به گزارش اکوپارس به نقل از روابط عمومی نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی ایران این روزها حال و روز دامدار و مرغدار خوب نیست و برخی از آنها بخاطر اینکه خود را از این وضع نجات دهند تصمیم به تعطیلی واحد تولیدی خود می کنند.
سید موسی رهنمایی گفت: در چنین شرایطی که دامدار و مرغدار نمی تواند شکم دام و مرغ خود را پر کند بی انصافی است که بانک ها برای گرفتن اقساط تسهیلات از تولیدکنندگان به آنها فشار بیاورند.
وی با اشاره به کمیاب شدن خوراک دام در سطح دامداری ها و مرغداری های کشور گفت: این روزها عملا دامداران و مرغداران از بازپرداخت اقساط تسهیلات بانکی ناتوانند و تنها انتظار آنها این است که دولت به این موضوع منصفانه نگاه کند و حداقل به آنها مهلت بدهد تا پرداخت کنند.
وی با اشاره به افزایش چند برابری قیمت جیره غذایی دام و طیور گفت: کار دامداری در حال حاضر اقتصادی نیست. هر کیلو شیر برای دامدار با این هزینه های تولید حدود ۷ تا ۸ هزار تومان تمام می شود ولی همین شیر را کیلویی ۳۵۰۰ تومان از دامدار می خرند.
قائم مقام نظام صنفی کشاورزی کشور در امور دام به دهقان نیوز گفت: صنعت دامپروری در حال نابودی است و برخی دامداری ها یا به فکر تعطیلی واحد تولیدی خود هستند یا اینکه دام های خود را زودتر از موعد به کشتارگاه می فرستند تا کمتر متحمل ضرر شوند. انتظار می رود دولت فکری کند.
حبیب اسداله نژاد، نایب رئیس کانون انجمن صنفی مرغداران گوشتی گفت: بازار نهادههای دامی همچنان بحرانی است، هم اکنون قیمت هر کیلو کنجاله سویا از ۱۳ هزار تومان فراتر رفته است که با نرخ مصوب خود اختلاف چندبرابری دارد.
علی رغم اظهار نظر مسئولان پشتیبانی امور دام مبنی بر تسریع در بارگیری نهادههای دامی، اما تاکنون این امر محقق نشده است که انتظار میرود دستگاههای مسئول قیمت کنجاله سویا را منطقی کنند.
با وجود تخصیص ارز دولتی به واردات نهادههای دامی، پیش بینی دقیقی راجع به وضعیت قیمت نداریم چرا که آینده بازار به تصمیمات دولت بستگی دارد.
با توجه به آنکه مرغ یکی از کالاهای حائز اهمیت در سبد خانوار محسوب میشود، از این رو نیاز است که دولت در این ارتباط با حساسیت تمام تصمیماتی را اتخاذ کند.
اگر دولت نسبت به حذف ارز دولتی نهادههای دامی یا هر تصمیم دیگری در اینحوزه حساسیت نشان ندهد، بدون تردید تولید مرغ دچار چالش میشود.