفر رئیس‌جمهور تهیه، نهایی و به امضای طرفین برسد. هدف از این برنامه، تسهیل فرایندهای گمرکی، ساده‌سازی و عادلانه‌سازی تشریفات عبور و کاهش زمان توقف کامیون‌ها در پایانه‌های مرزی است.وی ادامه داد: موضوع دیگر مربوط به همکاری‌های دوجانبه در حوزه بنادر بود؛ به‌گونه‌ای که ایران بتواند در بنادر جمهوری آذربایجان و متقابلاً آذربایجان در بنادر ایران فعالیت داشته باشد. در این خصوص نیز مقرر شد بسته همکاری مشترک جدیدی تعریف شود که به توسعه حجم تجارت میان دو کشور کمک کند.رئیس مرکز امور بین‌الملل وزارت راه و شهرسازی یادآور شد: همچنین توافقات انجام‌شده در نشست کمیسیون مشترک که در ۲ و ۳ بهمن‌ماه سال‌جاری برگزار شده بود، بار دیگر مرور شد و آخرین وضعیت اجرای آن‌ها مورد بررسی قرار گرفت.
مواردی که نیازمند گفتگو و پیگیری بیشتر بود نیز مورد بحث قرار گرفت تا موانع احتمالی موجود در روند اجرای توافقات، به‌سرعت برطرف شود.وی با اشاره به تجربه همکاری مشابه با ترکیه در زمینه تعرفه‌ها و تسهیلات گمرکی، گفت: در این گفتگوها بر اهمیت در نظر گرفتن خدمات ویژه برای کامیون‌هایی که در گمرک‌ها تردد دارند تأکید شد تا فرآیند عبور تسهیل و مدت انتظار کاهش یابد. این اقدام تأثیر قابل‌توجهی در بهبود جریان تجارت خواهد داشت.
ترفع در خصوص پروژه احداث پل مرزی جدید نیز توضیح داد: یکی از پروژه‌های مشترک مرزی میان جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان، احداث پل مرزی جدید کلاله است که در سمت ایران به نقطه آغبند و در سمت آذربایجان به نقطه مقابل متصل می‌شود. این پل برای عبور وسایل نقلیه طراحی شده و برنامه‌ریزی به‌گونه‌ای است که عملیات اجرایی آن تا پایان امسال به اتمام برسد.وی در پایان خاطرنشان کرد: در خصوص پایانه‌های مرزی دو کشور نیز عملیات اجرایی آغاز شده است.
در سمت ایران، ۲۰ هکتار زمین آماده‌سازی شده و به‌زودی ساخت ساختمان‌های مورد نیاز آغاز خواهد شد. تا پیش‌از تکمیل این ساختمان‌ها، تجهیزات مرزی به‌صورت موقت مستقر می‌شوند و پس از بهره‌برداری کامل، فرآیند انتقال به ساختمان‌های دائمی صورت خواهد گرفت.تفاهم‌نامه حمل‌ونقل و ترانزیت در سفر پزشکیان به آذربایجان امضا می‌شود
به گزارش شهر مردم به نقل از مهر، وزیر راه و شهرسازی طی سفر به جمهوری آذربایجان از تشکیل کمیته مشترک حمل‌ونقل ایران و آذربایجان در هفته‌های آینده خبر داد و اعلام کرد: هدف از تشکیل مستمر جلسات این کمیته، تسریع در روند پیگیری پروژه‌های مشترک در تمام شقوق حمل و نقل شامل ریلی، جاده‌ای، هوایی و دریایی خواهد بود.به گفته او، در جریان برگزاری نشست مشترک با طرف آذری مقرر شد، در خصوص امور حمل‌ونقلی، مرزی، گمرکی و ترانزیت، تفاهمنامه‌ای آماده شود تا پس‌از انجام بررسی دوجانبه در سفر مسعود پزشکیان رئیس جمهوری ایران به آذربایجان میان دو کشور به امضا برسد.
، گذشته را جبران و سیستم‌های مدیریت مشارکتی را بهتر از گذشته فعال و اجرایی کرد.معاون مرکز بین‌المللی مدیریت جامع حوزه‌های آبخیز و منابع زیستی در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در ادامه افزود: نظام‌های مشارکتی در جهان، در حوزه مطالعه و ارزیابی عرصه‌ها تحول ایجاد کردند؛ به عنوان مثال، در بخش پژوهش‌ها، رویکردهای مطالعات مبتنی بر آینده پژوهی، جایگزین مطالعات صرفاً روشن کننده وضع موجود شده است؛ نگاهی که با مشارکت جمعی به تحلیل موضوعات می‌پردازند.
همچنین فرایند اجرا دیگر اینگونه نیست که یک دستگاه متولی، مسئولیت کار را بر عهده داشته باشد؛ مسئولیت کار باید از طریق اقدامات توانمندسازی به عهده جوامع محلی گذاشته شود.جعفریان گفت: با این شیوه می‌توان حجم قابل توجهی از تعارضات را توسط خود مردم مدیریت کرد. امروز چقدر از افراد از طریق همین پرونده‌های حقوقی در بخش مرتع و سایر حوزه‌ها با منابع طبیعی چالش دارند.
اگر ما بتوانیم از ظرفیت عظیم نظام عرفی کشور بهره‌برداری کنیم و بزرگان محلی را در این رابطه سهیم کنیم از پرونده‌های متعدد حقوقی در حوزه‌های قضائی کم می‌شود.وی تاکید کرد: این واگذاری به جوامع محلی، باعث می‌شود نه فقط چالش‌های فعلی حل شوند، بلکه چنان ظرفیتی ایجاد گردد که چالش‌های آتی را هم به بهترین نحو مدیریت کنند.این کارشناس منابع طبیعی در پایان گفت: مگر در طول هزاران سال قبل، پیش از اینکه سیستم‌های رسمی این مدیریت‌ها در جوامع وجود داشته باشد، جوامع محلی چگونه این عرصه‌های طبیعی را اداره می‌کردند. ما باید به این ظرفیت‌ها، بیشتر اعتماد کنیم و قابلیت‌های تصمیم‌گیری را بر عهده مردم بگذاریم.

true
true
تجارت یک میلیارد دلاری ایران – آذربایجان
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false