×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

true
true

ویژه های خبری

false
true
true

بانک جهانی برای ایجاد گذرگاه ترانزیت آسیا – اروپا در قزاقستان معادل یک میلیارد و 68 میلیون دلار به قزاقستان تسهیلات پرداخت می کند.

به گزارش کانیوز، عملیات ایجاد یک گذرگاه ترانزیت بین المللی آسیا – اروپا، با هدف بهبود افزایش حمل و نقل و ایمنی جاده ای که چین را به روسیه و اروپای غربی متصل می کند، همچنان در قزاقستان ادامه دارد و تاکنون 50 درصد از این طرح در این کشور اجرا شده است.
هیات مدیره این بانک با پرداخت این مبلغ روز 12 اردیبهشت ماه جاری موافقت کرد.
مسوولان معقتدند در صورت بازسازی این جاده حدود هشت میلیون نفر که تقریبا نیمی از جمعیت قزاقستان را تشکیل می دهد، از آن سود خواهند برد. این طرح تا سال 2015 باید تکمیل شود.
این گذرگاه که احداث آن در سال 2009 به تصویب رسید، هشت هزار و 445 کیلومتر طول دارد که دو هزار و 233 کیلومتر آن در روسیه، دو هزار و 787 کیلومتر آن در قزاقستان و سه هزار و 425 کیلومتر آن در چین واقع است.
براساس اعلام کمیته جاده های وزارت حمل و نقل و ارتباطات قزاقستان، این کشور تاکنون یکهزار و 167 کیلومتر یا معادل 42 درصد از سهم خود در امر ساخت این گذرگاه را تکمیل کرده است.
در حالی که دیگر سهامداران این طرح خواستار تکمیل بخش قزاقستان تا سال 2013 هستند اما انتظار می رود کل این راه ارتباطی تا سال 2018 تکمیل شود.
این بزرگراه مدرن از استان های آکتوبه، قیزیلردا، قزاقستان جنوبی، زمبیل و آلماتی عبور خواهد کرد. هدف تکمیل این پروژه تا پایان سال 2012 است.
کل هزینه ایجاد این گذرگاه در خاک قزاقستان 5.6 میلیارد دلار برآورد شده که چهار نهاد بین المللی در امر تامین مالی آن مشارکت دارند.
قزاقستان همچنین تاکنون 180 میلیون دلار از بانک اروپایی بازسازی و توسعه، 398 میلیون دلار از بانک توسعه اسلامی و 700 میلیون دلار از بانک توسعه آسیایی برای اجرای این پروژه وام دریافت کرده است.
قزاقستان به دلیل اینکه بین اروپا و آسیا قرار گرفته و به دریا دسترسی ندارد، اهمیت زیادی برای افزایش ظرفیت حمل و نقل بین قاره ای خود قائل است.
براساس محاسبات اولیه وزارت حمل و نقل و ارتباطات، تاثیر احداث این جاده بر تولید ناخالص منطقه ای سالانه برابر با 564 میلیون دلار خواهد بود، هرچند که این رشد جدا از 230 میلیون دلار صرفه جویی در کاهش زمان ترانزیت است.
جاده ارتباطی اروپا – چین، همان مسیرهای کاروانی جاده ابریشم است که پیشتر بزرگراه تجاری بودند که ازچین تا خاورمیانه و اروپا امتداد داشت و در ابتدای قرن چهاردهم شاهد بیشترین استفاده بود.
اغلب جاده های قزاقستان در زمان شوروی سابق احداث شده و پس از فروپاشی شوروی، بدلیل فقدان منابع مالی برای بازسازی این راهها، بیشتر جاده های ارتباطی در این کشور تخریب شده و مشکلات فراوانی در امر حمل و نقل جاده ای در قزاقستان برجای مانده است.

true
برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

true
true
true

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید

- کامل کردن گزینه های ستاره دار (*) الزامی است
- آدرس پست الکترونیکی شما محفوظ بوده و نمایش داده نخواهد شد


false