×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

بررسی عملكرد سازمان شیلات ایران در سالی كه محور فعالیت ها بر اساس جهاد اقتصادی تبیین شده است ، حكایت از تلاش های ارزشمند این سازمان در عرصه های مختلف دارد.

در سال جهاد اقتصادی تلاش های ارزشمندی در عرصه های مختلف نظیر افزایش تولید ماهی و میگو، پرورش ماهی در قفس، افزایش صادرات و توسعه بخش شیلات صورت گرفته است.

همچنین استانداردسازی و رعایت بهداشت محصولات دریایی یكی از سیاست های سازمان شیلات ایران طی سال جاری بوده و در این راستا با متخلفان تولید غیر استاندارد و غیربهداشتی محصولات دریایی برخورد جدی شده است.

در راستای بهره مندی از سواحل، قابلیت پشت سدها، آب دریا و اقلیم دریا، پرورش ماهی در قفس یكی دیگر از سیاست های سازمان شیلات در سال جاری بوده كه اقدامات ارزنده ای در این خصوص انجام شده است.

در سال جاری آبزی پروری درسواحل و آبهای داخلی برای ماهیان سردآبی، گرمابی، زینتی و خاویاری از شرایط مطلوبی برخوردار بوده است.

در سال جهاد اقتصادی ، پرورش ماهی در قفس در شمال كشور و پشت سد رحیم دلداری در دشتستان نیز صورت گرفت و قرار است این روش جدید برای تولید ماهیان خاویاری و قزل آلا نیز به كار گرفته شود.

همچنین سازمان شیلات ایران برای افزایش بهبود كیفیت، فرآوری و بسته بندی محصولات دریایی برنامه هایی را در دست اجرا دارد.

 **اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان بسته حمایتی به پرورش دهندگان میگو

در سال جهاد اقتصادی

 در راستای حمایت از بدهكاران پرورش میگو در كشور، مبلغ یك هزار میلیارد ریال (۱۰۰ میلیارد تومان) اعتبار تامین و اختصاص یافت. این رقم فعالانی كه از این صنعت دور شده بودند را به این صنعت بازگرداند.

این بسته حمایتی مربوط به مراكز تكثیر، پرورش میگو، تولید غذا، فرآوری و صادرات صنعت میگو است و بانك ها باید شرایطی را در نظر بگیرند تا میگوكاران بتوانند سود سررسید و پس از سررسید را پرداخت كرده و بدهی نداشته باشند.

با ارایه بسته حمایتی به پرروش دهندگان میگو پیش بینی می شود سال آینده تولیدات این صنعت نسبت به سال جاری رشد ۱۰۰ درصدی داشته باشد.

 **تولید بیش از هفت هزارتن میگو در سال جاری

میگوكاران كشور در سال جهاد اقتصادی بیش از هفت هزار و ۵۰۰ تن میگو پرورشی تولید كردند و قرار است تا پایان برنامه پنجساله پنجم توسعه كشور این رقم به ۴۸ هزارتن یعنی ۸ برابر تولیدكنونی برسد.

سازمان شیلات ایران در تلاش است با افزایش تولید میگو، قیمت این محصول را در بازار مصرف كاهش دهد تا شرایط لازم برای صادرات این محصول نیز فراهم شود.

 **تخصیص اعتبار از صندوق توسعه ملی

درسال جهاد اقتصادی

همچنین مبلغ ۱۴۴ میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی به عنوان كمك های فنی و اعتباری و منابع داخلی بانك ها به استان ها در قالب تسهیلات با سود ۱۲ تا ۱۵ درصد به فعالان عرصه تولید محصولات شیلاتی ارایه شده است.

**اختصاص بیش از ۲۱ میلیارد تومان برای طرح تعدیل صیادان

در سال ۱۳۹۰ ، برای طرح تعدیل پره های صیادی هفت میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان، صیادان كیلكاگیر مبلغ هفت میلیارد تومان و هفت میلیارد تومان برای آبزی پروری مدار بسته اختصاص یافت.

**افتتاح تعدادی پایانه و مراكز عرضه محصولات دریایی

در سال جهاد اقتصادی در سطح كشور پایانه ها و مراكز عرضه محصولات دریایی به بهره برداری رسید و وجود این پایانه ها برای مصرف داخلی و صادرات كشور قابل اهمیت است.

**واگذاری مدیریت ۲۶ بندر ماهیگیری به تعاونی های صیادی طی سال جاری

با واگذاری مدیریت بنادر صیادی به صیادان در سال جهاد اقتصادی انتظار می رود محصولات دریایی در پایانه ها و مراكز فروش به صورت مستقیم از تولیدكننده به دست مصرف كننده برسد كه در این صورت با حذف دلالان ، از افزایش قیمت این محصولات در بازار جلوگیری می شود.

** اجرای ۱۶ پروژه ماهیگیری

طی سال جاری ۱۶ پروژه ماهیگیری در دست اجرا قرار گرفت و حدود ۱۰ پروژه ماهیگیری دیگر در دست مطالعه است و تا پایان برنامه پنجم توسعه نیز ۱۸ پروژه ماهیگیری مورد بهره برداری قرار می گیرد.

 **اختصاص رقم ۴۰ میلیارد تومانی برای ساخت بنادر
 در سال جاری رقمی معادل ۴۰ میلیارد تومان برای ساخت بنادر اختصاص یافته است.

همچنین ۲ اسكله در بندر رستمی استان بوشهر و استان خوزستان به بهره برداری رسید و ساخت تعدادی اسكله در آبادان نیز در دست اجرا قرار گرفت.

در سال جاری ۲۶ بندر صیادی به تعاونی های صید واگذار و همین امر باعث انتقال برخی از امور به مردم و در نهایت افزایش ایجاد سهم اشتغال در جامعه شد.

**رشد ۱۱ درصدی صید از ابهای آزاد

افزایش صید از آبهای آزاد یكی دیگر از سیاست های اصلی سازمان شیلات ایران است و این فعالیت در سال جهاد اقتصادی نسبت به سال گذشته بیش از ۱۱ درصد رشد داشته است.

**صید فانوس ماهیان به ۱۴ هزارتن رسید

صید فانوس ماهیان در سال جهاد اقتصادی به ۱۴ هزار تن رسید كه نسبت به سال گذشته رشد ۷۰ درصدی داشته است.

همچنین در راستای احیاء و بازسازی ذخایر دریایی، بهره بردای ماهی از آب های آزاد و دریای عمان در اولویت برنامه های سازمان شیلات ایران قرار گرفت.

**صادرات آبزیان

صادرات آبزیان ایران درسال جهاد اقتصادی از نظر وزنی ۱۵ درصد و از لحاظ ارزشی ۱۷ درصد نسبت به سال گذشته رشد داشته است.

طی سال جاری افزایش صادرات محصولات دریایی از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده و گونه هایی همچون ماهی مركب و یال اسبی به سبد صادراتی ایران افزوده شده است.

در سال جهاد اقتصادی بیش از ۱۳۰ میلیون دلار میگو به خارج از كشور صادر شد و قرار است در افق برنامه پنجم توسعه ارزش صادرات میگو به ۵۰۰ میلیون دلار برسد.

همچنین میزان صادرات خاویار پرورشی تا پایان سال جاری به ۵۰۰ كیلوگرم می رسد و سازمان شیلات ایران در تلاش است سال آینده به حجم صادراتی معادل سه تن دست یابد.

برای نخستین بار در كشور با پرورش میگوی گونه وانامی در سایت پرورش میگوی گمیشان از توابع استان گلستان ۱۴۰ تن میگو برداشت و ۱۰۲ تن آن پس از فرآوری به كشورهای خارجی صادر شد.

كشورهای اسپانیا، لبنان، كویت و امارات متحده عربی از میگوهای صادراتی گلستان بهره مند شدند.

همچنین در سال جهاد اقتصادی تعداد ۱۶۸ هزار قطعه ماهی زینتی از استان مركزی به خارج از كشور صادر شد.

این میزان صادرات ارزشی معادل ۲۲۴ هزار دلار داشته كه بخش عمده آن به كشور عراق صادر شده است.

**افتتاح نخستین مركز تكثیر ماهیان خاویاری

اولین مركز تكثیر ماهیان خاویاری با توان تولید پنج میلیون قطعه بچه ماهی خاویاری توسط بخش خصوصی راه اندازی شد.

همچنین سازمان شیلات ایران تا پایان برنامه پنجم توسعه به رهاسازی ۸۰۰ میلیون قطعه بچه ماهی برای بازسازی ذخایر در دریاها اقدام می كند.

 **راه‌اندازی نخستین پایانه بین‌المللی صادرات آبزیان با اعتبار بیش از ۷ میلیارد تومان

این پایانه در سال جهاد اقتصادی با اعتبار بیش از هفت میلیارد تومان توسط بخش خصوصی در رشت به بهره‌برداری رسید.

با توجه به اینكه هنوز پایانه صادراتی آبزیان در ساری تكمیل نشده است ، بنابراین پایانه صادراتی استان گیلان نخستین پایانه بین‌المللی كشور محسوب می‌شود.

این پایانه امكانات سردخانه‌ای، تجهیزات اداری، تجاری، بازار حراج و فروش استاندارد محصولات شیلاتی برای مصرف داخلی و خارجی را دارد.
 

**یادداشت تفاهم همكاری سازمان شیلات ایران با كشورهای سیرالئون و بنین

امضای یاداشت تفاهم همكاری بین سازمان شیلات ایران و مسئولان شیلات كشورهای سیرالئون و بنین از دیگر فعالیت های سازمان شیلات ایران درسال جهاد اقتصادی بود.

در این راستا زمینه همكاری فی مابین مورد بحث ، بررسی و توجه دو طرف قرار گرفت و آمادگی سازمان شیلات ایران برای توسعه همكاری در تمام زمینه های شیلاتی همچون صید سنتی، تكثیر و پرورش آبزیان و آموزش كارشناسان شیلات سیرالئونی عنوان شد.

**افزایش ۱۲۰ میلیون تنی محصولات شیلاتی

قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ، حجم تولیدات بخش شیلات كشور ۲۵ میلیون تن درسال بود، اما هم اكنون تولیدات این بخش به ۱۲۰ میلیون تن در سال افزایش یافته است.

**تكثیر ماهیان زینتی

در استان مركزی ۳۴ واحد تكثیر و پرورش ماهیان زینتی در شهرستان های محلات ، اراك ، ساوه ، تفرش ، خمین و شازند وجود دارد و پیش بینی می شود در سال ۱۳۹۱ ، ۱۳ میلیون قطعه انواع ماهیان زینتی آب شیرین در استان مركزی تولید و روانه بازارهای عرضه شود.

همچنین هورمون تراپی و تكثیر نیمه مصنوعی ماهی سوف در شیلات گیلان از سال ۱۳۶۸ در مركز تكثیر و بازسازی ذخایر ماهیان دریایی شادروان یوسف پور (سیاهكل) از طریق انتقال ماهیان سوف ماده و نر به استخر های لانه گذاری آغاز و طی سال جاری با روند خوبی مواجه شده است.

 **كاهش مصرف كودهای شیمیایی آبزی پروری برای تولید محصولات ارگانیك

دستیابی به تولید محصولات آبزی پروری ارگانیك، كاهش مصرف كودهای شیمیایی آبزی پروری در دستور كار سازمان شیلات در سال جهاد اقتصادی قرار گرفت.

با توجه به اهمیت كود شیمیایی در تولید ماهیان گرمابی، نیاز آبزی پروران به كود شیمیایی سالانه بین ۳۸ تا ۴۲ هزار تن پیش بینی می شود كه این نیاز هر سال برای استفاده از سهمیه كود شیمیایی یارانه ای به مراجع ذیربط در وزارت جهاد كشاورزی (معاونت بهبود تولیدات گیاهی) منعكس شده تا متناسب با میزان یارانه و موجودی كود شیمیایی این نهاده در اختیار آبزی پروران قرار گیرد.

پرورش دهندگان ماهیان گرمابی به سه نوع كود شیمیایی اوره، فسفاته و ازته برای پرورش اینگونه از ماهیان نیاز دارند.

این اقدام در سال جاری صورت گرفت، به طوریكه تاكنون ۵۰ درصد كود شیمیایی مورد نیاز آبزی پروران كشور تامین شده است.

با توجه به اینكه سه استان شمالی كشور و استان خوزستان ۹۰ درصد ماهیان گرمابی كشور را تولید می كنند، بهبود شرایط، مدیریت تولید در منابع آبی طبیعی، نیمه طبیعی و مزارع پرورش كپور ماهیان و افزایش تولید ماهیان گرمابی كشور در دستور كار قرار داشت.
منبع: ایرنا

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false