فرزین رئیس کل بانک مرکزی چند روز قبل در همایشی با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و وزیر اقتصاد گفته است: تحلیل ما این است که به جز چند بانک خصوصی که معضلات آنها عمده شده و برنامه اصلاحیه دو و سه ساله برای آنها تدوین شده است مابقی بانکهای خصوصی را به نسبت کفایت سرمایه ۸ درصد خواهیم رساند.
به گزارش پارسی پرس به نقل از وقایعنیوز: فرزین تأکید داشت: دو بانک هم در یک دوره زمانی ۵ساله به کفایت سرمایه ۸ درصد خواهند رسید و اگر نرسند باید منحل بشوند.
در حال حاضر بانک ایران زمین با تصمیم بانک مرکزی با توجه به حواشی ایجاد شده پس از اعمال ماده ۳۹ با هیئت سرپرستی اداره میشود. حال با بررسی سوابق اعضا هیئت سرپرستی که توسط بانک مرکزی انتخاب شده است مشخص شد که آقای علیرضا کریمی وثیق دندانپزشک بازنشستهای که سوابق ایشان تنها در حوزه آرد و نان بوده و در گذشته رویای رسیدن به صندلی مديريت شركت بازرگانی دولتی ايران را در سر داشت.
اکنون توسط بانک مرکزی به عنوان یکی از اعضا اصلی هیئت سرپرستی بانک ایران زمین توسط رئیس کل بانک مرکزی انتخاب شده است گویا صندلی هیئت سرپرستی بانک ایران زمین از شغل دندانپرشکی و رئیس کانون نانوایان برای این مرد چند شغله شیرینتر است که این انتصاب را پذیرفته و نهادهای ناظر باید بررسی کنند که از روز انتصاب ایشان به عنوان عضو هیئت سرپرستی بانک ایران زمین استقراض از بانک مرکزی و زیان بانک ایران زمین به چه دلیل افزایش چشمگیری داشته و ایشان به جای انتصاب مشاوران مختلف چه اقدامی موثری در جهت اصلاح ناترازی و وصول مطالبات پرداختی به شرکتهای زیر مجموعه بانک از جمله داتام که علت اصلی ناترازی بانک است انجام داده است و آیا منظور آقای فرزین از صحبتهای اخیر امتداد همین مدیریت در بانکهای خصوصی از جمله ایران زمین است یا تحولی جدید در راه است؟
با بررسی خبرنگار ما در خصوص سوابق آقای علیرضا کریمی وثیق به نقل از اینستاگرام خانم آذر پیک مشخص است که این انتصاب بانک مرکزی به دلایل ذیل، غیرقانونی و مورد اشکال است.
۱-نامبرده در دیماه سال ۱۳۹۲ از اداره کل غله و خدمات بازرگانی استان تهران ” بازخرید ” و تسویه حساب کامل و بازنشسته شده است.
۲-به استناد قانون”منع بکارگیری بازنشستگان” بکارگیری افراد بازنشسته در پستهای موضوع (د)و ( ه) ذیل ماده ۷۱ قانون خدمات کشوری ممنوع است و ایشان به عنوان نماینده بانک مرکزی ج ا ا در بانک ایران زمین مامور میباشند.
۳-رشته تحصیلی نامبرده دکتری دندانپزشکی است که با توجه به بند ۵ قسمت ( ی) تبصره ۱ قانون بودجه ۱۴۰۰ در خصوص احراز شرایط مدیران عامل واعضاء هیات مدیره شرکتهای دولتی و همچنین طبق بند ۲-۲ آئین نامه ابلاغی شماره ۶۴۳۴۷۹ مورخ ۷-۱۱-۱۳۹۸ سازمان اداری و استخدامی کشور شرایط احراز ، رشته تحصیلی مجاز مدیریت ، حسابداری، مالی، اقتصاد است.
۴-طی دستورالعمل نحوهی احراز صلاحیت حرفهای بانکها و موسسات مالی حداقل ۱۰ سال سابقه کار در زمینههای بانکی و همچنین دارا بودن مدرک کارشناسی در یکی از رشتههای مرتبط جهت عضویت هیات مدیره در بانکها و موسسات مالی و اعتباری الزامی میباشد و چطور این موارد ابتدایی تسط معاون نظارت بانک مرکزی در خصوص انتخاب عضو هیئت سرپرستی یک بانک بحرانی رعایت نشده است.
همچنین با بررسیهای انجام شده مشخص شد آقای کریمی وثیق به همراه آقای محمد طالبی دبیرکل بانک مرکزی ج ا ا عضو هیئت امنای بنیاد دکتر محمود شیخ زین الدین هستند که باید دید آقای دبیرکل در انتصاب ایشان نقشی داشتهاند و یا به صورت اتفاقی ایشان در این بنیاد در کنار کریمی وثیق حضور دارند.
همینطور بر اساس اطلاعیه در کدال بانک مشخص شد آقای عبدالمجید پورسعید که از سال ۱۳۹۴ به عنوان مدیرعامل در راس بانک بوده است و بیشترین زیان و استقراض از بانک مرکزی در زمان مدیریت نامبرده اتفاق افتاده و کارشناسان بانک مرکزی اعلام نمودهاند که به علت عدم ارائه اطلاعات و آمار نحوه مصارف عظیم منابع سپرده گذاران و وجوه اضافه برداشت از بانک مرکزی مشخص نمیباشد ولی آنچه که در تراز بانک مشخص است هدایت منابع سپرده گذاران به شرکتهای زیرمجموعه بانک از جمله داتام است و بر این اساس اداره نظارت بانک مرکزی از مدیران بانک در مورخ ۱۴۰۰/۰۸/۰۶ در شعبه ۱۵ دادسرای اقتصادی شکایت کیفری را مطرح نموده و معلوم نیست که به چه دلیل ایشان با توجه به مفتوح بودن پرونده قضایی مجددا به عنوان رئیس هیئت سرپرستی توسط بانک مرکزی منصوب شده است؟
آقای فرزین به عنوان ریاست کل بانک مرکزی باید پاسخ دهند که چگونه امثال این افراد بدون هیچ تخصص و سوابقی در حوزه مالی و بانکی و با سابقه مشخص سکان هدایت یک بانک بحران زده را به عهده میگیرند و این افراد با چه توجیهی به عنوان اعضا هیئت سرپرستی یک بانک خصوصی توسط بانک مرکزی منصوب شدهاند و باید عملکرد آنها از زمان انتصاب تا کنون توسط نهادهای ناظر بررسی شود و پاسخگوی زیان تولیدی برای بانک در زمان تصدی دوره مدیریت خود باشند.
منتظر پاسخ بانک مرکزی در خصوص این انتصابات مهم هستیم.