true

عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران گفت: متأسفانه در کشور، برنامه توسعهای برای صنعت استراتژیک کشتیسازی وجود ندارد و این موضوع در سند چشمانداز نیز دیده نشده است.
به گزارش خبرنگار مارین نیوز، دکتر مهدی سیف که در میزگرد تخصصی «توسعه صنایع دریایی در ایران» که به میزبانی مرکز بررسیهای استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد، سخن میگفت؛ افزود: بر همین اساس، اولین پیشنهاد انجمن مهندسی دریایی ایران برای توسعه صنعت کشتیسازی، تدوین نقشه راه این صنعت است.
وی با بیان اینکه «مطالعات مختلفی در مراکز متفاوت صنعتی و دریایی کشور در این زمینه انجام شده است»، بر تجمیع این مطالعات و تدوین آن از سوی مرجعی عالی در کشور تأکید کرد.
به گفته وی، در قالب این نقشه راه باید ظرفیتهای کشتیسازی، تحقیق و توسعه، استانداردهای موجود و… شناسایی و بر اساس آن، برنامه کلان و نقشه راه صنعت کشتیسازی تنظیم شود.
سیف درعینحال با بیان اینکه «تا زمان تدوین نقشه راه نباید فعالیتهای کشتیسازی در کشور بلاتکلیف بماند»، افزود: در این زمینه میتوان با توجه به نیازهای قطعی کشور، تصمیماتی استراتژیک را اتخاذ کرد.
وی در این زمینه به اقدام اخیر دولت کانادا مبنی بر انعقاد قراردادی 33 میلیارد دلاری با دو شركت كشتیسازی هالی فاكس (Halifax shipyard) و شركت دریایی ونكوور (Vancouver Marine) برای ساخت شناورهای مختلف در طول مدت30 سال آینده اشاره کرد و از آن، بعنوان «نمونه یک تصمیم استراتژیک» یاد کرد.
عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران افزود: در ایران هم ظرفیتها و نیازهای آشکاری وجود دارد که بر مبنای آن میتوان تصمیماتی استراتژیک برای تعریف سفارشهای ساخت کشتی در داخل کشور اتخاذ کرد.
وی در این زمینه به نیاز کشور به کشتیهای حمل LNG و شناورهای خدماتی فراساحل اشاره کرد و توضیح داد: فاز 13 میدان گازی پارس جنوبی به تأمین LNG اختصاص یافته که برای حمل محصول آن، به ناوگانی متشکل از 13 فروند کشتی نیاز است.
سیف افزود: زیرساختهای ساخت این کشتیها نظیر حوض خشک صدرا در بوشهر، جرثقیل 1000 تنی و حوضهای خشک ایزوایکو در بندرعباس آماده شده و یا مراحل نهایی آمادهسازی خود را طی میکند. ضمن آنکه لیسانس ساخت این کشتیها پیش از این، توسط ایزوایکو از فرانسه اخذ شده بود.
وی با بیان اینکه «اگر عزمی برای ساخت این کشتیها در داخل باشد؛ باید سفارش لازم هرچه سریعتر برای سازندگان داخلی تعریف شود»، پیشنهاد انجمن مهندسی دریایی ایران ارائه پروژه ساخت کشتیهای حمل LNG به کنسرسیومی متشکل از شرکتهای صدرا و ایزوایکوست.
عضو هیأت مدیره انجمن مهندسی دریایی ایران در ابتدای سخنان خود نیز با ارائه گزارشی مشروح و آماری، تجربه عملکرد کره جنوبی و ویتنام در توسعه صنعت کشتیسازی را تشریح کرد و یادآور شد: در همه کشورهای صاحب این صنعت، مجموعههایی بعنوان «موتور صنعت» مورد حمایتها و مشوقهای مختلف مالی و حقوقی قرار گرفتهاند که حاصل آن در افزایش سهم صنایع دریایی در صادرات و تولید ناخالص ملی این کشورها، قابل ملاحظه است.
true
true
https://parsipress.ir/?p=174
true
true