true
صندوق توسعه ملي بازار آزاد ارز را براي تبديل منابع ارزي به ريال به رسميت نميشناسد و موظف به رعايت چارچوب نظام ارزي كشور است.
محمود دودانگه ، درباره آثار مركز مبادلات ارز بر بازار اظهار كرد: مركز مبادلات ارزي يكي از گزينههايي است كه مي تواند در اداره فعاليتش با استفاده از شبكه گستردهاي كه پيش بيني كرده و با كمك نظام بانكي به عنوان عامل ايجادكننده نياز ارزي متقاضيان مختلف را پوشش دهد.
وي در ادامه با اشاره به اينكه اكنون اين بازار به اولويتهاي سوم تا پنجم ارز ارائه ميدهد،تصريح كرد: حتما در ادامه ساير نيازها نيز از اين طريق تامين ميشود.
مشاور وزير صنعت، معدن و تجارت با بيان اينكه آمار دقيقي از ميزان منابع ارزي صندوق توسعه در اين بازار ندارم، گفت: صندوق توسعه ملي با توجه به قانون بودجه سال 91 بايد 20 درصد از منابع ارزي خود را به صورت تسهيلات ريالي به بخشهاي صنعت و كشاورزي اختصاص دهد.
دودانگه در ادامه در پاسخ به اين سوال كه چرا با توجه به بالاتر بودن نرخ ارز در بازار آزاد چرا صندوق توسعه ارز خود را ازاين طريق به ريال تبديل نميكند خاطرنشان كرد: قيمت موجود در بازار آزاد مبناي قضاوت نيست و دو نرخ مرجع و نرخ مبادلاتي مبناي عمل قرار مي گيرد و صندوق توسعه ملي موظف به رعايت چارچوب نظام ارزي كشور است و بازار آزاد را به رسميت نميشناسد.
عضو هيات عامل صندوق توسعه ملي در ادامه از نهايي شدن دستورالعمل اعطاي تسهيلات ريالي خبر داد و گفت: اين دستورالعمل به زودي از سوي وزارت صنعت، معدن و تجارت به استانها ابلاغ ميشود تا كارگروههاي مربوطه شكل بگيرند.
وي افزود: تقاضاهايي كه در سايت بهين ياب ثبت شده باشد در كارگروه ارزي مورد بررسي قرار گرفته و اولويتبندي و سپس براي دريافت تسهيلات به بانك عامل معرفي ميشود.
دودانگه در ادامه با بيان اينكه بيش از 500 طرح در اولويت پرداخت تسهيلات بودند افزود: براي پرداخت تسهيلات بانكها بايد بررسي لازم بر روي طرحها را انجام دهند تا صندوق توسعه بتواند پرداخت تسهيلات را انجام دهد.
true
true
https://parsipress.ir/?p=2301
true
true