×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: با وجود آمار صریح و قدردانی رئیس بانک مرکزی از صادرکنندگان مبنی بر ایفای تعهد آنها در بازگشت ارز اما یک عده‌ای در کشور علاقمند به این موضوع هستند که با ایجاد موج رسانه‌ای این پیغام را به جامعه برسانند که صادرکنندگان کالا را از کشور خارج می‌کنند اما ارز آن را برنمی‌گردانند.

 

 

 

برخی به دنبال رودرو قراردادن صادرکنندگان با دولت هستند/ دولت حاضر به مشورت با بخش خصوصی در بحث ممنوعیت واردات نیست

به گزارش پایگاه خبری اکوپارس ،محمد لاهوتی رئیس کنفدراسیون صادرات ایران در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی ایلنا در خصوص آمار اعلام شده از سوی نهادهای مختلف مبنی بر میزان بازگشت ارز صادراتی به کشور گفت: دقیق‌ترین آمار و مرجع این امر بانک مرکزی است و هیچ نهاد یا سازمان دیگری صلاحیت اعلام آمار در این خصوص را ندارد.

وی ادامه داد: همانطور که آقای همتی هفته پیش در مصاحبه تلویزیونی اعلام کردند ۶۴ درصد از ارزهای صادراتی به کشور برگشته است که ۴۶ درصد آن به سامانه و ۲۰ درصد نیز شامل معافیت بوده است. با وجود این آمار صریح و قدردانی رئیس بانک مرکزی از صادرکنندگان مبنی بر ایفای تعهد آنها در بازگشت ارز، اما یک عده‌ای در کشور علاقمند به این موضوع هستند که با ایجاد موج رسانه‌ای این پیغام را به جامعه برسانند که صادرکنندگان کالا را از کشور خارج می‌کنند اما ارز آن را برنمی‌گردانند، آن هم در شرایط کنونی که کشور بیش از هر موقع نیازمند ارز صادراتی است. البته ما منکر وجود تخلفات اندک در این حوزه نیستیم و این بخش از اقتصاد کشور نیز مانند تمام بخش‌ها تعداد محدودی سوء استفاده‌گر و متخلف دارد.

 اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: وقتی فروش نفت به کمترین میزان خود در دهه‌های اخیر رسیده، ارز حاصل از صادرات غیرنفتی نقش حساسی پیدا می‌کند و خوشبختانه طی این مدت صادرکنندگان بخصوص بخش خصوصی نشان دادند که به تعهدات خود پایبند هستند و ریاست بانک مرکزی نیز در دو نوبت از سربازان خط مقدم جنگ اقتصادی تشکر و قدردانی کرده است. حال اینکه برخی به دنبال این هستند که صادرکنندگان را در مقابل مردم و یا مدیران دولتی قرار دهند خواسته یا ناخواسته در زمین دشمن بازی می‌کنند و نتیجه آن چیزی جز ایجاد جو بی‌اعتمادی در بین مردم نخواهد بود.

عضو اتاق بازرگانی ایران در خصوص ممنوعیت واردات ۱۴۰۰ قلم کالا گفت: ما به عنوان نمایندگان بخش خصوصی موافق هیچ محدودیتی نیستیم بلکه معتقدیم باید از طریق نظام تعرفه‌ای واردات را کنترل کرد. بخصوص کالاهایی که در داخل تقاضا دارند و با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارند زیرا در صورت محدودیت این قبیل کالاها قاچاق آن رونق پیدا می‌کند و چون از مبادی غیررسمی وارد می‌شود و هیچ نظارت پزشکی و بهداشتی بر آنها وجود ندارد امکان هر گونه سوء استفاده و تقلبی وجود دارد.

لاهوتی تصریح کرد: ما به این امر واقف هستیم که منابع ارزی دولت محدود است و باید کشور به گونه‌ای مدیریت شود که حداکثر استفاده را از منابع ارزی صورت بگیرد ما در کمیته ارزی اتاق بازرگانی ایران بارها اعلام کردیم که لیست ممنوعیت‌ها با فدراسیون واردات و مجمع واردات مورد بازنگری قرار بگیرند و کالاهایی که تولید داخل کفاف مصرف بازار را نمی‌دهد و یا کیفیت لازم را ندارند از لیست خارج شود. اما تاکنون این همگرایی بین تشکل‌های وارداتی و دولت اتفاق نیفتاده است. ما بر این عقیده هستیم که تنها راه برون‌رفت از این معضل برگزاری جلسات هماهنگی بین بخش خصوصی و دولت است.

لاهوتی با اشاره به وضع عوارض بر روی برخی کالاهای صادراتی گفت: در مورد صادرات، ۱۴ ماه سیاست ممنوعیت صادرات را داشتیم به طوری که صادرات اقلامی مانند مرغ، تخم‌مرغ، پیاز، رب و خرما یک شبه ممنوع  و این امر موجب سردرگمی برای صادرکنندگان می‌شد اما در رویکرد جدید وزارت صمت که  پس از برگزاری جلسات متعدد بین کنفدراسیون صادرات و مدیران بازرگانی دولت صورت گرفت، مجاب شد که با وضع عوارض منطقی ممنوعیت کالاها را بردارند و از طرف دیگر صادرکنندگان نیز بتوانند به فعالیت خود ادامه دهند. البته پیش از آن در ضیافت افطاری این پیشنهاد را به رئیس جمهور دادم که باالطبع ایشان نیز دستور لازم را دادند.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false