×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true
برآورد تولید بیش از ۱.۳ میلیون تن انار

برآورد تولید بیش از ۱.۳ میلیون تن انار، مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی، تولید یک میلیون و ۳۴۴ هزار تن انار در کشور را پیش بینی کرد و گفت: ایران غنی ترین ذخایر ژنتیکی انار در جهان را داراست.

به گزارش پارسی پرس به نقل از ایرنا، امروز کشت انار مختص به ایران نیست و از کوه‌ های هیمالیا در شمال هند گرفته تا چین، ترکیه، مصر، آمریکا، افغانستان، جمهوری آذربایجان، مراکش، عراق، پاکستان، تونس، سوریه، الجزایر و اسپانیا پیش رفته است، در اکثر این کشورها سه یا چهار رقم تجاری و صادراتی وجود دارد، اما ایران ۱۰ رقم تجاری انار را به نام خود ثبت کرده است.

طبق گزارش های بین المللی، هندوستان با سه میلیون تن و چین با یک میلیون و ۶۹۰ هزار تن تولید در رتبه های اول و دوم تولید انار در جهان قرار دارند.

در همین زمینه، «زهرا جلیلی‌مقدم» مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی امروز (یکشنبه) در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا درباره وضعیت تولید و صادرات انار ایران افزود: ایران با بیش از ۸۰۰ ژنوتیپ انار، غنی ترین ذخایر ژنتیکی جهان را در اختیار دارد و منبع و منشا تولید و پراکنش این محصول در سطح جهان محسوب می‌شود.

وی اظهار داشت: سال گذشته ایران با تولید یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن انار در سطح ۹۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات، جایگاه سوم تولیدکنندگان جهان را به خود اختصاص داد.

به گفته جلیلی مقدم، میزان تولید انار در سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۲۸۱ هزار تن در سطح ۹۶ هزار و ۶۳۶ هکتار بود.

وی تصریح کرد: استان های فارس، مرکزی، خراسان رضوی، یزد، سمنان، اصفهان، لرستان و قم به ترتیب جزو بزرگترین تولید کنندگان انار کشور محسوب می‌ شوند.

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: طبق گزارش ها مصرف سالیانه انار برای هر نفر ایرانی نزدیک به ۱۰ کیلوگرم برآورد می شود که بخش عمده این میوه به صورت تازه‌ خوری و بخشی دیگر به شکل فراوری همچون آب انار، رب انار، سرکه انار، روغن هسته انار، برگ انار، پوست انار، لواشک انار، ترشک انار، شربت انار، مربای انار و کنستانتره انار به مصرف می رسد.

وی افزود: متوسط عملکرد تولید انار در هکتار ۱۳ تن و ۹۷۰ کیلوگرم است و استان‌ های مهم انارخیز ایران به ترتیب فارس با ۳۳ درصد، مرکزی ۱۰ درصد، یزد ۹ درصد، سمنان هشت درصد، خراسان رضوی هفت درصد، اصفهان پنج درصد، لرستان پنج درصد، خراسان جنوبی چهار درصد، قم سه درصد ، مازندران ۲ درصد و سایر استان‌ها ۱۴ درصد است.

 

صادرات ۳۶ هزار تن انار در سال گذشته

این مقام مسئول وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه محصول انار در نیمه دوم سال تولید و به بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شود، گفت: با توجه به اینکه میزان تولید انار ایران بیش از نیاز مصرف داخلی است، سال گذشته ۳۶ هزار و ۹۴۸ تن انار به ارزش ۱۷ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد.

وی اظهار داشت: اکنون ترکیه، مصر، هند و اسپانیا، بزرگترین صادرکنندگان انار در جهان هستند و عراق، روسیه، چین، عربستان، آلمان، امارات، پاکستان، انگلستان و کره جنوبی، عمده واردکنندگان این محصول به شمار می‌روند.

جلیلی مقدم خاطرنشان کرد: میزان صادرات انار در سال ۹۵ حدود ۱۱ هزار و ۹۶۵ تن به ارزش هفت میلیون و ۷۶۸ هزار دلار، سال ۹۶ حدود یک میلیون تن به ارزش یک میلیون و ۵۹۷ هزار دلار، سال ۹۷ حدود ۱۳ هزار و ۸۱۳ تن به ارزش ۱۰ میلیون و ۵۳۳ هزار دلار، سال ۹۸ حدود ۱۵ هزار تن به ارزش ۱۱ میلیون دلار، سال ۹۹ حدود ۱۱ هزار و ۹۱۷ تن به ارزش پنج میلیون دلار، سال ۱۴۰۰ حدود ۱۷ هزار و ۷۸۵ تن به ارزش ۷.۷ میلیون دلار و سال ۱۴۰۱ حدود ۲۱ هزار و ۲۸۵ تن به ارزش ۸.۵ میلیون دلار بوده است.

وی تصریح کرد: اکنون انار ملس ساوه، «شیشه کپ» فردوس، «رباب» فارس، «نادری» بادرود، «خزر» بردسکن، «اردستانی» مه ولات، «بجستانی» و «قجاق» قم، دانه سیاه و ملس یزدی از ارقام مهم صادراتی انار ایران به شمار می رود.

 

روش های مدرن باغداری باید جایگزین روش های سنتی شود

مدیرکل دفتر امور میوه‌های گرمسیری و نیمه‌گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به تغییر اقلیم و شرایط آب و هوایی، تداوم خشکسالی ها، محدودیت منابع آبی و بروز تنش های دمایی (تشدید گرما یا سرما) و طغیان آفات و بیماری ها با وجود اینکه انار ایران گیاه متحمل به کم آبی و مناسب مناطق کویری است، اما به طور قطع روش‌ های سنتی باغداری جوابگو نیست.

وی اظهار داشت: بنابراین با توجه به سرانه تولید و برای داشتن میوه انار با کیفیت و آبیاری مناسب باغات لازم است برنامه توسعه‌ ای مطابق روش های جدید باشد، یعنی در قالب یک برنامه پنج ساله اصلاح و احیای باغات در سطح بیش از ۲۵ هزار هکتار و حذف باغات قدیمی و جایگزینی با ارقام تجاری در سطح هشت هزار و ۹۰۰ هکتار انجام شود.

جلیلی مقدم افزود: همچنین برای مدیریت تنش خشکی، طرح‌ هایی به صورت الگویی در زمینه مدیریت آبیاری و اصلاح بستر انجام شود.

true
true
برآورد تولید بیش از ۱.۳ میلیون تن انار
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false